Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72381

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

Hajnal előtt
#72382

rövidfilm

Az állapotos Anna örökös rettegésben él az ostromlott fővárosban, mert férje együttműködik az ellenállókkal. A bujkáló és harcoló emberek is ugyanazt akarják, hogy végre véget... több»

A medve
#72383

NA A medve  (2007)

játékfilm

A medve főhőse egy anyagi gondokkal küszködő fiatal özvegy. Életét csak idős lakájával osztja meg, miközben hitelezői egyre csak zaklatják. Ezt követi A dohányzás... több»

#72384

dráma

A film az emberkereskedelem áldozatává vált Ameena sorsát követi nyomon. A történet valós alapokon nyugszik. több»

Nős tények
#72385

dokumentum

Végre egy természetfilm, mely kizárólag a nőstényekre fókuszál! Gyilkos túlélési stratégiák, lenyűgöző párosodási rítusok, megdöbbentő anyai ösztönök. Ezek a lányok... több»

József Attila: Óda (József Attila: Óda)
#72386

1933-at írunk. A helyszín Lillafüred. József Attila írókongresszuson vesz részt a Kastélyszállóban. Egy eddig ismeretlen színésznő láttán írja meg a világirodalom egyik... több»

#72387

vígjáték

Madeát a bíróság közmunkára ítéli, akinek eltökélt szándéka, hogy Bam nénikéjével és Joe bácsikájával megpróbálja megmenteni a Moms Mabley ifjúsági központot a... több»

A Nobel-díjas hadifogoly
#72388

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

A Nézőpont Váltás
#72389

"Az eddig felvett anyagaimból készült montázs effektekkel, zenével, feliratozással. A történet a reggeli ébredéssel indul, és innen indul útjára, lényege, hogy humoros részekkel... több»

Rendező: Dubniczki Csilla

#72390

dokumentum

A halál közeledtével a hátralévő feladatok megoldása egyre sürgősebbé válik. Ezt érzékelik a Mignon nővérek is, akik békét kötnek egymással, hogy harcolni tudjanak a rák ellen,... több»

Rendező: Carlos Mignon

Seanie és Flo
#72391

rövidfilm

Seanie magányos, személyiségzavaros férfi, aki kukákat ürít a kihalt autópályák mentén. Ugyancsak az ő feladata, hogy felszedje az illegálisan lerakott szemetet is. Flo egy harcias... több»

Lucien Hervé portré
#72392

életrajzi

A világhírű magyar fotóművész, Lucien Hervé a párizsi magyar "fotóiskola" egyik kiemelkedő tagja, akit művészi látásmódja, fotóinak erős társadalomkritikai felhangja a világ... több»

Rendező: Seres Szilvia

Szereplők: Lucien Hervé

Defender
#72393

NA Defender  (2017)

dokumentum | krimi

A dokumentumfilm egy afroamerikai férfit mutat be, akit rendőrtiszteket megtámadásával vádolnak. több»

Rendező: Jeff Adachi, Jim Choi

Szereplők: Jeff Adachi, Michael Smith

Mediawave 2005. - Corkestra (Hollandia)
#72394

zenés

A Corkestra valóságos zenei szüret: dallamgazdag, vidám, sokszínű, humoros és egy kicsit szokatlan. Zenéjük olyan egyedi, mint egy ujjlenyomat, sajátos dobelemekkel és effektekkel, a... több»

Rendező: Silló Sándor

Keselyűk - A szörny szépsége
#72395

dokumentum

A keselyűknek rossz a hírük, a halál szele kapcsolódik azonnal felismerhető alakjukhoz, Charlie Hamilton James természetfilmes operatőr azonban meg van győződve róla, hogy a csúf és... több»

Rendező: Aidan Woodward

Szereplők: Orosz Anna

Etűdök szárnykürtre és hegedűre
#72396

életrajzi

Kovács Ferenc eddigi pályája rendkívül sokszínű. A klasszikus, modern jazzen kívül ma is sokféle zenekarral szerepel aktívan (Djabe, Dresch Quartet, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band... több»

Rendező: Czencz József

Szereplők: Kovács Ferenc

Aacheni kincs
#72397

dokumentum

Nagy Lajos királyunk kápolnát alapított 1367-ben Aachenben. Felszerelte csodálatos kegytárgyakkal, amelyek ma a dóm kincstárában láthatók. Aachent, a híres zarándokvárost, a magyar... több»

Rendező: Uhrin Tamás

Ó szól-e mi jó
#72398

dokumentum

"A kopasz Feri féle embereket (Rosszak, Csúfak...) mi becsületes, jóérzésű adófizető állampolgárok (Szépek és Jók...) magunktól elzárva (sitt) tartjuk. Mindeközben arra kell... több»

Rendező: Sós Ágnes

#72399

rövidfilm | vígjáték

A szatirikus rövidfilm egy anyáról szól, aki a frusztrációit kivetíti a fiára.

A hasonmás
#72400

NA A hasonmás  (1970)

játékfilm

Bollobás professzorral közli a rendőrség, hogy egy rá a megszólalásig hasonlító férfi egyetemi felvételit és egyéb előnyöket ígérve fiatal nőket csábít el. Amikor véletlenül... több»