Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Élet az északi határon
#68941

dokumentum

Japánban élnek a világ legészakibb majmai. A filmben életük egy évét követhetjük nyomon a szűkös téli hónapokon és a bőséges nyári időszakon keresztül. A majmok az emberek... több»

#68942

dokumentum

A szervezett bűnözés elleni törvény elfogadásával a jakuzabandák és tagjaik száma csökkenni kezdett. Egy oszakai jakuzafőnök szerint mindez az emberi jogok megsértése.

JazzLand Cserfő - Éjszakai ráadás
#68943

zenés

A cserfői Jazzland fesztivál jellegzetes végkifejlete amikor az utolsó koncertet is befejezték a művészek, akkor egy úgynevezett jammelésre állnak össze a különböző formációk... több»

Rendező: Seregély István

Vissza a Paradicsomba
#68944

dokumentum

Pár évtizeddel, de még pár évvel ezelőtt is sokan csak legyintettek azon jelzésekre, amelyet ökológusok, biológusok és környezetvédők adtak. Néhány évvel ezelőtt bejárta a... több»

Rendező: Szakály István

#68946

dokumentum

A dokumentumfilm az ontariói közösségek kapcsolatrendszerét mutatja be.

Közelkép egy távoli szigetről - Mauritius
#68947

dokumentum

Maruritius, avagy a fény szigete. Közelkép egy távoli szigetről és kultúráról.

Féltve őrzött jövő
#68948

dokumentum

Jászkisér és Jászszentandrás jövője féltve őrzött múltjukban, néphagyományaiknak ápolásában, a jász öntudatban gyökerezik. Jászkisér egyik büszkesége a tíz éve alakult... több»

Rendező: Jurányi Anna

Epizódok M. F. tanár úr életéből
#68949

dokumentum

Mérei Ferencről, a magyar pszichológia egyik megteremtőjéről szól a film, aki a történelmi viharok forgatagai között is mindig ember tudott maradni.

Rendező: Forgács Péter

#68950

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

Múlt, forma és lélek
#68951

dokumentum

Lükő Gábor különböző ősi kultúrák szimbólumait tanulmányozta élete során. "A jelnek pontosan meghatározott jelentése van és akkor válik jelképpé, ha a jeladó nem tud hidegen,... több»

Rendező: Vékás Péter

Ízőrzők: Oszkó
#68952

dokumentum

A Vas megyei Kemenesháton, Vasvár mellett fekszik Oszkó, melynek gasztronómiáját az erdő közelsége és a borkultúra határozza meg. A filmből megismerhetjük a híres vasi pecsenye, a... több»

Rendező: Móczár István

Egy egyedi eset - Szalai Györgyi portré
#68953

életrajzi

Rendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként Dárday István alkotótársa, a dokumentum-játékfilmes irányzatot megteremtő ´Budapesti Iskola´ kiemelkedő alakja. több»

Rendező: Fekete Ibolya

Rózsadomb
#68954

NA Rózsadomb  (2003)

dráma | játékfilm

A 10 éves Panka és Miksa idilli gyermekkorukat élik a szigorúan őrzött rózsadombi villában és annak nagy, elvadult kertjében. Apjuk vezető politikus a Rákosi kormányban, 1956 nyara... több»

Mozgóképregény – A Korbuly család XX. százada
#68955

dokumentum | életrajzi

Amikor a magyar műszaki élet jeleseit számba vesszük, többször felbukkan a Korbuly név. Mérnökök, fejlesztők, konstruktőrök égen-földön-vizen. Mi lett volna Kandó Kálmán... több»

A cremonai hegedűs
#68956

zenés

Az itáliai Cremona városában az 1750-es évben kihirdetik, hogy aranylánccal jutalmazzák azt, aki a legjobb hegedűt készíti. Ferrari hangszerkészítő mester ezt megtoldja azzal, hogy... több»

Túlélni a túlélhetetlent
#68957

dokumentum

Ez a drámai új sorozat teljesen új szemszögből mutatja be az elmúlt 100 év nagy katasztrófáit: többek között a Titanic elsüllyedését, a Pearl Harbour elleni támadást és a 2010-es... több»

Szelídvízország
#68958

dokumentum

A természetfilm Dr. Csizmazia György biológus (1943-2002) "Fehér-tói madarak" című könyve alapján készült. Négy évszakon át követhetjük a Szeged melletti Fehér-tó... több»

Rendező: Koroknay Károly

Summertime
#68959

NA Summertime  (2009)

rövidfilm

Ellenségünk a kánikula, és barátunk a főhős. A gyermeki fantázia maga alá gyűri a felnőttek nemtörődöm világát.

A náci aranyvonat
#68960

dokumentum

A II. világháború után évtizedekig keringett egy legenda, miszerint Délnyugat-Lengyelország hegyei drága kincset rejtenek: egy arannyal, ékszerritkaságokkal és felbecsülhetetlen... több»