Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Teadélutánok Greguss Pállal
#72081

életrajzi

Ki ne vágyna arra, hogy valamit a világon elsőként valósítson meg, hogy találmányait a NASA alkalmazza, hogy a Szent Koronáról készíthessen hologramot, hogy Nobel-díjasokkal... több»

Rendező: Kollányi Ágoston

Vardo - világ a végeken
#72082

dokumentum

Hogyan marad fenn egy elszigetelt halászfalu Európa legészakibb tájain? Hány nyelvet beszélnek egy kétezres norvég településen? Miért van szükség egy erődre a világ végén? Mit... több»

Rendező: Horváth Tamás

Vad csodavilág:az evolúció szigetei
#72083

dokumentum

Richard Fortey professzor megvizsgálja, a szigetek miért az evolúció természetes laborjai, és találkozik jelentős fajokkal. Feltárjuk, hogy az evolúció sokkal több, mint az erősebb... több»

Hol Szent Péter sírba téve...
#72084

dokumentum

Dokumentumfilm a magyar katolikusok római zarándoklatának eseményeiről.

Vigyázat absztrakt!
#72085

animáció

Kísérleti jellegű animációs film, amelyben a kézzel festett formák a számítógépes animáció során megelevenednek és színes alakzatokká állnak össze.

Rendező: Patrovits Tamás

Kuba titkos zátonya
#72086

dokumentum

Kuba fél évszázados politikai elszigeteltségének van egy pozitív mellékhatása: az ország számos részén szinte érintetlen állapotban megőrződtek a természeti értékek. Jó példa... több»

#72087

NA Dos Islas  (2017)

dokumentum | rövidfilm

Adriana – hogy feltérképezhesse nagymamája gyerekkorát – Kubából az El Hierro szigetre utazik. több»

Utrius
#72088

NA Utrius  (1993)

dráma

"Nem igaz az, hogy a nélkülözés és a szenvedés megacélozza az embert: nehéz helyzetben ezerszeresen vágyunk minden után, ami szép és tiszta, és ez az eszköz nélküli vágy gyerekké... több»

#72089

A posztapokaliptikus világban a víz az arannyal válik egyenértékűvé, és Rhondának vizet kell szállítania egy haldokló városba. Közben saját sötét múltjával és a vérszomjas... több»

Az állatok válaszolnak
#72090

dokumentum

A film hazai és egzotikus tájak különféle állatfajtáinak teszi föl egyszerű kísérletekkel a kérdést, s az állatok magatartásukkal válaszolnak. Korunk egyik új tudományága az... több»

Rendező: Ágoston Kollányi

Szereplők: Tamás Sipos

Szabad, mint a madár
#72091

játékfilm

A tragikomédia hőse, George Riley, önjelölt feltaláló otthon barkácsolt találmányainak páncélzatában igyekszik kitörni a látszólag idilli, ám valójában szürke nyárspolgári... több»

Gyóni Géza
#72092

életrajzi

Gyóni Géza költő életének felidézése mellett verseivel emlékezünk rá. több»

Csámpáskirálynő
#72093

animáció

Díjak:1988. Kecskemét: különdíj a legjobb első filmért -- különdíj a legjobb zenéért

Rendező: Varga Csaba

A Magyar villa
#72094

dokumentum

A Magyar villát a Berkenye utcában Kozma Lajos tervei alapján építtette egy gazdag, zsidó származású gépszíjgyáros. A háború után a gyönyörű házban hat lakást alakítottak ki.... több»

#72095

dokumentum

A Citizen Soldier egy alapvetően drámai hangvételű film. Egy csapat katona, akiket a 2. világháború óta csak "Thunderbird" osztagként ismerünk, szemszögén keresztül nézzük meg a... több»

Rendező: Dale Stevens

Határozottan állíthatom, hogy érdemes megnézni. A dokumentarista jelleg is jól átjött amellett, hogy bepillantást engedett a háborúba és ez igazán elvitte a drámába.
Sybill
#72096

NA Sybill  (1980)

zenés

"Kis Petrovom, remélem megbocsátja, hogy búcsú nélkül hagytam el magát..." - egy melódia, mely sokak fülében cseng. A Sybill nemcsak Karády Katalin nagy szerepe volt az 1940-es... több»

A kisbéri mecénás
#72097

dráma | játékfilm

A dunántúli kisváros, Kisbér a XIX. század első felében a Batthyány család birtoka. Gróf Batthyány Kázmér itt készül fel reformkori küzdelmeire, majd a szabadságharc idején... több»

#72098

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm kulcsfontosságú tanúvallomásokon keresztül mutatja be a 2016-os San Fermín fesztiválon történt csoportos nemi erőszakot, amely világszerte tiltakozásokat váltott ki. több»

Barokk és klasszicista kastélyaink
#72099

dokumentum

A 17. század második felében Európa-szerte megélénkült az építőtevékenység. A harmincéves háború befejezése, illetve a török uralom megszünte eleinte lassú, majd gyorsabb... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Kispárizs
#72100

NA Kispárizs  (2013)

rövidfilm

1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó... több»