Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Felhővadászok
#72281

animáció

Kiszáradt kút, hajóroncsok - egy letűnt civilizáció emlékei.

Rendező: Riedl Katalin

#72282

dráma | történelmi

1955-ben öt fiatal mexikói-amerikai ütőhordozó a játék iránti szeretetből elhatározta, hogy megtanul játszani, ezért létrehozták saját golfpályájukat a dél-texasi sivatag közepén. több»

Gyermekfilmek - Augusztus 2
#72283

-Gusztáv: Gusztáv nyaralója Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Prücsök Rendező: Jankovics Marcell, Horváth Mária-Száz éve történt: Híveim, Magyarok! Rendező: Szoboszlay... több»

A helység kalapácsa
#72284

táncfilm

Táncjáték Petőfi Sándor költeménye alapján. Előadó a Honvéd Együttes.

Rendező: Böjte József

Rettegett Iván
#72285

dokumentum

A korán árvaságra jutott Rettegett Iván szeszélyes uralkodó volt, aki meglehetősen mostoha mód bánt országa főnemességével. Első gyilkosságát mindössze 13 évesen követte el,... több»

Házasságszédelgő
#72286

játékfilm

Öt hölgy feljelentése alapján a bíróság felelősségre vonja a kisváros "szép fiúját" házasságszédelgés miatt. A tárgyaláson kiderül, hogy nem az ifjú, hanem a hölgyek csapták... több»

Jaguárok tengerpartja
#72287

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»

A versailles-i rögtönzés - Tartuffe
#72288

Moliere társulatával új vígjáték bemutatására készül, de a színészek nem tudják megtanulni szerepeiket, pedig rövidesen a király is megtekinti az előadást. Az izgalom... több»

Hetedíziglen
#72289

dokumentum | életrajzi

Az '56-os szabadságharcban elárvult fiúk-lányok ma már nyugdíjas korúak, egész életükön keresztül hetedíziglen sújtotta őket a megtorlás kegyetlensége. Filmünkben négy sorsot... több»

Rendező: Mohi Sándor

Öt színes karika
#72290

dokumentum

Az Öt színes karika című tévéműsorban adásról adásra egy-egy olimpiai sportág történetével és legismertebb magyar képviselőivel ismerkedhetünk meg.

#72291

animáció

Egy tanulságos történet, melyben kiderül, hogy miért is fontos a bátorság és a becsületesség és minden rossz cselekedetnek következménye van. Tűzoltó Samnek minden tudását és... több»

#72292

zenés

A MüpArt classic - Magyarok a nagyvilágban című zenés műsorban klasszikus magyar zeneszerzők művei csendülnek fel hazai és külföldi előadók tolmácsolásában.

Az elefántkölyök
#72293

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

Angyalok szigete
#72294

animáció

Az angyalok láthatatlanok, mert nem tér-idő részei, hanem a lét erőinek és szerkezetének hordozói.

Rendező: Kalmár István

Az Árpád-vonal
#72295

dokumentum

Az Árpád-vonal a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan kiépített magyar védelmi vonal. Kárpátalja 1939-es visszafoglalása és az 1940-es... több»

Kint és bent
#72296

dokumentum

A magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat prevencióját elősegítő programokat foglal magába. A rehabilitációs program... több»

Rendező: Domokos János

Álomhotel - Marokkó
#72297

romantikus

Markus, egy, a szálloda konszern ellenséges kivásárlását meghiúsító akció után rosszul lesz és kórházba kerül. Az orvos szigorú és hosszú pihenést tanácsol neki, ezért... több»

Az örökifjú lélek titka
#72298

életrajzi

A magyar televíziók között elsőként, a Duna Televízió képviseletében Matisa Carlo az első, aki eljutott Gianni Morandihoz, a hatalmas népszerűségnek örvendő művészhez, aki a... több»

Rendező: Horváth Tamás

Szereplők: Gianni Morandi

A sötétség titkai – Hús és vér
#72299

horror

Kimberly, az agorafóbiában szenvedő tinédzser, anyja megoldatlan gyilkossága óta nem hagyta el a házat. A Hálaadás előestéjén azonban kezdi úgy érezni, nincs otthon biztonságban... több»

Mesélő életek - beás mesék
#72300

dokumentum

A több magyarországi helyszínen forgatott film szereplői beás nyelven beszélnek (magyar feirattal).A dokumentumfilm célja a magyarországi beás kultúra bemutatása sajátos meséiken,... több»