Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A herencsényi mesemondó
#72261

dokumentum

2004-ben jelent meg Magyar Zoltán: A herencsényi mesemondó c. könyve. A most következő dokumentumfilmben a könyvben szereplő palócföldi hagyományőrzőt, Szandai Terézt mutatjuk be.

Rendező: Tari János

Egy államférfi nehézségei
#72262

játékfilm

A népbírósági per vádlottja jogi doktor, volt miniszterelnök. Ügyész végzettsége szerint történész, történelem-latin szakos tanár. A felidézett, immár történelmi események, a... több»

Eatmeat
#72263

NA Eatmeat  (2006)

Az ember mindenevő, és mint ilyen, megeszi az állatok húsát. De vajon akkor is megenné, ha a hús életre kelne és kérné, hogy egye meg?

Rendező: Kostil Danila

A Farkasember
#72264

dokumentum

Három évtizede már annak, hogy Werner Freund együtt üvölt, alszik és él a farkasaival. Farkasai vadak, akár a szabad természetben, mivel Freund úr nem akarja, hogy ragadozói... több»

Rendező: Dala István

#72265

NA 4uck 0ff  (2017)

vígjáték

Andi (Meli Alexander) és Dani (Veronica Lynn Braswell) két negyven körüli nő, akik úgy döntenek, hogy valóra váltják álmaikat, így hát Hollywoodba költöznek, ahol új lakótársuk... több»

#72266

dokumentum

Az 1956-os forradalmat követően Nagy Imre és társai ellen koncepciós per indult, a 10 vádlottból ötöt halálra ítéltek. A teljes folyamat a tárgyalástól az ítéletvégrehajtáson... több»

Rendező: Ember Judit

Élik az életüket - kárpátaljai szilánkok
#72267

dokumentum | életrajzi

Kati, Nóri és Imi testvérek. Egy kárpátaljai faluban, nagy szegénységben élik az életüket. Szüleik halála óta egyre ingoványosabbá válik alattuk a talaj, lassan elnyeli őket a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Kísértés
#72268

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Hét hónappal később
#72269

rövidfilm

A film Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényének sajátos adaptációja, mely kizárólag a történet első és utolsó jelenetére koncentrál, Rogozsin és Miskin herceg... több»

Rendező: Béres Dániel

Cserfő Jazzland - Jávori Sound Machine
#72270

zenés

Jávori Vilmos (dob) a magyar jazzélet kiemelkedő alakja immár jó harminc éve. Sok formáció tagjaként bemutatta már, hogy Magyarországon a jazzt milyen magas fokon művelik. Ezt a... több»

Rendező: Seregély István

Siam Square
#72271

NA Siam Square  (2017)

horror

A Shibuya tér  már fél évszázada ez a hely számít Bangkok szívének. Napközben folyamatos nyüzsgés, tömött kávézók, bevásárlóközpontok és egyetemek találhatók a közelben... több»

#72272

dráma | romantikus | thriller

Az újrakezdeni próbáló Adam a megváltást keresi, amikor visszatér a régi környékre, hogy megküzdjön démonjaival, miközben az általa meggyilkolt férfi bátyja bosszút akar állni... több»

Rendező: Phil Allocco

Kastl szelleme
#72273

dokumentum

Bajorországban, Regensburg és Nürnberg között, a festői kis faluban, Kastl bencés kolostorában kedvező feltételek mellett működött 1957 óta a Magyar Gimnázium és Internátus.... több»

Rendező: Ledniczky Márton

Elsa Valle & Rumba Caliente
#72274

zenés

A Magyarországon élő, kubai énekesnő, Elsa Valle neve ismerősen csenghet a kubai latin zene hazai kedvelői számára. Számos magyar formációban csodálhattuk meg Elsa Valle rendkívüli... több»

Rendező: Sebők György

Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája
#72275

zenés

Magyarországi Szent Erzsébet 1207-ben született Sárospatakon. A tiszteletére szentelt jubileumi év ünnepélyes megnyitóján hangzott el az életének eseményeit hat képben megjelenítő... több»

Idegen arcok
#72276

játékfilm

Egy fiatalkorú bűnöző, Barta János utógondozását két pszichológusjelölt, Gábor és Irén vállalja. Már a börtönben látogatják, majd időt, energiát, pénzt nem sajnálva... több»

Honnan jöttél, Ádám?
#72277

dokumentum

"Nem bírok elképzelni nagyobb szerencsét, annál, mint beleszületni egy olyan tájba, amely kultúrák határmezsgyéjén fekszik és a kétféle világ érintéséből, ihletéséből... több»

Rendező: Fischer István

C'est la guerre
#72278

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Magyarok francia földön (Magyarok francia földön)
#72279

dokumentum

"Magyarországon alig sejtik, hogy micsoda világ van most Párizsban. Nem a megragadt, kolonizálódott néhány ezer magyarról beszélünk. De azokról, akik tanulni, erősödni jöttek.... több»

Kellemes karácsonyi ünnepeket!
#72280

kísérleti film

"Vártad má' a nyugatinál a négyeshatost karácsony napján? Karácsonyi jókívánságok, de nem mindenkinek!"