Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Fényérzékeny történet
#72261

dráma

A film főszereplője, Juli csak botorkál a rendszerváltás megváltozott közegében. Zsarolások, be nem váltott ígéretek, apró megcsalatások közegében próbál munkát találni, ... több»

VI. Nyári Egyetem Jászón
#72262

dokumentum

Az anyanyelvi kultúra ápolása a határon túli magyarság megmaradásának feltétele. A Kárpát-medence különböző országaiból érkező vendégek hatodik alkalommal győződhettek meg... több»

Rendező: Tomory Nagy Imre

Pearl Harbor: 75 évvel később
#72263

dokumentum

A film a támadás pillanatától egészen napjainkig követi a Pearl Harbor támadás következményeit. Történészek bevonásával, túlélők beszámolóival teljes képet kaphatunk a... több»

#72264

NA Alzheimer  (2020)

dokumentum

Telekom TVGO

Nem mehetünk el ezen betegség mellett szótlanul, nem tekinthetünk erre a témára félvállról. Mindenki érintett, minden családban fellelhető sajnos demenciális beteg.... több»

Táncdalfesztivál után
#72265

dokumentum

Hogy élte meg Csehszlovákia megszállását a kiskatona, az értelmiségi, a funkcionárius és a szlovákiai magyar?A Pesty Fekete Doboz és a Hunnia Stúdió dokumentumfilmje.

Schwarz-Weiss-Grau
#72266

kísérleti film

Fényjátékok, különféle formák és figurák folyamatos mozgásának harmóniája.

Nagy János Trió
#72267

zenés

A Nagy János Trio 2000-ben alakult. A 2001. évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz... több»

Rendező: Sebők György

Ildikó
#72268

NA Ildikó  (1980)

rövidfilm

Két gyermeklány halálban is tartó barátságáról szól a film.

Rendező: Matkócsik András

#72269

horror | vígjáték

Mercy Love a paranormális ügyek nyomozója. Az egyik esete során valami végzetes történik: Meryt megszállja a gonosz. Vajon képes lesz legyőzni az ártó szellemet, mielőtt még túl... több»

Veréb utcai csata
#72270

játékfilm

Nagy gond van a termelőszövetkezetben: a tagság egyik fele, a volt zsírosparasztok sehogyse jönnek ki a tagság másik felével, a volt szegényparasztokkal. Még szerencse, hogy a fiatalok... több»

A magyar nép tájtörténete
#72271

dokumentum

A történeti sors, a társadalmi és gazdasági állapot, a földrajzi és nyelvi környezet tájanként és vidékenként másként alakította a magyar nép arculatát. A tájak jellegében és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Merénylők
#72272

NA Merénylők  (1980)

játékfilm

A cselekményt egy trópusi ország elnöke elleni merénylet indítja el. Két nő tölti szabadságát ebben az országban, akik az esemény után hazautaznak. Otthon csomagjaik között egy... több»

Mettle of Honor
#72273

akció | kaland

Egy fiatal lány emberrablók kezei közé kerül és egy elhagyatott épületbe viszik, hogy ott várják ki a 100 dolláros váltságdíjat. AZ épületben azonban lakik egy hajléktalan... több»

#72274

dráma

Négy évvel egy sikertelen bankrablási kísérlet után Florian és Julie újra találkoznak egy sztiptíz bárban. Az újra összeálló páros elő is rukkol egy új, fondorlatos tervvel. több»

#72275

NA Lady  (2017)

dráma | rövidfilm

Antonieta 1997. augusztus 31-én ünnepli a 11. születésnapját, de a család sokkal nagyobb figyelmet szentel Lady Diana halálának. több»

Barcasági csángók között
#72276

életrajzi

Hámos, rokolya, sárigcérnás ing, egylábra szabott lábbeli... Beke György író, újságíró, a IX-XI. században az Árpádházi királyok által betelepített besenyők leszármazottait... több»

Rendező: Szepesi Gábor

Szereplők: Beke György

Grimasz
#72277

NA Grimasz  (2013)

játékfilm | rövidfilm

Lajos a szószok szerelmese. Általában magányosan hirdet az aluljáróban. Semmiről nem szól az élete. Semmi nem éri. Senki nem foglalkozik vele. Azonban ma minden megváltozik, mert... több»

Allan Quatermain and the Jewel of the East
#72278

akció | kaland

A film története szerint Allan Quatermain éppen nyugdíjas éveit élvezi, amikor értesül barátja haláláról. Allan és családja egy furcsa idegen segítségével Közép-Afrika... több»

Egy nő
#72279

NA Egy nő  (2001)

A Vígszínház Háziszínpadán Esterházy Péter könyve, az Egy nő dramatizált változata elevenedik meg. A nézőtéren kis asztalok körül a közönség, a kísérő (Selmeczi György) a... több»

15 esztendeje
#72280

dokumentum

Díjak:1961 - II. Magyar Rövidfilmszemle: dokumentumfilm kategória I. díj

Rendező: Bokor László