Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Kiképzés - Military Wellness
#63421

táncfilm

Magyarország 2003:- hatmillió túlsúlyos ember, ebből 2.5 millió elhízott- egymillió cukorbeteg, kétmillió magas vérnyomással küzdEzek a betegségek 20 vagy akár 30 évvel is... több»

Emlék nélkül
#63422

dráma | játékfilm

Egy férfi amnéziájából felépülve kevés sikerrel kutakodik múltja után, így jobb híján egy titokzatos nő nyomába ered, ha már saját életének felderítése kudarcba fulladni... több»

#63423

családi

Futóversenyre készülnek a "Jószagú réten". A nyulak jelöltje Kajszabajszi, ellenfele Rőtfülű, a ravasz róka. Kajszabajszi csodálatos nyúlcipője azonban megsérül, és Drágajó... több»

3 (történet a szerelemről)
#63424

romantikus | rövidfilm

3 kis epizód, három pillanatfelvétel, ahol a szerelem a főszereplő. Egy nehezebb sorsú házaspárt ismerünk meg elsőként, akik gondjaik közepette nem felejtették el ugyan, hogy... több»

#63425

NA An Outrage  (2016)

dokumentum | rövidfilm | történelmi

A dokumentumfilm az Egyesült Államok déli részein történt lincselések történetét és örökségét állítja fókuszba.

Mi van ma?
#63426

NA Mi van ma?  (2003)

dokumentum

Mióta ünnepeljük az Anyák napját? Rövid történeti áttekintés.

Rendező: Tóth Béla

Hun volt, hun nem volt
#63427

dokumentum

Beszélhetünk-e egyáltalán memetikus atavizmusról? Honnan ered a Hungária elnevezés? Miként lehetséges az, hogy míg a németországi Köln környékén csaknem 2000 regisztrált hun él,... több»

Rendező: Szolnoki József

#63428

vígjáték

A történet főhőse egy kiégett, alkoholista "szuperhős", akinek az az egyetlen szuperképessége, hogy az ujjaival kis lángokat tud előállítani. Amikor a lakóhelyét lerohanják az... több»

Leo és Fred, avagy igaz történetek két jó barátról
#63429

animáció

Tíz történet a cirkuszi oroszlánról és idomárjáról. Mit tegyen egy oroszlán, ha a fellépés előtt ellepik a szúnyogcsípések, és ha lelepleződik, hogy nem járt iskolába, vagy ha... több»

Rendező: Tóth Pál

Így készült a Bolygónk, a Föld II.
#63430

A werkfilm a népszerű sorozat kulisszatitkait mutatja be. több»

Önmagának szóló ének
#63431

életrajzi

A film a kortárs magyar szobrászat talán legtehetségesebb mesterének, a 80 éves Varga Imrének portréja. Végigjárja az izgalmas életutat a második világháború egykori... több»

Rendező: Dettre Gábor

Katalizátorok – Ez így el fog tűnni
#63432

dokumentum | történelmi

„A Beszélő kiadóról és az Inconnu Csoportról szóló, szamizdattal foglalkozó filmem után a harmadik, a Katalizátor Iroda három korszakát tekinti át. Indulásukkor főleg... több»

Rendező: Gulyás János

Magyarország virága – Szent Erzsébet
#63433

dokumentum

A műsor az Árpád-házi szent alakját, életét mutatja be, és arra is választ keres, hogy miért modern és aktuális a példája ma is. több»

#63434

horror

A paranormális jelenségek néhány rajongója a posztapokaliptikus világban kimerészkedik a szabadba, ám a COVID-járvány miatti elszigeteltség egyre nehezebbé teszi számukra a rémálmok... több»

Szabó István - Tálentum sorozat
#63435

dokumentum

2003. tavaszán a Potsdami Filmmúzeumban Szabó István életmű-kiállítás nyílt, mely a 45 éves pálya gazdag képi és tárgyi gyűjteménye. A kiállításról forgatott film levetítése... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Szabó István

Páratlan ritmusok
#63436

életrajzi

A portréfilm 2003-tól követi a csodagyerekként feltűnő virtuóz dobos életének és pályájának alakulását. Borlai karrierjének alakulásáról zenész kollégák, családtagok s ő... több»

Rendező: Simonyi Balázs

Szereplők: Borlai Gergő

Régi nóta, híres nóta - Bessenyei Ferenc műsora
#63437

zenés

A Magyar Televízió 1988-ban készült műsorában Bessenyei Ferenc nótázik, közreműködik a Hungária kamara-táncegyüttes, valamint ifj. Sánta Ferenc és népi zenekara. több»

Rendező: Csenterics Ágnes

Trikolór
#63438

NA Trikolór  (2003)

életrajzi

Beszélgetés Francia művészeti érdemrenddel kitüntetett magyar művészekkel: Szabó István rendezővel, Szinetár Miklóssal az Operaház igazgatójával és Bozsik Yvette táncművésszel.... több»

Rendező: Sipos István

Tour
#63439

NA Tour  (2009)

rövidfilm

Anti földmérő és megszállott hobbibiciklista. Arról álmodik, hogy egy nap majd végigteker egy 183 kilométeres hegyi szakaszt, ahogy a Tour de France kerékpárosai.Mottó: Ha a hegy nem... több»

A Naprendszerünk halála
#63440

dokumentum

A dokumentumfilm megismertet az űrhajósokkal, akik az egeket kutatják látványos kozmikus történésékért, és bemutatja, hogy világunk milyen pokoli állapotokkal nézhet szembe utolsó... több»