Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69141

NA Dry River  (2021)

dráma | romantikus | thriller | western

Dry River környékéről olyan legendák terjednek, hogy a folyó aranyban gazdag, így rengeteg kalandor érkezik a biztos meggazdagodás reményében. Itt azonban a legtöbbjüket nem várja... több»

Én a szövésre adtam magam
#69142

dokumentum

A film a fő ihletforrásként a magyar motívumkincsből és a keresztény szimbolikából merítő kárpitművész életútját és alkotói ars poeticáját mutatja be. több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Kíváncsiság
#69143

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A nő és a politika - Jókai Anna
#69144

dokumentum

Jókai Anna írói pályája csak harminchárom éves korában indult, annak ellenére, hogy amióta a betűt megismerte, költőnek, írónak készült. A Magyar óra c. novella volt az ő "Hét... több»

Rendező: Mészáros Márta

Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek (Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek)
#69145

dokumentum

"Egy írót kitüntetni nem lehet sem diadalkapuval, sem koszorúkkal úgy, mint azzal, ha őt műveiben megismerik. Ez a legnagyobb jutalom." Az író ezen gondolatait mottóul is választhatták... több»

SajátSzínház: Remake_Bodony
#69146

dokumentum

A baranyai Siklósbodony lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak... több»

Rendező: Boross Martin

Délután 5-kor
#69147

vígjáték

A centenáriumi Tolnay Klári sorozat következő darabja egy tüneményes vígjáték 1965-ből szórakoztató színészi alakításokkal és szellemes forgatókönyvvel. Ágnes, a Fazekas-ház... több»

Rendező: Seregi László

Szereplők: Tolnay Klári, Ráday Imre

A Felvidék magyar szemmel
#69148

dokumentum

A riportfilm bemutatja a felvidéki magyarság kulturális intézményrendszerét, amely a megváltozott körülmények között is igyekszik a nemzeti identitás megőrzését támogatni. Többek... több»

Rendező: Havas Péter

Rendezők cérnaszálon (Rendezők cérnaszálon)
#69149

dokumentum

Szabó István és Jirzi Menzel - a kortárs filmművészet kiemelkedő alakjai. Néhány nap különbséggel egyszerre töltik be 70. évüket. Több évtizedes barátságukat, közös és... több»

Ez volt a divat, ez lett a divat
#69150

dokumentum

Divat és politika összefüggéseit mutatja be a film könnyed, szórakoztató formában 1945-től a kilencvenes évekig, elsősorban magyarországi példákon.

#69151

dráma | vígjáték

Gazdag 10 évre betiltott groteszk szatírája. Két librettista, Rezső és Dezső úr egy völgy lakóit szedik össze, hogy operett-előadást csináljanak velük. A kiválasztott fiatal... több»

Rendező: Gazdag Gyula

Szereplők: Monori Lili

Rooms
#69152

NA Rooms  (2017)

animáció | dráma | rövidfilm

Rövidfilm az életről, a halálról és az egerekről. több»

Rendező: Andrew Zimbelman

Szereplők: Andrew Zimbelman

Animare necesse est...
#69153

dokumentum

A sorozat célja a kortárs magyar animációs művészet néhány kiemelkedő személyiségének bemutatása műveik tükrében, s egyúttal a műfaj technikai sajátosságainak, érdekes... több»

Rendező: M. Tóth Éva

Szulamit
#69154

NA Szulamit  (2008)

dráma | rövidfilm

A Szulamit női név jelentése: békességet lelő, tökéletes. A főhős megmenti Szulamitot, aki különleges képességgel bír: rég elfeledett vagy tán sosemvolt emlékképeket hoz elő a... több»

Halottak Napja
#69155

dokumentum

Ezer évnél régebben ünnepli a keresztény egyház a mindenszentek napját és a halottak napját. Az ünnepet egész Európában tartják, s a katolikusokon kívül valamennyi valláshoz... több»

Rendező: Rudas Gábor

Falusi udvarlás
#69156

játékfilm

A kevéssé ismert mű témája a férfi-nő viszony. A páratlan emberismeret, a sziporkázó dialógusok sora, tehát minden, ami Shaw-ra oly jellemző, megtalálható e rövid egyfelvonásosban.

Hidegzuhany
#69157

NA Hidegzuhany  (2010)

dráma | rövidfilm

Amikor Róbert, a gimnazista szinjátszócsoport lelkes, naiv tagja megpróbálja visszahozni az előítéletek miatt elszökött roma fiút a nyári táborba, saját tudatlanságával és... több»

Állati fegyverek
#69158

dokumentum

A természetben a legtöbb állatnak megvan az a fegyvere, ami segíti a harcban, a táplálkozásban vagy a párszerzésben. Vajon mi az oka annak, hogy egyes fajok kivételesen nagy fegyvereket... több»

Csoóri Sanyi történetei
#69159

dokumentum

Ifj. Csoóri Sándor egész életét és művészi tevékenységét meghatározó széki élményeiről, az ottani értékek, emberek iránti szeretetéről vall.

Rendező: Viczkó Tibor

Zürich, a béke szigete
#69160

dokumentum

A 15 perces film Zürich életébe enged bepillantást.

Rendező: Horváth Tamás