Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kis Magyar éghajlattan
#72401

dokumentum

Vajon hány ember tudja Magyarországon, hogy a Török meteorológiai intézményrendszer kialakítója egy magyar ember volt? No, azért ne szaladjunk ennyire előre. Ez a tiszteletet... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

Francia utcabál a Bem rakparton
#72402

dokumentum

Képek, hangulatok, beszélgetések és beszámolók az évenként megrendezésre kerülő, ünnepi francia utcabálról és kirakodóvásárról, ahol ismert magyarok vallanak a francia, és... több»

Csodakarikás
#72403

családi

Az özvegy királyt megbabonázta szépségével az ördögök szeretője. Az új királyné meg akarja teremteni a lehetőséget, hogy az ördögök a földön is megszerezzék a hatalmat.... több»

Mikro techno
#72404

A film egy virtuális, többnyire az Interneten keresztül szerveződő, de jellemzően Miskolc város köré csoportosuló, magukat elektrógereknek nevező fiatalokból álló közösségről... több»

Rendező: Nagy István

Ízőrzők: Deszk
#72405

dokumentum

Szegedtől 10 kilométerre fekszik Deszk, ez a szerbek által is lakott nemzetiségi település. A hagyományos szerb ételek közül megismerhetjük a gibanicát, a cserépedényben, nyílt... több»

Rendező: Móczár István

#72406

vígjáték

A történet főhőse egy kiégett, alkoholista "szuperhős", akinek az az egyetlen szuperképessége, hogy az ujjaival kis lángokat tud előállítani. Amikor a lakóhelyét lerohanják az... több»

#72407

dokumentum

Az óriásüstökös című dokumentumfilm annak lehetőségét boncolgatja, hogy vajon mi történne a Földdel és lakóival, ha eltalálná egy kisbolygó? Sötétség borítaná be bolygónkat... több»

Rákóczi-fantázia
#72408

dokumentum

A szabadságharc bukása után a fejedelem éveket töltött francia földön. Előbb a Napkirály udvarában, majd a kamalduli szerzetesek életét élve. Szíve végakarata szerint mai napig... több»

Mátyás, Mátyás
#72409

animáció | dokumentum

„Mátyás király valamikor ’90 októberének végén halt meg Bécsben. Megmérgezték. Egy este fügét evett, és reggelre meghalt. Már éjszaka is már nagyon rosszul volt, és... több»

#72410

horror

A paranormális jelenségek néhány rajongója a posztapokaliptikus világban kimerészkedik a szabadba, ám a COVID-járvány miatti elszigeteltség egyre nehezebbé teszi számukra a rémálmok... több»

Pál utcai fiúk
#72411

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Szunnyadó Tisza táján...
#72412

dokumentum

A Délvidék egyik legöregebb mezővárosában, a Tisza-parti Zentán felszentelték a vajdasági magyarság szellemi fellegvárát, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet. A délvidéki... több»

Rendező: Bakos Katalin

Showdown
#72413

NA Showdown  (2009)

dráma | rövidfilm

Két kislány ugyanakkor nyaral, ugyanazon a helyen, és ugyanabba a fiatalemberbe szeret bele. Az egyik találkozóra hívja a másikat, hogy elejét vegye a rivalizálásnak. A félelmetes... több»

Korszakokon át - Dvorszky Hedvig művészettörténész portréja
#72414

életrajzi

A Ferenczi Noémi-díjas művészettörténész pályaképe egyúttal a hazai iparművészet – ezen belül elsősorban a kerámia-, üveg- és textilművészet – elmúlt öt évtizedének... több»

Rendező: Bonta Zoltán

Aki magyar, velünk tart
#72415

dokumentum

A Somogy megyei Csurgón 1956. október 26-án volt az első tüntetés a forradalom mellett. A megmozdulás egyik szervezője és szónoka Kovács Andor volt, aki ismertette a budapesti egyetemi... több»

Rendező: Sára Sándor

Tükörképek
#72416

dokumentum

Két fotós kutatja a tizenkilencedik században élt német acélmetsző-művész, Ludwig Rohbock nyomait Magyarországon, Erdélyben és Felvidéken. Ugyanarra a helyre állnak, ahol egykor... több»

Vad csodavilág:az evolúció szigetei
#72417

dokumentum

Richard Fortey professzor megvizsgálja, a szigetek miért az evolúció természetes laborjai, és találkozik jelentős fajokkal. Feltárjuk, hogy az evolúció sokkal több, mint az erősebb... több»

#72418

horror | sci-fi

Egy őrült neurológust üldöz a rendőrség, ugyanis a tudós neutrino impulzusok segítségével visszahozza az életbe elhunyt feleségét. Az eljárás sikerrel jár, de mellékhatásként a... több»

Rendező: Serge Levin

Szereplők: Brad Dourif, Serge Levin

Szívzörej
#72419

NA Szívzörej  (1971)

Laurent 14 éves, és népes családjában egyre magányosabbnak érzi magát. Apja orvos, állandó idõhiányban szenved, anyja viszont különbözõ szerelmi kapcsolatokba menekül. A fiú... több»

98-an
#72420

NA 98-an  (2003)

dokumentum

Murga Szekszárdtól 30 km-re lévő sváb falu. Hajdan több mint ezer lakosa volt, jelenleg 98-an lakják. A falu idősebb lakói sorra veszik a múlt történéseit: a svábok kitelepítését,... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes