Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A nemzeti építészet mestere: Lechner Ödön
#68901

dokumentum

A historizmust követő korszakban Lechner Ödön új irányt mutatott építőművészetünknek: arra törekedett, hogy a magyar népművészet forma- és díszítményvilágára, valamint ezek... több»

Rendező: Duló Károly

Szokolay Sándor: október végi tiszta lángok - oratorikus emlékezés
#68902

zenés

Közreműködők: Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás); a Magyar Rádió Gyermekkórusa (karigazgató: Thész Gabriella); Nemzeti Filharmonikusok. Vezényel: Kocsis Zoltán.

Formula-1 a levegőben
#68903

életrajzi

Bessenyi Péter műrepülő magyar- és világbajnok szakmai életútját láthatjuk a filmen, de megismerhetjük az embert is, aki sikert-sikerre halmoz. Ennek ékes bizonyítéka, hogy egy... több»

Rendező: Czirják Péter

Roadcrew – Live Fast, Love Hard & Die Young!
#68904

dokumentum

A dokumentumfilm három férfit mutat be, akik zenekarok és fesztiválok számára dolgoznak díszletezőként. A szex, drog és rock and roll bűvkörében élik az életüket, mígnem 40 felé... több»

Rendező: Olaf Held

#68905

dokumentum | rövidfilm

A rövidfilm egy fáradhatatlan vállalkozót mutat be, aki megváltoztatta egy addig elhanyagolt üdülőváros arculatát. több»

Rendező: Jessica Congdon

Szereplők: Crista Luedtke

Áldozat házamért
#68906

dokumentum

Rohanó életünkben az esztendő körének sötét időszakában találkozik a Kárpát-medencében lakó ember a csöndességgel, az apró neszek varázsával. Ez az időszak a karácsony. És... több»

Rendező: Halmy György

Vasárnapi ebéd
#68907

dráma | rövidfilm

Egy régóta, kicsit fáradt kapcsolatban együtt élő házaspár reggele. Lányukat, Ágit várják ebédre, aki elhozza bemutatni kedvesét, Jánost. Találkozásukkor az anya megdöbbenve... több»

Rendező: Mayer Eszter

Kicsi kéz teli porral
#68908

dokumentum

Képekről szól, képeket elemez Rutkai Bori gyöngyszeme, a Kicsi kéz teli porral. A rendezőnő a kishúgát vette rá, kezébe nyomván a nem éppen gyermeki Egon Schiele albumát, hogy... több»

Fitotron metodika
#68909

dokumentum

Dokumentumfilm a mesterséges növénynevelő berendezésekről.

Rendező: Hárs Mihály

Kormányeltörésben
#68910

rövidfilm

A film Domonkos István "Kormányeltörésben" című verse nyomán készült, amely egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. A film utazás a világ... több»

#68911

NA Galamsey  (2017)

dráma | rövidfilm

A rövidfilm illegálisan dolgozó afrikai aranybányászokat mutat be. több»

Dója tündér megmentése
#68912

dokumentum

A tatabányai roma telepen közel nyolcszáz család lakik. A Kossuth Lajos Általános Iskola a nehéz körülmények közé született gyerekek felzárkóztatására szakosodott. Az intézmény... több»

Rendező: Tóth Attila

Mesék kegyetlen embereknek
#68913

kísérleti film

Ha lekiismeret elfárad...

Rendező: Ivan Buharov, Igor Buharov

Szereplők: Igor Buharov

Villamos
#68914

NA Villamos  (2010)

animáció

A villamoson utazó előtt elsuhan egy város a maga forgalmával,  egymásra rétegződő zsúfoltságával. Véletlenszerű találkozások, emberi szituációk sorozatát láthatjuk. A film... több»

Rendező: Békés Rozi

Fenségesen élni - Ferencz István építőművész
#68915

életrajzi

A portréfilmben megismerhetjük Ferencz István vízhez, természethez fűződő, életre szóló kapcsolatának jelentőségét és az épített környezeti értékek iránti mély tisztelettel... több»

Rendező: Bonta Zoltán

Erdély
#68916

NA Erdély  (1990)

dokumentum

1977. a Német Film- és Tévékritikusok díja: a hónap legjobb filmje1977. Pesaro: Unesco-díj1978. NSZK: Adolf Grimme-díj1978. Amszterdam: fesztiváldíj, közönségdíj,... több»

Fekete lista
#68917

dokumentum | történelmi

A cigányok háborús munkaszolgálata a történettudomány és a hadtudomány által eddig nagyrészt feltáratlan. A lemaradást részben a források hiánya (megsemmisített vagy nem készült... több»

Henan, az igazi Kína
#68918

road movie

Az útifilm Kína középső tartományát Henant mutatja be. Látjuk, hogy miközben Kína építi a jövőt - pl. nyít a külföld felé - igazi ősi arcát is őrzi.

Rendező: Baróti Éva

Így Készült: Valami Amerika 2.
#68919

vígjáték

A lottónyereménynek hála, Tamás megcsinálhatta a filmjét, amely azonban a várakozásokkal ellentétben jó nagyot bukott. A három fiú pedig most egy képeslap révén Alex nyomára jut,... több»

Balassagyarmat kincsei
#68920

dokumentum

Horváth Endre grafikus, festőművész műveit a 30 év felettiek jól ismerik, bár kevesen tudják, hogy ő tervezte a jelenlegit megelőző papír 10, 20, 50 és 100 Ft-osokat, valamint a... több»

Rendező: Kontra Mária