Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Oroszlánszikla – A király hazatér
#72161

dokumentum

Hat fogságban született, hányattatott sorsú oroszlán várja, hogy elszállítsák Hollandiából a dél-afrikai Lionsrock Menhelyre, hogy életük utolsó éveit természetes élőhelyükön... több»

Gdyniai emlékképek
#72162

dokumentum

A műsorban beszámolunk a 31. Lengyel Játékfilmszemle eseményeiről, megszólalnak a díjnyertes művek alkotói, s részleteket látunk a legújabb filmekből.

Rendező: Pörös Géza

Bírós emberek
#72163

szatíra

...a mi falunkban azokat az embereket, akiket munkára fogadnak fel, bírós embereknek nevezik. Amikor otthon nem akad munka, elmennek akár távoli helyekre is. Ott dolgoznak egy vagy két... több»

Patagónia tornyai - Ahol a madár se jár
#72164

dokumentum

Patagónia a Coloradó folyó és a Magellán-szoros közötti hatalmas terület. Három magyar fiatal elindult Dél-Amerikába, hogy megmássza a Torres del Paine Nemzeti Park meghódítatlan... több»

Illetlen fotók
#72165

rövidfilm

A 75 éves Böszörményi Gézát első rövidfilmjével köszöntjük, amely a közelmúltban vetített játékfilmjeit megelőzően szatírikus eszközökkel mutatja be egy vidéki fotószakkör... több»

A boldogság színe
#72166

dráma | játékfilm

Budapesten, egy májusi napon, csoda történik. Hó hull a városra. Ez a hirtelen jött csoda kibillenti filmünk hőseit megszokott életükből. Egy ötven év körüli férfi, Lóránt, nem... több»

Időtlen úton
#72167

dokumentum

"Valamikor réges-régen a cigányok fekete madarak voltak. Egyszer egy mezőn, ahol sok élelem volt, túl sokat ettek, így megvastagodott a lábuk, szárnyukból kéz lett és emberekké... több»

Rendező: Czencz József

Szereplők: Babos Gyula

#72168

NA Hold Empty  (2016)

dráma

Antont kiteszik az otthonából. Az utcán sétálgatva találkozik az exe egyik barátjával, akivel összebarátkozik. több»

Kazahsztán
#72169

NA Kazahsztán  (1997)

dokumentum

Az útifilm a Szovjetunió szétesését követően felvázolja az ország politikai és gazdasági viszonyainak változását, jelenlegi helyzetét. Bemutatja a régi fővárost, Almaty-t, de az... több»

Rendező: Monostori Károly

Szent Korona
#72170

dokumentum

A film a Szent Koronához mint művészettörténeti tárgyhoz viszonyul. Három kérdést tesz fel: mikor, hol készült és kik készítették a Szent Koronát? A válaszok keresése közben a... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Az út vége
#72171

dokumentum | életrajzi

"Iszonyú itthagyni a gyerekeket ilyen bizonytalanságban.""Mi úgy voltunk a vándorlásaink során, hogy a hidat meggyújtottuk, nincs visszaút.""Hinni kell valamiben, hogy tovább tudjunk... több»

Rendező: Almási Tamás

Kócos
#72172

NA Kócos  (2007)

dráma | rövidfilm

Kócos egészen különleges gyerek, mert épp olyan, mint a többi. Neki is épp azért kell iskolába járnia, mint a többieknek - hogy megtanuljon viselkedni. Hogy feleljen, ha kérdezik, hogy... több»

Rendező: Gerő Marcell

Nepál - Hegynek fia, napnak leánya
#72173

dokumentum

A nagy hegy, vagyis a Himalája déli lankáin elterülő ország, Nepál társadalmi, vallási, szociális viszonyait próbálja megismertetni nézőivel a film. Évtizedekkel-évszázadokkal... több»

Rendező: Zengliczky Zoltán

Vágtázó Csodaszarvas
#72174

zenés

Az ismert csillagász, Grandpierre Attila nyolcvanas-kilencvenes évekbeli kultikus zenekara, a Vágtázó Halottkémek 2000 körül feloszlott. 2004. decemberében, a Petőfi Csarnokban azonban... több»

Rendező: Vincze Zoltán

#72175

NA Phoenix  (1970)

dráma | vígjáték

Két, a szerelemtől idegenkedő ember egyéjszakás kalandja veszélyeztetni látszik mindkettőjük gondosan felépített életét. Az események egy láncolataként egy négyezer mérföldes... több»

Rendező: Amy Redford

Szereplők: Paul Urcioli

Dés László
#72176

életrajzi

Dés Lászlót inkább zeneszerzőként tartjuk számon, bár hangszeres zenésznek tanult. Első közismertté vált szerzeménye a "Szerelem első vérig" című film betétdala volt. Ezt... több»

#72177

rövidfilm

Mehmet, a fodrász vágyódik az elhagyott hazája után. A nap végén azonban rájön arra, hogy az otthon ott van, ahol ismerős emberek élnek.

Meséld el...
#72178

dráma | rövidfilm

Ez a film az 1945 januárjában történt dunaparti nyilas tömeggyilkosságokat mondja el 5 percben. Helyszín: a pesti alsó rakpart, ahol egy hétköznap éjjel magyar állampolgárok százai -... több»

Sok mindenfélébe belekaptam - Portréfilm Deim Pál képzőművészről
#72179

életrajzi

Deim Pál (1932-2016) Szentendrén élt és dolgozott. A szentendrei festészet klasszikus hagyományainak (Vajda Lajos, Barcsay Jenő) szerves folytatásaként az 1960-as években induló magyar... több»

Vacak, az erdő hőse
#72180

animáció

Vacak és erdei barátai arra tanítanak bennünket, hogy mindennek rendelt ideje és célja van. Amikor Dr. Bagoly felfedezi, hogy összeesküvés történik az erdei állatok rabul ejtésére,... több»