Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72421

NA Still Life  (2007)

dráma | romantikus | rövidfilm

A film férfi főszereplője felkeresi ex-nejét, akit 16 éve nem látott. Az újratalálkozás után ismét összeházasodnak. A női főszereplő férje keresésére indul, aki két éve nem... több»

Azért a víz az úr...
#72422

dokumentum

Az 1970-es árvíz után árterületté nyilvánítanak és gáttal vesznek körül öt községet (Nagygéc, Csenger, Garbolc, Kishodos, Nagyhodos), és az ott élőket kitelepítik. A film... több»

Polgárok - Sopron nagy napjai
#72423

dokumentum

A régi soproni polgári élet bemutatása. több»

Dukay Barnabás és Gadó Gábor - Szabad zene duó koncert
#72424

dokumentum

A két zenész közös improvizációinak tényét meglepővé teszi a különböző iskolázottság, elkerülhetetlenné az azonos muzsikusi-szellemi magatartás radikalitása. „Saját... több»

Limbo
#72425

NA Limbo  (2019)

dráma

Egy gyilkos a pokolban találja magát, egy keserű ügyész és egy tapasztalatlan védőügyvéd karjai között. több»

Summa
#72426

NA Summa  (1980)

rövidfilm

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Egy régi film részleteinek felhasználásával állít érzékletes emléket Latinovits Zoltánnak a rendező.

Rendező: Tímár Péter

Hogyan lehet megijeszteni egy oroszlánt?
#72427

animáció

A cirkusz oroszlánja úgy csuklik, hogy nem tud a porondra lépni. Idomárja mindent elkövet, hogy elmúljon a csuklása, from semmi sem használ. Nincs más hátra, meg kell ijeszteni a... több»

Rendező: Tóth Pál

A Táncz
#72428

NA A Táncz  (2001)

dokumentum

Az első magyar játékfilm, a Zsitkovszky Béla rendezte "Táncz" bemutatójára 1901. április 30-án került sor az Uránia Tudományos Színházban. A premier századik évfordulójára... több»

Rendező: Fazekas Bence

#72429

Az olimposzi istenek szerint baj van a szerelemmel, ezért Cupidonak (Tóth-Réti Károly) rendbe kell hoznia egy házasságot, hogy bizonyítsa rátermettségét. Török István (Mensáros... több»

nagyon kedves film, pazar színészi gárdával.
A szép akasztott
#72430

dokumentum

Gróf Andrássy Gyula különös, gazdag életútját mutatja be a film. A gróf számára "a politika a komoly mulatság egy neme volt", mivel a Kossuth vezette rebellis kormánytól állást... több»

Rendező: Lakatos Iván

Csillagászat
#72431

dokumentum

A műsorban az MTA debreceni és budapesti Csillagászati Intézetébe látogatunk el, s a magyarországi csillagászati kutatásokat tekintjük át. Hogyan folyik a Kárpát-medencében a... több»

Prágai hétvége
#72432

játékfilm | rövidfilm

Janó, Lacika és Jóska jó barátok, egy kis faluban élnek a Mecsek déli lejtőjén, közel a határhoz. Kényelmes biztonságban tengetik mindennapjaikat, nem számolva semmiféle... több»

Fekete lyuk-fehér lyuk
#72433

animáció

Fekete-fehér animációs filmvers a környező világ, a tágan és szűken értelmezett környezet viszonylagosságáról.

Rendező: Orosz István

#72434

dokumentum

A film egy különleges fegyveres csapat mindennapjaiba enged bepillantást, amelynek tagjai mindent megtesznek, hogy gátat szabjanak az egyre nagyobb mértéket öltő és egyre nagyobb... több»

Rendező: Maria Wilhelm

La jupe d'Adam
#72435

rövidfilm | vígjáték

Egy fiatal apa úgy dönt, hogy hagyja fia nemi identitását szabadon kibontakozni, és beleegyezik, hogy a srác egy nap szoknyában menjen iskolába. A fiút azonban társai zaklatni kezdik,... több»

Habsburg nádorok
#72436

dokumentum

Magyarország utolsó két nádora sokat tett a reformkori változások sikeréért, mégsem tudjuk róluk, kicsodák és mit köszönhetünk nekik. Sorsukat követve egy furcsa, krimibe illő... több»

Ízőrzők: Nyíregyháza
#72437

dokumentum

yíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye az ország hetedik legnagyobb városa. Dinamikus és látványos fejlődése a 18. század óta töretlen. A térség gazdasági és... több»

Rendező: Móczár István

Halálos tavasz
#72438

játékfilm | némafilm

Zilahy Lajos regényének amatőr-filmes feldolgozása.

Kolozsvár - Nápoly és vissza
#72439

életrajzi

Portréfilm az 1924-ben Kolozsvárott született nemzetközi hírű filozófusról, Tordai Zádorról. "A totalitárius rendszer megfojtotta az emberekben a lelket - akkor szűnt meg számomra... több»

Rendező: Fischer István

Szereplők: Tordai Zádor

Beca és a kisállatok
#72440

családi

Beca, mint minden kislány szeretne kisállatot tartani. Sajnos az asztmája miatt ez nem lehetséges, ezért távol tartja magát a szőrös kis kedvencektől. Az iskola tengerimalacát gyakran... több»