Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
The Hag
#68881

NA The Hag  (2017)

horror | rövidfilm | thriller

Emily a hajnali órákban arra ébred, hogy a lakásában egy démoni lény kezd kísérteni. A nő a túlélésért vívott küzdelemre kényszerül. több»

Imre Bácsi
#68882

NA Imre Bácsi  (2008)

dokumentum

Nagy Imre hozzátartozói, ismerősei vallanak a mesterhez fűződő viszonyukról.

Valami történt Mexikóban
#68883

dokumentum

20 évvel ezelőtt jutott el máig utoljára magyar labdarúgó válogatott világbajnokságra. Az 1986-os mexikói vb-n történtekkel foglalkozik a film, megszólaltatva sok akkori szereplőt.

Columbo – Testvéri szeretet
#68884

krimi

Graham megelégelte testvéröccse játékait: ital, szerencsejáték és sok-sok pénz, amit elveszített. A farmot és a lótenyészetet eddig még meg tudta menteni, de ki tudja, meddig.... több»

#68885

animáció

A Néhány szó nyolc perces színes, digitális ’kréta’ animációs film Fehér Béla ’mezitlábas’ novellája alapján készült Csáki László rendezésében. (filmhét) több»

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül II.
#68886

Düh (Papp Szilvia, 1')Határjárók (Pintér Zoltán, 9')P.M. (Pogonyi Csongor, Vágó Szabolcs, 3')Önarckép - most (Pruzsinszky Dániel, 6')Upgrade (Regula Gergely, 7')Hajdu sound (Szöllősi... több»

#68887

dráma

A Tranzitutas című filmben egy filmgyári kisember találkozik élete sztorijával, melyből elhatározza, hogy forgatókönyvet ír. Főnöke kirúgja, amikor a férfi nemet mond a filmötlet... több»

Yiddish Blues
#68888

dokumentum

A Budapest Klezmer Band 2001 májusában CD felvételt készít a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen a Magyar Rádió hármas stúdiójában. A Jávori Ferenc, Fegya által komponált Klezmer... több»

#68889

zenés

A Star Warstól Schindlerig - John Williams-gálakoncert középpontjában napjaink egyik legismertebb és legnagyszerűbb zeneszerzője, John Williams áll. A művész olyan kultikus filmekhez... több»

Szereplők: Gustavo Dudamel

A mester filmzenéi fülbe mászóak. Kevés zeneszerző van, aki fel tudja venni vele a versenyt.
#68890

dokumentum

Az 1910-es évek derekán a Janovics Jenő színházigazgató által vezetett kolozsvári filmgyár közel hetven filmet mutatott be a legismertebb magyar színészek és a legjobb rendezők,... több»

Rendező: Zágoni Bálint

#68891

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Hatalmas szörnyek bukkannak fel, és az emberiség pusztulásával fenyegetnek. A kormány saját kézbe veszi a dolgokat, válságstábok ülnek össze, hogy megoldást találjanak, ám úgy... több»

Az alkonyat harcosa
#68892

Seibei alacsony rangú szamuráj, aki a szolgálatáért kapott szerény fizetésébõl tartja el két gyermekét és beteg édesanyját. Naplementekor mindig hazaindul, hiába hívják... több»

Márai Sándor
#68893

dokumentum

A film Márai Sándor mára világhírűvé lett alakját idézi fel műrészleteken, interjúkon, filmbejátszásokon keresztül; megjelenítve az írót, az emigránst, az embert.

Az apostoli nuncius
#68894

életrajzi

Kada Lajos érsek a vatikáni diplomácia magas rangú képviselője. Jelenleg Spanyolországban nuncius. A római egyetemi tanulmányai után a világ különböző részein szolgálta az... több»

Rendező: Rajnai András

Aranyhíd - Emma néni a mesemondó
#68895

dokumentum

A csillagokból kapom a meséket, mondja a Karcsáról a Bodrog-közből származó idős asszony. Istennek titka van mindenkivel, mesével kutatom Isten titkait. A mesei ihlet jön, hát mondom.... több»

Rendező: Halmy György

Oslo, a tenger városa
#68896

dokumentum

Európa egyik legrégebbi fővárosa: ez Oslo, a norvégok büszkesége. Van itt hely bőven, az alig félmillió lakos erdőkkel, dombokkal, tavakkal és patakokkal borított nagyszerű... több»

Rendező: Horváth Tamás

Breznóbánya (Breznóbánya)
#68897

dokumentum

A felvidéki bányaváros, Breznóbánya az 1350-es évek óta, évszázadokon át az arany, ezüst és a vasbányászat egy jelentős központja volt. Filmünkben a város történelmével... több»

#68898

dokumentum

Megismerhetjük a Farkashegyi Repülőtér múltját, a hőskort, és részletes bemutatót kapunk több vitorlázó-repülőgépről, köztük a Góbéról, Rubik Ernő legendás... több»

A kém utolsó akciója
#68899

krimi

Alec Leamas évek óta irányítja a brit ügynökök nyugat-berlini és kelet-németországi bevetéseit. A kelet-német hírszerzésnek egy nap látványos csapást sikerül mérnie az... több»

A nemzeti építészet mestere: Lechner Ödön
#68900

dokumentum

A historizmust követő korszakban Lechner Ödön új irányt mutatott építőművészetünknek: arra törekedett, hogy a magyar népművészet forma- és díszítményvilágára, valamint ezek... több»

Rendező: Duló Károly