Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68841

dokumentum

A dokumentumfilm a sebesség és az autóversenyzés szerelmeseinek készült. Központi témája a szupergyors autócsodák versenypályán történő tesztelése; hogy hogyan kísérleteznek... több»

Cápák Amerikája
#68842

dokumentum

Arról, hogy az USA partjai mentén rengeteg cápa él, testükön csúnya sérülésnyomokat viselő szörfösök és fürdőzők sokasága tudna mesélni. De pontosan milyen fajok vadásznak... több»

#68843

dokumentum

A sassal való vadászat ősi, közel másfél évezredes múltra visszatekintő hagyomány a kirgizeknél. A különleges, csak ezen a tájon ismert metódus azonban mára végveszélybe került:... több»

Harc közben eltűnt
#68844

játékfilm

Miután Searing közlegény beszorul egy bombatalálatot ért épület romjai alá, az életben maradásért meg kell küzdenie a saját démonjaival. több»

#68845

fantasy

Egy fiatal művészek által szervezett buli után Lur és Ura a sivatag közepén találják magukat. A két fiatal nő mindent elkövet, hogy hazajusson. Az út során nem csak a céljukhoz, de... több»

Vad Peru: Harc az életért
#68846

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

Az amazóniai esőerdőtől az Andok láncain át a mindig szomjas Parti-sivatagig Peru a Föld egyik legsokszínűbb és fajokban leggazdagabb országa – tele nyüzsgő élettel és váratlanul... több»

Állóképek
#68847

animáció

Képvers - filmvers. Refrénje egy hintázó lány, aki hozza-viszi a következő képet, az élet apró mozzanatait."Szép volt, Isten volt, Egy volt a világ" Szabó Lőrinc

Rendező: Horváth Mária

#68848

NA Winter Spirits  (2016)

(2)

animáció | dráma | fantasy | misztikus

A helyszín Japán az 1920-as években. Egy fiú apa nélkül nő fel, de van egy titokzatos barátja. Mikor Akeno-t katonák rabolják el, a titokzatos barát elhatározza, hogy megmenti, hogy... több»

Plakátmagány
#68849

dokumentum

A film a magyar plakátművészet történetének azt a korszakát mutatja be, melyet sokan a műfaj utolsó aranykoraként tartanak számon. Ez nagyjából a 80-as évekre tehető. Ekkor ugyanis... több»

Ezredéves kiállítás
#68850

dokumentum

A millenniumi ünnepségsorozat az ezeréves múlt felidézésével kívánta érzékeltetni az ország történelmi küldetését a keresztény Európában. Legalább ennyire fontos témája volt... több»

Rendező: Orbán Ágnes

A II. világháború legvakmerőbb ütközetei
#68851

dokumentum

Sorozatunkban a II. világháború legmerészebb harcainak sűrűjében találhatják magukat nézőink. Szakértők és fegyveres rekonstrukciók segítenek megérteni a stratégiát,... több»

Ando Drom - Úton Zsigó Jenővel
#68852

életrajzi

Zsigó Jenő, az Ando Drom zenekar alapító vezetője, szociológus, a Magyarországi Roma Parlament elnöke a cigány művészet és közélet karizmatikus egyénisége. Nyírbátori muzsikus... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Zsigó Jenő

Növényi stratégiák
#68853

dokumentum

Hogy hogyan élnek a növények, az erről való gondolkodás az átlagembernél megreked egy ponton: locsolni kell őket és akkor megnőnek. Csakhogy a növények nem passzívan vegetáló... több»

Rendező: Berta Enikő

Detours
#68854

NA Detours  (2016)

dráma | krimi | thriller

Daniel a nagybátyja segítségével jelentős összeget sikkaszt el, majd bujdosásra kényszerül. A férfin azonban várakozás közben egyre jobban eluralkodik a paranoia.

#68855

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

Keresztes Ildikó
#68856

életrajzi

"A mai napig, ha elkezdek valamit, mert vágyom rá, látom a célt, és ha fát vágnak a hátamon, akkor is el kell, hogy érjem... Amikor elértem, amit akartam, örülök egy napig, de aztán... több»

Rendező: Makó Andrea

#68857

NA A vírus  (2005)

kísérleti film

Egy fiatal kutató felfedez egy különös vírust, amellyel korábban még sosem találkozott. több»

SW - A harcoló szolidaritás története
#68858

dokumentum

A fiatal rendező, Paweł Przewoźny, egyesített levéltári fényképek és kitalált töredékek alapján készített egy rendkívüli dokumentumfilmet a szolidaritás elleni harcról. "SW - A... több»

Morális bypass
#68859

rövidfilm | vígjáték

Tudásszomjas ifjak értetlenkednek a Biblia történetein, így hősünk feladata az okítás. De hogy lehet csodálatosan kenyeret szaporítani, ha csak halas pizza van; ki az én felebarátom,... több»

Az emberi memória titkai
#68860

dokumentum

Emlékezetünk különleges, izgalmas és meghökkentő rendszer, kötőanyag személyiségünk és a világ közt, nélküle sose látnánk ki a jelenből és képtelenek lennénk tanulni, vagy a... több»