Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Szeropozitív
#70521

dokumentum

Emberek, akiket megérintett a halál, az elmúlás szele. A film a Berlini AIDS Világkongresszussal párthuzamosan megrendezett művészeti kiállítás anyagát dolgozza fel. Az alkotók... több»

Rendező: Schmidt László

Szereplők: Takács Tamás

Előttem az élet
#70522

dokumentum

"Az ajtón belépve egy másik világba ér az ember, amelyben számunkra, a hétköznapi életet élőkre egy új csoda vár. Ráébredünk arra, hogy azok a mozgásukban korlátozott fiatalok,... több»

Rendező: Groó Diana

#70523

animáció | családi

Már egy éve, hogy Mic Mic és Oscar visszatértek hihetetlen kalandjukból. És most, miután Keselyű ördögi tervével szabotálni akarja a Grizzly kölyök kiszállítását az amerikai... több»

Rendező: Vasiliy Rovenskiy

Szereplők: Christine Galyean

Vásár
#70524

NA Vásár  (1986)

játékfilm

A Budapesti Nemzetközi Vásár színes forgatagában dolgozik Eszter, az angol tolmácslány. Először végez ilyen munkát, ezért elkápráztatják az új élmények, az eddig soha nem... több»

Üzenet a palackban, avagy a PET Kalózok hivatalos története
#70525

dokumentum

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 7
#70526

-Gusztáv: Gusztáv nyer Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Hamupipőke Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Száz éve történt: Rabló - pandúr Rendező: Szoboszlay Péter-Leo... több»

Nóra
#70527

NA Nóra  (1986)

játékfilm

Nóra évekkel ezelőtt titokban kölcsönt vett fel, hogy férje megrendült egészségét egy dél-európai utazással helyreállítsa. Annak idején apja nevét hamisította a váltó alá, s a... több»

A sólyom röpte
#70528

dokumentum

1944-ben a miskolci náciellenes fegyveres ellenállás, a MOKAN Komité komoly gondokat okozott a náci hadvezetésnek. A Komité harcosából lett közrendőr Kopácsi Sándor, aki 1952-ben már... több»

Rendező: Bánki Iván

#70529

dráma | történelmi

1955-ben öt fiatal mexikói-amerikai ütőhordozó a játék iránti szeretetből elhatározta, hogy megtanul játszani, ezért létrehozták saját golfpályájukat a dél-texasi sivatag közepén. több»

Harminc éves a Vujicsics együttes
#70530

zenés

1975-ben, amikor a népzenekutató Vujicsics Tihamér repülőgép szerencsétlenség áldozata lett, főhajtásként nevén alakítottak együttest pomázi tanítványai, követői. Akkoriban... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Gyermekkorom emlékei
#70531

dokumentum

A dicsőszentmártoni Durugy Pál naív kőfaragó és festő élete.

#70532

dokumentum

Jankovics Marcell dokumentumfilmjében a nagy államalapítónak, Szent István királynak páratlan életútját követhetjük nyomon; állam- és egyházszervezői munkája mögötti... több»

Pénzhamisítók
#70533

Hitler parancsára 1942 közepén különbözõ koncentrációs táborokból zsidó grafikusokat vezényeltek a sachsenhauseni táborba, ahol a legnagyobb titokban, német õrök... több»

Acid
#70534

NA Acid  (2018)

animáció

Az ACID nevű zenekar a világ legnépszerűbb együttese. De nem akármelyik világé, hanem a robotoké, akik élnek-halnak a gépzenéért. A háromtagú robotbanda megjárja a csúcsot és a... több»

Inas a szalonban (Inas a szalonban)
#70535

dokumentum

A film Munkácsy Mihály életét és munkásságát mutatja be. A Magyar Nemzeti Galéria segítségével sikerült a 2005-ös nagy Munkácsy-kiállítás teljes anyagának felhasználásával... több»

Az amazoniai ara papagáj
#70536

dokumentum

A vibrálóan színes tollazatú ara a legnagyobb trópusi papagájfaj. A dokumentumfilm ezt a különlegesen szép és rendkívül intelligens díszmadárfajt mutatja be. több»

A mi kis rádiónk
#70537

Szabadságharcos vagy magányos kalóz? Egy nyugdíjas, aki szó szerint veszi az Alkotmány szövegét - a gyömrői Don Quijote küzdelmei a szólás szabadságáért. A túlélésért. A köz... több»

Rendező: Litauszky János

Nyomtalanul
#70538

NA Nyomtalanul  (2018)

dokumentum

Filmünk az 1944. decemberében eltűnt fiatal magyar politikus, báró Atzél Ede nyomába ered. Atzél megalkuvás nélkül képviselte Erdély és a magyarság ügyét a két világháború... több»

Rendező: Novák Tamás

Kolostortemető
#70539

dokumentum

A kommunizmus évtizedei alatt Mongóliában lerombolták a buddhista kolostorokat. A film szakértők segítségével kutatja az évezredes kultúra nyomait.

Rendező: Vörös T. Balázs

Queen emlékkoncert
#70540

dokumentum

Részletek a Petőfi Csarnokban 1992. szeptember 22-én és november 26-án megtartott koncertekből. A koncert rendezője: Torontáli István, a producer: Csáki László. több»