Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Attila kincsei
#72141

dokumentum

Attila, a csereháti aprófalu harangozója elhatározza, hogy újraépít egy kis fakápolnát az erdő mélyén, egy vitatott és elfelejtett Mária-jelenés egykori kultuszhelyén. A... több»

Rendező: Szabó Elemér

Viaszmadár
#72142

NA Viaszmadár  (1982)

játékfilm

Anna és Margit, a két testvér egyedül élnek egy Balaton parti házban. Ápolják öntudatlan, magatehetetlen édesanyjukat. Nem csak a házba, de a múltjukba is be vannak zárva. Csak a... több»

Akartam volna mutatni
#72143

dokumentum | életrajzi

Idős, örökké szép, törékeny nő... Alig kivehetőek a vonásai a zsúfolt, sötét előszobában. Több generáció emlékei, munkái között él, kis "ösvényeken" bolyong a kincsek... több»

Bogányi Gergely Chopin-műveket zongorázik
#72144

zenés

2001-ben Bogányi Gergely országos turné keretében eljátszotta Chopin összes zongoraművét, melyet 2002-ben Finnországban is eljátszott. 2002. decemberében a Finn Köztársaság elnök... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Bogányi Gergely

A repülés titkai
#72145

dokumentum

A repülés, közelebbről a műrepülés történetébe és műhelytitkaiba pillanthatunk be a film segítségével. Veres Zoltán műrepülő bajnok pályafutását ismerhetjük meg... több»

#72146

NA Bigfoot  (2017)

akció | thriller

Bigfoot évezredeken át csendben őrizte a világot és az emberiséget, most azonban elérkezett az idő, hogy kitörve a sötétségből gátat szabjon a természet feletti teljes uralom... több»

Groteszk
#72147

NA Groteszk  (1989)

játékfilm

Egy világlátott vidéki asztalosmester csendes, kispolgári életet él házsártos feleségével és öt gyermekével. Egy vendégség alkalmával a kissé kapatos mester állandóan azt... több»

Esernyő és varrógép véletlen találkozása a boncasztalon
#72148

kísérleti film

A film egy szürrealista önportré mely egy különös találkozással kezdődik, és a szürrealizmus legfőbb célját, az emberi szabadságot szem előtt tartva különböző asszociációkat... több»

Rendező: Boros Ferenc

Szereplők: Mácsi Orsolya, Boros Ferenc

A Muzsikás együttes amerikai turnéja
#72149

dokumentum

A New York-i Carnegie Hall történetében először csendült fel eredeti magyar népzene idén február 13.-án a Muzsikás együttes, Sebestyén Márta és a Grammy-díjas Takács Quartet... több»

#72150

dráma

A film története szerint egy ifjú migráns komoly problémákkal néz szembe St. Louis-ban. A célja, hogy retegett harcművésszé váljon, ám a kolumbiai származása komoly hátrányt jelent. több»

Falurombolás?
#72151

dokumentum

A film a kisposták bezárása ürügyén hívja fel a nézők figyelmét a kistelepülések tudatos elsorvasztása elleni cselekvésre, az alkotmányosság keretei között.

Bara Margit
#72152

NA Bara Margit  (2004)

életrajzi

Az ötvenes évek közepén a Kolozsvárról áttelepült sugárzóan tehetséges színésznőt Ranódy László rendező fedezte föl és hívta a Szakadék című filmjébe. A következő szerep... több»

Rendező: Keserű Judit

Aegus
#72153

NA Aegus  (2017)

akció

A film története szerint Frank Aegus, a dotcom milliárdos mindent megtesz, hogy felszámolja a gyermekekkel való kereskedést. Évent 13 millió gyermek esik az emberkereskedők áldozatává,... több»

Hegyen-völgyön Karintia
#72154

dokumentum

A film Karintia tartomány egyik jellegzetes táját, a Gail-folyó völgyét mutatja be. A természeti szépségek mellett felvillantja a vidék történelmének néhány fontos pillanatát,... több»

Don Q
#72155

NA Don Q  (2004)

táncfilm

A Látványtánc Európa bajnok Botafogó Táncegyüttes előadása spanyol-latin mozdulatvilágra és részben ilyen jellegű zenére épül. A táncjáték Cervantes regényének hatására... több»

Konrád György: Fenn a hegyen
#72156

játékfilm

Konrád György Fenn, a hegyen című önéletrajzi regényéből készült televíziós feldolgozás.

Fejezetek az Erények könyvéből
#72157

? ÁllhatatosságRendezte: Miklauzic BenceEgy kisvárosi család útnak indul az ország másik felébe, egy távoli, betegeskedő rokon hívására. A látogatástól egy nagy örökség... több»

#72158

dokumentum

Kicsik és mérgesek. Pár évente váratlanul nagy tömegben bukkanak fel, feje tetére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán... több»

Megélni és megírni...
#72159

dokumentum

Budai Kulcsár János költő és újságíró életét megváltoztatták 1956 forradalmi napjai. A költő és versei idézik fel az 50 évvel ezelőtti emlékeket.

Szereplők: Nagy Ervin

Herskó
#72160

NA Herskó  (2004)

dokumentum | életrajzi

Herskó János a hatvanas évek egyik jelentős, ám ellentmondásos sorsú filmrendezője. Kiváló filmeket készít, a reform egyik motorja a filmgyártásban, a Főiskola megújítója.... több»

Rendező: Fésős András