Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
A költőnő és a bányász
#70541

dokumentum | életrajzi

A történet egy hat éve tartó "tinédzser-szerelemről" szól. A pár hölgytagja, a közel 80 éves Aranyossy Zsófia költőnő és előadó. A férfi pedig a nála 10 évvel fiatalabb Bencze... több»

Ízőrzők: Herencsény
#70542

dokumentum

Palócföld szívében, a 685 lelkes Herencsényben megannyi érdekességre lelhet az Ízőrzők nézője. Megismerkedhet a Feketevíz és a Bányapatak határolta falucska építészeti... több»

Rendező: Móczár István

God on a leash
#70543

dokumentum | rövidfilm

Hanuman, a majomarcú és embertestű hindu istenség tiszteletében két ősi művészeti forma él tovább. A film az isteni és az emberi mivolt kettősségét tárgyalja, körbejárva a két... több»

Rendező: Varun Chopra

Kazo
#70544

NA Kazo  (1997)

dokumentum

Kazohinia furcsa ország: itt nincs pénz, nincs politika, nincs erőszak, de ugyanakkor érzelmek sincsenek. Lakói, a hinek gépiesen végzik a rájuk kirótt feladatokat. Tőlük elkülönítve... több»

Történelmi unitárius istentisztelet Várfalváról
#70545

Várfalva Aranyosszék legjelentősebb települése, a hegyek és a síkság találkozásánál fekszik, a történelmi Székelyföld része, bár területileg nem függ össze vele. 1848-49-ben... több»

Rendező: Horváth Tamás

Bahama
#70546

NA Bahama  (2003)

dokumentum

A portréfilm egy hároméves antropológiai terepmunka lezárása, mely egy középkorú férfi személyiségén és életútján keresztül enged bepillantást egy recens társadalmi jelenség... több»

Rendező: Ruszkai Nóra

Lassú tükör
#70547

dráma | játékfilm

A több szálon futó cselekmény Laci történetét dolgozza fel fikciós elemekkel bővítve. Milyen belső és külső erők segíthetnek vagy ronthatnak az állapotán és mit mondhat a... több»

Pillantások
#70548

rövidfilm

"Nyilvánvaló, hogy minden múltat kerget a jövő, és minden jövő a múltból következik, és minden múlt és jövő a mindig jelenvalóból nyeri létezését" - mondja Augustinus. A... több»

Vitalitás - Veszely Jelena szobrászművész
#70549

életrajzi

Veszely Jelena festő- és szobrászművésznő az év legnagyobb részét Tihanyban tölti a műtermében. Szlovéniából származik, Magyarországon tanult, majd férjhez ment Szilvássy Jenő... több»

Ai Noom Gangnam
#70550

akció | kaland | vígjáték | western

Egy helyi gengszter terrorizálja a város. Csak egy ember szállhat szembe a gonosztevővel, egy fiatal férfi, aki nem tűri tovább a szüntelen fenyegetettséget.

Edvin Marton élő koncert - Zürich
#70551

zenés

Korunk zenei életének jellemző tendenciája a klasszikus és könnyűzene keverése. Edvin Marton hegedűművész a "high pop" egyik képviselője. Zürichi hangversenyén készült a felvétel.

Szereplők: Edvin Marton

Molto Vivace - Nadara (Molto Vivace - Nadara)
#70552

zenés

A népzenei körökben valóságos kultuszhelynek számító erdélyi faluból, Szászcsávásról származó Nadara (egészen pontosan: Na dara!, ami magyarul annyit tesz: Ne félj!) zenekar... több»

Csalóka Péter
#70553

családi

A mesejáték főhőse Csalóka Péter ravasz ember, akinek egy szavát sem lehet elhinni (még felesége sem hisz neki). Egy ló eladása alkalmával a zsandárt is becsapja, ezért a bíró... több»

Világok határán - barlangok
#70554

dokumentum

Szemlőhegyi barlang, Pálvölgyi barlang, Gül Baba forrás, Gellért gyógyfürdő, Király fürdő, Lukács gyógyfürdő, Rudas gyógyfürdő, Széchenyi gyógyfürdő, Török fürdő.... több»

Rendező: Bélafalvy Balázs

Ha lúd, legyen kövér!
#70555

A szerző, Fejér István 1970-ben így nyilatkozott saját forgatókönyvéről:" Darabomnak semmiféle tanulsága, különös mély mondanivalója nincs, csupán szórakoztatni, sőt, - uram... több»

Festő a kofferben... (Festő a kofferben...)
#70556

dokumentum

Libay Károly Lajos a XIX. századi utazó festők körébe tartozik. Művészete a veduta, a látkép. Bebarangolta szülőföldjét, a Felvidéket, Ausztriát, Németországot, Itáliát, majd... több»

A berepülő vitéz és az Emmy-díjas nemzetes asszony
#70557

életrajzi

A film egy Kaliforniában élő házaspárt mutat be. A férj Vitéz Hefty Frigyes 13 éves korában a világ legfiatalabb repülője volt, 16 évesen már a vitorlázórepülést oktatta,... több»

Rendező: Wonke Rezső

Szereplők: Hefty Frigyes, Hefty Magda

Rocklexikon 3. rész - Charlie és Zorán
#70558

A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. Vajon mi lett vele azután, hogy a... több»

Beans
#70559

NA Beans  (2016)

rövidfilm | vígjáték

A film narrátora visszaemlékszik azokra az időkre, amikor találkozott egy idős művésszel, és megismerkedett vele.

Weiner emlékére
#70560

dokumentum

1980-ban az amerikai Bloomingtonban emlékülést rendeztek a nagy magyar zenepedagógus és zeneszerző, Weiner Leó emlékére.

Rendező: Bánki László