Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Gyilkosság a 31. emeleten
#72241

játékfilm

Bombamerénylettel fenyegető levél érkezik egy nagy kiadóvállalathoz. A rendőrség ki akarja üríteni az óriási épületet. A kiadó vezetői ezt ellenzik a költségek miatt, de végül... több»

Rendező: Málnay Levente

Mucius
#72242

NA Mucius  (1998)

dokumentum

Az állami gondozott gyermekből jó kereskedővé, íróvá, költővé vált Sebestyén Zoltán (Mucius) élettörténete.

Rendező: Kisfaludy András

Szereplők: Sebestyén Zoltán

#72243

NA Wasps  (2017)

akció

Sydney Davenportnak és Jo-Jo Ritternek egyeten álmuk volt mindig is, mégpedig, hogy kisgyermek koruk óta szerettek volna vadászpilóták lenni. A gond csak az, hogy mindketten lányok, akik... több»

Szerelem est
#72244

játékfilm

A tévéjáték Szép Ernő, Móricz Zsigmond és Molnár Ferenc egyfelvonásosai alapján készült. Hogyan ismerkedjünk meg a kiszemelt férfival? Hogyan vetessük el magunkat? Hogyan... több»

Farkas Ferenc zeneszerző
#72245

életrajzi

A 20. század világszerte ismert magyar zeneszerzőinek nemzedékeit nevelte Farkas Ferenc, miközben ő maga, a legtermékenyebb és legsokoldalúbb magyar komponista volt. Szimfonikus- és... több»

Rendező: Komlós András

#72246

akció | dráma | sci-fi | thriller

A történet azt mutatja be, mi történik, ha egy ember lelke kettéhasad. több»

Vízkereszttől szilveszterig (Vízkereszttől szilveszterig)
#72247

dokumentum

Egy naptári év szolgál alapként Fábián Gyula nyolc jegyzetének felsorakoztatására. Ennek segítségével utazhatunk a jelenben és a múlt emlékeiben.

#72248

dokumentum

Nosztalgikus utazás a nyolcvanas évek legmeghatározóbb tudományos fantasztikus filmjeinek világába. több»

Arcok, harcok - Beszélgetés Melocco Miklóssal
#72249

dokumentum

Melocco Miklós apja kivégzéséről, a hitről, 1956-ról, társairól és a Szegeden fölállított szobor alakjairól beszél. több»

Rendező: Czigány Zoltán

Az égigérő fa
#72250

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

Petőfi percei
#72251

játékfilm

"Egy hattyú száll fölöttem magasan, az zengje ezt az édes éneket, ó, lassan szállj és hosszan énekelj, haldokló hattyúm, szép emlékezet". Különleges Petőfi-műsor, Galán Géza... több»

Rendező: Zolnay Pál

Szereplők: Galán Géza

#72252

dokumentum

Azt a 2010-es labdarúgó-világbajnokság óta tudjuk, hogy bizonyos állatkerti polipok kitűnően értenek a meccsek eredményének előrejelzéséhez. De vajon mivel töltik az idejüket a... több»

#72253

NA Itt vagyok  (2011)

dokumentum

A dokumentumfilm a mesterséges megtermékenyítés különböző aspektusait járja körül.

Rendező: Edward Porembny

A vagon
#72254

NA A vagon  (2006)

dokumentum | történelmi

A film a holokauszt egyik legrémesebb szörnyűségét, a deportáltak lágerekbe való szállítását, a marhavagonban töltött napokat dolgozza fel. Az elmúlt több mint fél évszázad... több»

Rendező: Zelki János

Pygmalion
#72255

NA Pygmalion  (1982)

játékfilm

Rendező: Ádám Ottó

A meseboltos
#72256

Gazdag Erzsi gyermekversei sokak kedves gyermekkori élményei. Ki ne ismerné a Meseboltos, a Farsangi bál, A kiskakas rézgarasa, A bohóc köszöntője című verseit, vagy éppen az Egy kis... több»

Rendező: Horváth Zoltán

#72257

animáció

Filmio

Az első magyar rajzfilmsorozat ötletadó darabja, amelynek folytatásával a magyar rajzfilmgyártás történetében megszületik a modern gyerekfigura-típus Peti személyében. A központi... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Csata
#72258

NA Csata  (1982)

játékfilm

Szabó Magda királydráma trilógiájának második része a Csata, mely egy esztendő eseményeit, a magyar történelem mindmáig legtragikusabb időszakát eleveníti meg. A tatár lerohanta... több»

Bújócska
#72259

NA Bújócska  (2006)

táncfilm

Bartók Béla zenéjére készítette Györgyfalvai Katalin a Bújócska c. táncjáték koreográfiáját, amelyet a Bihari János táncegyüttes előadásában láthatunk.

Rendező: Vincze Zoltán

A herencsényi mesemondó
#72260

dokumentum

2004-ben jelent meg Magyar Zoltán: A herencsényi mesemondó c. könyve. A most következő dokumentumfilmben a könyvben szereplő palócföldi hagyományőrzőt, Szandai Terézt mutatjuk be.

Rendező: Tari János