Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Kaffka (Kaffka)
#68921

dokumentum

Dokumentumfilm intézetben élő lányokról. A film rendezője is a Kaffka lakója.A 2002. évi Diákfilmszemle egyik fődíjas filmje.

#68922

rövidfilm

A nem túl távoli jövőben az idegenek invázióval fenyegetik az Egyesült Államokat és a Földet. Robinson elnöknek nehéz döntést kell meghoznia: kockáztat a béke érdekében, vagy... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: Steve Ray, Sonia Debreczeni

Karácsonyi koncert 1999._ A Száztagú Cigányzenekar és vendégei
#68923

dokumentum

„A komolyzenei show-műsor a nemzetek új Európájának szellemében a kisebbségek zenéjét mutatja be a nagyvilágnak. A Száztagú Cigányzenekar és a Budapest Klezmer Band a népzenei... több»

Bennünk élő évmilliók
#68924

dokumentum

Miért és hogyan alakult át a Föld az évmilliárdok során? A választ évszázadokon át kutattuk a kanyonokban, a sivatagokban, a tűzhányókban és a hasadékvölgyekben. Ám... több»

Tudós kutyák: Az X faktor
#68925

dokumentum

A kutyák ma már nem kizárólag szánt húznak, házat őriznek vagy nyájakat terelnek, az egészségügyben is lehet rájuk számítani: többek közt fel tudják ismerni a rákos betegeket,... több»

Az Orvos halála
#68926

Weisz doktor egész életében dolgozott. Mindig sok volt a beteg, így soha sem volt ideje arra, hogy magával is foglalkozzon egy kissé. Most végre eljött a megérdemelt pihenés ideje,... több»

Mély kútba tekinték
#68927

dokumentum | életrajzi

A 2000-ben váratlanul elhunyt Dr. Virág Teréz pszichoanalitikusra emlékezünk a filmben. Virág Teréz neurotikus gyermekek gyógyítása közben fedezte fel a társadalmi traumák - a... több»

Rendező: Mátis Lilla

Szereplők: Virág Teréz dr.

#68928

dokumentum

A film a közegészségügyi tragédiák megismétlődésének kérdését vizsgálja.

Rendező: Cheng Zhang

Bartók-est
#68929

NA Bartók-est  (1984)

A kékszakállú herceg vára; A fából faragott királyfi; A csodálatos mandarin. Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

Rendező: Ruszt József

#68930

NA Plot  (2017)

thriller

A választások napján négy fiatal gyakornok olyan titokra bukkan, amely egymagában megváltoztathajta a kongresszusi választások végkimenetelét.  több»

Namika
#68931

NA Namika  (2002)

dokumentum | életrajzi

Ennek a filmnek lehetett volna az is a címe, hogy a "Türei pap lánya", vagy "Az én nagyanyám, Balázs Ida". Tetszett nekünk a "Károly, maga nem ezt ígérte nekem!" felkiáltó mondat is,... több»

Rendező: Péterffy András

Szereplők: Czeglédy Enikő

Valaki vacsorára
#68932

játékfilm | rövidfilm

Egy férfi lakásába vendég érkezik. Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire mindketten régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek... több»

Plázák népe
#68933

dokumentum

A film a gombamódra szaporodó fővárosi bevásárló centrumok világába kíséri a nézőket. Megtudhatjuk milyen szempontok szerint tervezik az üzletközpontokat, kikből kerülnek ki a... több»

Tabu
#68934

NA Tabu  (2002)

dokumentum

A szellemi fogyatékos fiatalok szexuális élete még az érintettek körében is nehezen megközelíthető téma, a szélesebb nyilvánosság előtt pedig a Tabu című film előtt kísérletet... több»

Rendező: Nordin Eszter

Úton a múltba - Autópályaépítés és régészet (Úton a múltba - Autópályaépítés és régészet)
#68935

dokumentum

Magyarországon az utóbbi években nagyarányú autópálya építések folynak, s a munkálatok részeként a hazai régészetben egyedülálló feltárásokra került sor. Hogyan történtek,... több»

A ragadozók partja
#68936

dokumentum

A ragadozók partja olyan része Afrikának, amit oroszlánok, cápák és más vadállatok uralnak, de mindnek fejet kell hajtani a legnagyobb mester, a parti síkság előtt, ami életet adhat... több»

Rendező: Graeme Duane

Szereplők: Rupert Graves

Gusztáv olvasna
#68937

animáció

1977. Gabrovo - az animációs kategória II. díja

Alea Iacta Est
#68938

dokumentum

Önarckép.

Rendező: Kötő Zsolt

#68939

NA Abruptio  (2019)

horror

Egy gonosz faj manipulálja az embereket, amivel az a céljuk, hogy zűrzavart okozzanak. Les Hackel rájön erre, de sietnie kell, mert a nyakába már beültettek egy robbanószert, és már... több»

Babysitterek
#68940

dokumentum

Sok, gyakran akár egyetemet is végzett fiatal lány reménykedik abban, hogy ha sikerül babysitterként valamelyik nyugati országban munkát találnia, szép jövő vár rá. A film... több»