Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72121

Lelio alighogy megérkezik Velencébe máris alapos felfordulást okoz. Amerre csak jár szívek törnek össze, barátságok szakadnak szét.

RECYCLed/Pro-Reo-Neo
#72122

kísérleti film

"A tavalyi Temps d'Images fesztivál keretében, RECYCLEd címmel, "látványszínházi" előadást hoztunk létre, mely a színház és film kapcsolatával kísérletezve a... több»

#72123

akció

A film története szerint egy visszavonult tolvajt  sikerül visszacsábítani egy utolsó nagy balhé kedvéért. A megrendelő az új drogbáró, aki szeretné megmenteni fia életét... több»

Rendező: Ron Pucillo

A revizor
#72124

NA A revizor  (1970)

játékfilm

Gogol komédiájának tévéváltozata az ál-revizorról és a valódi korrupt kisvárosi potentátokról. A polgármester és felesége szerepében Páger Antalt és Mészáros Ágit láthatjuk,... több»

A Katona...
#72125

NA A Katona...  (2003)

dokumentum

Húsz év bárkinek, bármilyen szervezetnek az életében olyan hosszú idő, amely lehetővé teszi az összegzést, az irányok, tendenciák kitapintását, különösen egy olyan intézmény... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Ízőrzők: Tihany
#72126

dokumentum

Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely... több»

Rendező: Móczár István

The Boy Upstairs
#72127

családi | dráma | fantasy | rövidfilm

Egy lány elveszti a bátyját, akinek a játékait kidobja. Az anyja mérges lesz, így a lány visszatér arra a helyre, ahol a dolog történt, és lát egy fiút, aki elszalad a játékokkal.

Rendező: San Kang

Krémes érzések (Krémes érzések)
#72128

dokumentum

Az 1997-ben készült dokumentumfilm egy a kozmetikai iparban karriert csinált fiatal ikerpár életét mutatja be. A két testvér már gyermekkorában tudatosan készült arra, hogy másképp... több»

Tízezer lépés - Omega koncert Erdélyben
#72129

zenés

A negyvenhárom éve alakult együttes 2005-ben végre eljutott Erdély magyar lakta részeire. A 2005. május 21-én tartott marosvásárhelyi koncerten rajongók tízezrei várták nagy... több»

#72130

NA Temetés  (1970)

animáció

Filmio

Egy temetés története, ami teljesen felborul, amikor egy ismeretlen elkövető felnevet a tömegben. több»

Rendező: Gémes József

Ázsia elzárt szíve: Ujgúria
#72131

dokumentum

2001 nyarán magyar expedició járt Belső-Ázsiában, az egykori fehér hun birodalom területén, amely India, Pakisztán és Afganisztán tájai mellett Kína nyugati tartományára,... több»

Rendező: Barlay Tamás

Ottilia
#72132

NA Ottilia  (1997)

dokumentum

Az ellenzéki mozgalom sokszínű, karizmatikus személyisége volt Solt Ottília szociológus. Csak néhány évig adatott meg számára, hogy a rendszerváltozás után hivatásos... több»

Rendező: Elbert Márta

Világ világa
#72133

dokumentum

Jószay Zsolt szobrainak bemutatása egy kiállítás adott kötöttségei, egy stúdió szabadabb asszociációi, illetve különböző tájakban más-más évszakokban és napszakokban, olykor... több»

Rendező: Gyulás Gyula

Drum Bun - Jó utat
#72134

dráma | játékfilm

A rendező első nagyjátékfilmje egy érzelmes utazás története. Főhősünk, egy fiatal férfi kiszakadva a mindennapi nagyvárosi kényelmes életéből, balesetet szenvedett apja után... több»

Molto Vivace - Marcin and Bartolomiej Oles Feat. Theo Jörgensmann
#72135

zenés

Zenéjük első hallásra a késői swingből táplálkozó, az Ornette Colemani hagyományokat méltó módon folytató, a free-jazz felé kacsingató feszes, lendületes kortárs jazz-zene. Ám... több»

Virrasztás
#72136

NA Virrasztás  (1997)

rövidfilm

"Egy férfi a háborús emlékeiről beszél autóvezetés közben, eleinte nem tudjuk, hová megy, aztán kiderül, hogy haza a feleségéhez, aki hamarosan szülni fog. Megérkezik a... több»

Füsthegy
#72137

NA Füsthegy  (2003)

dráma | rövidfilm

Két férfi és egy nő "utazása"...Egy köztes érzelmi tér, a "kapu" vonala, az átlépés pillanata foglalkoztatott ebben a filmben.

A 3Testőr
#72138

NA A 3Testőr  (2009)

animáció

Hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő... A fogalmi és a privát (társadalmi) idő groteszk víziója mozgóképekben megfogalmazva.

Rendező: Hegedűs 2 László

Szereplők: Esterházy Péter

Roadmovie
#72139

NA Roadmovie  (2007)

rövidfilm

Film operettbetéttel, macskák nélkül...

A Tree a Rock a Cloud
#72140

dráma | rövidfilm

1947-ben egy fiú egy útmenti kávézóban véletlenül találkozik egy idősebb férfival, és beszélgetni kezdenek a szerelemről. több»