Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#72541

NA Hysteria  (2021)

thriller

Az erőszak egy teljes nemzet félelme, hiszen nem követheti más, csakis hisztéria. több»

Csókolj meg, édes!
#72542

A filmrendező három filmíróval filmtémákról beszélget. Hogy "életszagú" legyen a tervezett mozidarab, úgy döntenek, hogy olvasói levelek nyomán indulnak el. Az első történet, a... több»

A magyar nép tájtörténete
#72543

dokumentum

A történeti sors, a társadalmi és gazdasági állapot, a földrajzi és nyelvi környezet tájanként és vidékenként másként alakította a magyar nép arculatát. A tájak jellegében és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Barcasági csángók között
#72544

életrajzi

Hámos, rokolya, sárigcérnás ing, egylábra szabott lábbeli... Beke György író, újságíró, a IX-XI. században az Árpádházi királyok által betelepített besenyők leszármazottait... több»

Rendező: Szepesi Gábor

Szereplők: Beke György

Indián
#72545

NA Indián  (2013)

játékfilm | vígjáték

Lantos Tamás (Gémes Antos) egy kiégett, egyslágeres ex-popsztár, akinek egy késő őszi napon elege lesz a nagyvárosi bénázásból és úgy dönt, nyom egy nagy "reset", és újrakezdi az... több»

#72546

akció

A történet 1944-ben játszódik Olaszországban. A német katonák éheznek, piszkosak, és kétségbeesetten várnak Mussolini segítségére. Az olasz katonák azonban fellázadnak, nem... több»

Egy nő
#72547

NA Egy nő  (2001)

A Vígszínház Háziszínpadán Esterházy Péter könyve, az Egy nő dramatizált változata elevenedik meg. A nézőtéren kis asztalok körül a közönség, a kísérő (Selmeczi György) a... több»

Gyarmathy Lívia
#72548

dokumentum | életrajzi

"Akinek bármely keserves kínok árán megadatott, hogy egy kamerán megnyomhatja a gombot, annak ma az a kötelessége, hogy azt az emberi gondolkodás humánusabbá tételéért tegye" - vallja... több»

Rendező: Péter Klára

Van Más Kép-ünk
#72549

dokumentum

Válogatás a Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip Fesztivál kisfilmjeiből. 2012-ben Szegeden ötödik alkalommal megrendezett Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip-fesztiválra... több»

Szereplők: Csabai Ferenc

Könnyűzene - könnyű zene?
#72550

dokumentum

Napjaink technicizált világában, a play-back és sokszor az élő zenét teljesen háttérbe szorító, furcsa popzenei kultúra útkeresésében joggal vetődik fel a kérdés szakmai és... több»

Rendező: Makó Andrea

Babonáink eredete
#72551

Egy dokumentumfilm a babonák rejtelmeiről a világ különböző részein: honnan erednek és vajon mit árulnak el rólunk? Legyen szó a kimondott szó lekopogásáról, a szülinapi... több»

#72552

krimi | thriller

Testvére halála után egy szadista nővérnek öltözött dühös fiatal nő olyan pszichopata gyilkosokat ejt foglyul és kínoz, akik női áldozatokat szedtek Kansas környékén.

Csak egy kutya
#72553

játékfilm

Fiatalok kószálnak céltalanul a Belvárosban. Az egyik lány felcsíp egy pasast egy presszóban, majd fel is megy a lakására. Minden a szokásos forgatókönyv szerint menne, ha nem lenne... több»

Alázatosan jelentem
#72554

dráma

A második világháború előestéje. Benedek Zoltán őrnagy maga a megtestesült szolgálati szabályzat. Érzelmeit csak Anna, öccse özvegye felé mutatja ki. Az ezredben kommunisták ellen... több»

Menedékjog I.
#72555

dokumentum

Interjú Táncos Gáborné Bácskai Verával, Szilágyi Józsefnével

Rendező: Ember Judit

Múlt századi történetek - Beszélgetés Dr. Böszörményi Miklós tüdőgyógyász professzorral
#72556

dokumentum | életrajzi

Az idén 88 éves Böszörményi Miklós tüdőgyógyász professzor a XX. századi magyar orvostörténet egyik kimagasló személyisége, a TBC elleni küzdelem meghatározó szereplője.... több»

Rendező: Magyar N. Attila

Rövid utazás Kunkovács Lászlóval
#72557

dokumentum

Az elhivatott néprajzos és fotóművész munkáiban egy immár eltűnt világ és kultúra helyszíneit, alakjait, tárgyi dokumentumait örökítette meg. több»

Rendező: Bicskei Zoltán

Bolygónk jövője – A klímavédelem hatásai
#72558

dokumentum

A világ legnagyobb gondja a klímaváltozás és a globális felmelegedés. Hogyan menthetjük meg a Bolygónkat? Ez itt a kérdés. Napjainkban a környezetvédelem egyik központi kérdése az... több»

#72559

dráma

Egy mostohaanya kifelé a gondoskodó anya álarcát mutatja, éjszaka azonban terrorizálja a gyerekeket.

A honfoglaló és Árpád-kori magyarság egészsége és betegségei
#72560

dokumentum

Dr. Józsa László több évtizede folyó kutatásai alapján mutatja be a korabeli magyarság egészségi állapotát, beszél életmódjukról, betegségeikről és azok gyógyításáról, az... több»

Rendező: Zsupos Zoltán