Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Vendég
#66861

NA Vendég  (2006)

kísérleti film

Szendergésedből furcsa neszre ébredsz,a konyhában valami különös készülődik.

Rendező: Arany Gold Zoltán

Thongtae
#66862

NA Thongtae  (2004)

dokumentum

2003-ban jelent meg az első thai-magyar szótár, Kékesi László munkája. A szerző egyetemi tanulmányai alatt thai szerzetesek közt, kolostorban sajátította a nyelvet... A 11 ezer szót... több»

Rendező: Pintér András

#66863

animáció

Egy őszi délutánon Bélabá molyrágta nyakkendő-gyűjteményét rendezgeti a kupac oldalában. Amikor az arra szökdécselő Valér meglátja, kitalálja, hogy ő is gyűjteni fog valamit!... több»

Kishalak... Nagyhalak...
#66864

dokumentum | életrajzi

Egy film, ami arról szól ami a címe.A történet szereplői egy folyó orvhalászai és vízirendőrei. A folyóban ipari tételben orvhalászó csoport és egy tőlük független kockásinges,... több»

Rendező: Gyarmathy Lívia

Nem zárjuk kulcsra az ajtót
#66865

játékfilm

Anna, egy fonógyári munkás meghívott a családi házukba egy újságírót,Kelmen Pétert, aki riportot akar vele készíteni a gyári helyzetről. A riport végeztével a család gyanakvásba... több»

#66866

animáció | családi

Még keményebb, még gyorsabb az akció: az AcceleRacers csapatok két új világba vetik be magukat. A Neoncső pályán a világklasszis autóversenyzőknek elképesztő csőrendszeren kell... több»

Rendező: Andrew Duncan

28%
#66867

NA 28%  (2004)

rövidfilm

A poétikus rövidfilm egy férfi és egy nő eltáncolt élete "Egy meg nem született gyermekért". Sorsuk közös, életvonaluk párhuzamos, továbbélésük reménye lehetne az új kis... több»

Rendező: Nagy Anikó

#66868

dokumentum

Honnan ez a gyűlölet, amely megosztja az országot? Hogyan alakultak ki a máig ható ellentétek? Mennyiben vett részt a kommunista állambiztonság az árokásásban a rendszerváltás... több»

Rendező: Huth Gergely

Szereplők: Jámbor József

A flaszter népe - Szülőfalum, Budapest
#66869

dokumentum | életrajzi

Arcok a pesti utcáról: Sándor 26 éve lakik az utcán, leszámítva azt a néhány évet, amit emberölésért börtönben töltött. Attila NB II-es labdarúgó volt, két éve nyomorékon ül... több»

A gyár
#66870

NA A gyár  (1999)

kísérleti film

"Aki szereti a textilt, annak az az élete..." - mondja a film egyik szereplője. Én a magam részéről Otthonka-párti vagyok. E ruhadarab nagy valószínűséggel a hazai textilipar... több»

Rendező: Domonkos János

Álomhotel - Mauritius
#66871

kaland | romantikus

A hotelmenedzser Markus Winter éppen azt tervezgeti, hogy a hosszú és fáradságos munkája után jól megérdemelt pihenését egy csodálatos helyen tölti el, amikor váratlanul a hotel... több»

Rendező: Gloria Behrens

#66872

NA About Them  (2017)

dráma | romantikus | rövidfilm

Egy zűrös életű huszonéves egy lakásban találja magát a húgával, a volt és a jelenlegi barátnőjével, miközben feltárulnak a múltbeli hibák. több»

Az Esztena
#66873

NA Az Esztena  (2002)

dokumentum

Az Ojtozi-szorost kelet kapujának is nevezik. Évszázadokon keresztül az Erdélyt Moldvával összekötő legfontosabb átkelőhelynek számított. Kereskedők, betolakodó hadak is gyakran... több»

Rendező: Makó Andrea

Őrült szerelem ez
#66874

dokumentum | életrajzi

Fiatal férfiak. Papok. Katolikusok. Ki római katolikus, ki görög katolikus. Ugyanúgy a római pápa áll fölöttük, ugyanazt a feladatot látják el. Szokásaikban mégis különböznek: a... több»

Rendező: Sós Ágnes

Chacho Rom - Az igazi cigány
#66875

dráma | játékfilm

Mágikus mese egy hercegről és a cigányokról, szerelemről és barátságról, zenéről és szabadságról, száz évről, az életről.

A titánok harca 3D
#66876

A hatalomért folytatott harc során, mióta világ a világ, emberek királyokkal, királyok pedig istenekkel mérik össze erejüket. Az istenek közötti küzdelem azonban elpusztíthatja az... több»

#66877

animáció | rövidfilm

Az animációs kisfilm bevezeti a nézőket a mikrovilágba, ahol a normális életben apró tárgyak és élőlények hatalmasakká válnak. több»

Rendező: Yifu Zhou

A Szent Lőrinc folyó lazacai
#66878

dráma | játékfilm

Paolo és Filippo, a két szicíliai jóbarát az ún. Európai Iskola művészeinek szentendrei gyűjteményes kiállításán megismerkedik két magyar származású kanadai lánnyal: az... több»

SITKE 2008. - Koncert a kápolnáért
#66879

zenés

"Meg kell menteni a sitkei kápolnát!" - ez a mondat 22 évvel ezelőtt hangzott el egy összejövetelen, ahol többek között Balázs Fecó és Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója is... több»

Rendező: Sebők György

Glory, glory, halleluja... (Glory, glory, halleluja...)
#66880

dokumentum

Varjak köröznek a téli, üres repülőtér felett: Taszár és környéke várja az első IFOR katonákat. A szubjektív hangvételű, lírai montázs a kezdeti reményektől napjaink... több»