Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Temetés, újratemetés
#72382

dokumentum

Kultúrtörténeti áttekintés a magyar történelem újratemetett halottairól.

Rendező: Kovács Béla

Alive Alone
#72383

thriller

Egy korábbi guantánamói fogoly taxizásból próbál megélni. Egy nap váratlanul megismerkedik egy prostituálttal, aki kegyetlen főnöke elől menekül. Kettejük sorsa már az első... több»

Bizarr románc
#72384

dokumentum

Játékfilmek, koprodukciós filmek, tévé- és gyermekfilmsorozatok, dokumentumfilmek, portrék és animációs alkotások kerülnek ki a stúdió műhelyéből. Egyik sikeres munkájuk a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Ránk bízott örökség
#72385

dokumentum

"Alvilági" barlangolás hegyek, völgyek, erdők és puszták, mocsarak, tavak, folyók és holtágak között. Barangoljunk és csodáljuk meg mindazt, ami pénzben megfizethetetlen, s amit csak... több»

Rendező: Paczolay Béla

14. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
#72386

zenés

2004-ben rendezték meg 14. alkalommal a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson. Az érdeklődök ezúttal is a jazz, blues és rock műfaj legnagyobb előadóival találkozhattak, többek... több»

#72387

NA Del Bosque  (1970)

dráma

Ximena apja elveszti az állását és látszólag nem is keres magának új munkát. A lány emiatt otthagyja az iskolát, hogy tudja a családját támogatni, de szép lassan hatalmi harc alakul... több»

Egy ismeretlen naplója
#72388

dokumentum | életrajzi

Dokumentumfilm Nagy József (1954) Párizsban élő, vajdasági születésű rendező-táncos-koreográfus különös és hiteles világáról, inspirációinak forrásáról. A film elkíséri... több»

Szereplők: Nagy József

New York - Budapest
#72389

dokumentum

Két 17 éves budapesti srác repülőre ül, és meg sem áll New Yorkig. Miközben felfedezik a világ egyik legizgalmasabb városát, felmerül bennük, hogy vajon milyen lenne itt élni. A... több»

The Hulkster
#72390

dráma | életrajzi | sportfilm

A 4 Oscar-jelölt Todd Phillips életrajzi filmje a legnedás pankrátorról, Hulk Hoganről Chris Hemsworth főszereplésével. több»

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Chris Hemsworth

Gastroblues fesztivál
#72391

zenés

1993 nyarán Kaktusz, a paksi kocsmáros meghívta zenészbarátait, hogy egy kis pezsgést vigyen a kisváros életébe. És a zenészek jöttek. Török Ádám, Tátrai Tibor, Takács Tamás,... több»

Rendező: Ámon Betti

A magyar Kalifornia
#72392

dokumentum

Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco, San Diego. Mindenhol hallani magyar szót, magyar dalt és magyar imát. Az Ontarioi Független Magyar Egyház vendégeiként, lenyűgöző tájakat és... több»

Római séta
#72393

dokumentum

Az örök városban 80 éve működik magyar kulturális intézet, a Római Magyar Akadémia. Az évforduló kapcsán készült kisfilmben azonban egyéb magyar vonatkozású eseményekről is... több»

A Tree a Rock a Cloud
#72394

dráma | rövidfilm

1947-ben egy fiú egy útmenti kávézóban véletlenül találkozik egy idősebb férfival, és beszélgetni kezdenek a szerelemről. több»

Álomhotel - Bali
#72395

kaland | romantikus

A szállodalánc-tulajdonos nagynéni, Dorothea megbízásából Markus a lányával, Leonie-val együtt Balira utazik, hogy ott egy romantikus kis hotelt vásároljanak. Minden a tervek szerint... több»

Rendező: Otto Retzer

Jó móka
#72396

NA Jó móka  (2003)

zenés

Egy genetikai tanácsadó, egy professzor és egy biztonsági tiszt - ők a Salt Lake Cityben működő "Jómóka" nevű, magyar népzenét játszó együttes oszlopos tagjai. A zenekart a... több»

Rendező: Somogyvári Rudolf

Bence meg a többi jómadár
#72397

dokumentum

Több éve annak, hogy Máté Bence biciklivel hordta a vizet első itatós madárleshelyére. A Pusztaszeren született és nevelkedett Bence azóta a legrangosabb nemzetközi természetfotós... több»

Vásárhelyi Miklós portré
#72398

életrajzi

A XX. század történetének fontos tanúja és jelentős szereplője Vásárhelyi Miklós. A történeti interjútár számára ideális emlékező. Sok alkalommal, sok órán át mondta el... több»

Rendező: Hanák Gábor

Arc
#72399

NA Arc  (1970)

dráma

A börtönből szökött fiú cél és feladat nélkül kószál Budapest utcáin a II. világháború utolsó napjaiban. Körözik, arcát jól ismerik, ezért régi elvtársai elbújtatják... több»

Kis Magyar éghajlattan
#72400

dokumentum

Vajon hány ember tudja Magyarországon, hogy a Török meteorológiai intézményrendszer kialakítója egy magyar ember volt? No, azért ne szaladjunk ennyire előre. Ez a tiszteletet... több»

Rendező: Méry Zsuzsa