Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Bara Margit
#72101

NA Bara Margit  (2004)

életrajzi

Az ötvenes évek közepén a Kolozsvárról áttelepült sugárzóan tehetséges színésznőt Ranódy László rendező fedezte föl és hívta a Szakadék című filmjébe. A következő szerep... több»

Rendező: Keserű Judit

Aegus
#72102

NA Aegus  (2017)

akció

A film története szerint Frank Aegus, a dotcom milliárdos mindent megtesz, hogy felszámolja a gyermekekkel való kereskedést. Évent 13 millió gyermek esik az emberkereskedők áldozatává,... több»

Hegyen-völgyön Karintia
#72103

dokumentum

A film Karintia tartomány egyik jellegzetes táját, a Gail-folyó völgyét mutatja be. A természeti szépségek mellett felvillantja a vidék történelmének néhány fontos pillanatát,... több»

Don Q
#72104

NA Don Q  (2004)

táncfilm

A Látványtánc Európa bajnok Botafogó Táncegyüttes előadása spanyol-latin mozdulatvilágra és részben ilyen jellegű zenére épül. A táncjáték Cervantes regényének hatására... több»

Konrád György: Fenn a hegyen
#72105

játékfilm

Konrád György Fenn, a hegyen című önéletrajzi regényéből készült televíziós feldolgozás.

Fejezetek az Erények könyvéből
#72106

? ÁllhatatosságRendezte: Miklauzic BenceEgy kisvárosi család útnak indul az ország másik felébe, egy távoli, betegeskedő rokon hívására. A látogatástól egy nagy örökség... több»

#72107

dokumentum

Kicsik és mérgesek. Pár évente váratlanul nagy tömegben bukkanak fel, feje tetére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán... több»

Megélni és megírni...
#72108

dokumentum

Budai Kulcsár János költő és újságíró életét megváltoztatták 1956 forradalmi napjai. A költő és versei idézik fel az 50 évvel ezelőtti emlékeket.

Szereplők: Nagy Ervin

Herskó
#72109

NA Herskó  (2004)

dokumentum | életrajzi

Herskó János a hatvanas évek egyik jelentős, ám ellentmondásos sorsú filmrendezője. Kiváló filmeket készít, a reform egyik motorja a filmgyártásban, a Főiskola megújítója.... több»

Rendező: Fésős András

Antalyai napló
#72110

dokumentum

2007-ben a szarvasi Chován Kálmán Művészeti Alapiskola néptánccsoportja képviselte hazánkat a 29. Nemzetközi Gyermek Néptáncfesztiválon. Útjukról és a rendkívül gazdag... több»

Rendező: Tősér Ádám

Menekülés a szerelembe
#72111

dokumentum | életrajzi

"A Bódva mentén, a kerekerdő szélén ismertem meg Etát. Gyöngyöző nevetését hallottam meg először, piros pulóverben, mezítláb csúszkált a hóban. "Nem fázom, mert melegít a... több»

Rendező: Kőszegi Edit

A gyár
#72112

NA A gyár  (1995)

A mozi 100 éves születésnapja alkalmából az Uránia moziban rendezett nagyszabású némafilmkocentre készült ez a sajátos mini-opus: az Ellenterv összefoglalása ironikus... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

Krisztinaváros
#72113

dokumentum

Gyurkovics Tibor az I. kerület polgármesterével Nagy Gábor Tamással végiglátogatja azokat a helyszíneket ahol híres íróink éltek s felidézik azokat az irodalmi műveket, amelyek a... több»

A Way with Anger
#72114

dráma

Egy férfi kénytelen szembenézni a múltjával, miután túszul ejti a városka lelkipásztorát.

Álometűdök
#72115

filmetűd

Filmetűd Martin Gábor verseire és fotóira.

Szereplők: Lukács Sándor

Óriások Voltunk
#72116

dokumentum | történelmi

1956 októberében Miskolc városának is megvolt a maga saját forradalma. Ennek fő szervezői a miskolci diákok, a szocialista oktatás és iparfejlesztés nagy büszkesége, a Miskolci... több»

In memoriam Hamvas Béla
#72117

dokumentum

A dokumentumfilmben Kemény Katalin az író- filozófus özvegye beszél Hamvasról. A nyolcvanadik évén túl lévő asszony méltó szellemi társ is volt, nem csak feleség. A zuglói lakás,... több»

Rendező: Farkas Jenő

Szereplők: Kemény Katalin

Mediawave koncertek 2004. - Dave Douglas Quintet
#72118

zenés

Dave Douglas generációjának egyik legeredetibb és legtermékenyebb trombitása és zeneszerzője. Hihetetlen sokszínűségét jelzi a számos zenei projekt, melyekben szerepel; többek... több»

Rendező: Silló Sándor

D-dúr
#72119

NA D-dúr  (2008)

dokumentum | életrajzi

Kiszolgáltatva, de méltósággal viselve. A végső harc, amit minden ember elveszít. Az utolsó harmónia, amit mindenki eljátszik: az elmúlás. Az Arany Alkony idősek otthona lakóinak... több»

#72120

játékfilm

A II. világháború utáni Budapesten egy András nevű fiú megpróbál élelmiszert szerezni a családjának. András vidékre megy, hogy ruháért cserébe édesanyjának és magának... több»