Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Ők négyen
#72521

NA Ők négyen  (2003)

életrajzi

Horváth Kálmán, a Duna Televízió bemondója, Borkó Marianna kezdő festőművész, Balogh István Szilveszter, a Rádió C műsorvezetője, Varga Zsolt festőművész: négy... több»

Rendező: Hollai Kálmán

Laló – Holló Imre 1944-ben készült rajzaival
#72522

dokumentum | életrajzi

A film hőse ’Laló’, Erdélyi Lajos Marosvásárhelyen született. A XX. század mindkét diktatúráját megélte, mindkettőt megszenvedte, szerencsére mindkettőt túlélte. Laló... több»

Lambretta − Egy olasz álom tündöklése és bukása
#72523

dokumentum

A Vespa mellett a Labretta volt a II. világháború utáni Olaszországban az újra megtalált életöröm szimbóluma. A távolságok csökkennek, az életritmus felgyorsul. Egy-egy kiruccanás... több»

Szent István intelmei
#72524

dokumentum

"Amit erő és hatalom elveszazt idő és szerencse ismét visszahozhatja,de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől,önmaga lemond, annak visszaszerzéseMindig nehéz és mindig kétséges."... több»

Rendező: Ordódy György

Paktum
#72525

NA Paktum  (2009)

dráma | rövidfilm

Egy titokzatos rúdtáncosnő és egy férfivá váló fiú találkozása egy lepukkant budapesti sztrip bárban meglepő fordulatot hoz, amikor felismerik egymást a “civil” életükből.... több»

Tanyavilág
#72526

NA Tanyavilág  (2003)

dokumentum

A tanyákat sokszor és sokan elsiratták már. A film Kiskunság tanyavilágának bemutatásával azokat a még alig érezhető, de mégis biztató jelenségeket foglalja össze, amelyek azt... több»

Rendező: Karáth Imre

Ünnep
#72527

NA Ünnep  (2009)

játékfilm | rövidfilm

Egy tavaszi hétköznapon egy 12 éves fiút leszólít egy nő a megállóban, hogy segítsen hazavinni a csomagjait. Valahogy nem lehet nemet mondani, pedig milyen kellemetlen. Anya is... több»

A Naprendszerünk halála
#72528

dokumentum

A dokumentumfilm megismertet az űrhajósokkal, akik az egeket kutatják látványos kozmikus történésékért, és bemutatja, hogy világunk milyen pokoli állapotokkal nézhet szembe utolsó... több»

Holtak szabadsága
#72529

dokumentum

Díj:1994. Salerno: Agis Anec-díj

VI. Nyári Egyetem Jászón
#72530

dokumentum

Az anyanyelvi kultúra ápolása a határon túli magyarság megmaradásának feltétele. A Kárpát-medence különböző országaiból érkező vendégek hatodik alkalommal győződhettek meg... több»

Rendező: Tomory Nagy Imre

Elefántok: túlélni a Kalahárit
#72531

dokumentum

Az elefánt a legnagyobb szárazföldi emlős a világon, s Botswanában több él belőlük, mint bárhol máshol a világon. Életük azonban folyamatos harc a túlélésért, mert a... több»

Szereplők: Huey Morgan

#72532

NA Spiral  (2021)

dráma

Alexander, a fiatal színész hónapok óta nem tud szabadulni az önpusztítás örvényéből, az alkohol és a drogok nem engedik józanul gondolkodni. Hogy véget vessen függőségének,... több»

#72533

NA Pulse  (2020)

horror | sci-fi | thriller

A "Pulse" fejlesztői mindent megtesznek, hogy befejezzék a játékot, egy robbanás azonban elektromos kisülést okoz az épületben. Valamennyien az őrület határára kerülve próbálnak... több»

Rendező: Salmon de Jager

Vasárnapok
#72534

NA Vasárnapok  (1971)

játékfilm

A fiatal mérnök úgy érzi, elmegy mellette az élet, pedig szerető felesége, kisfia van. Találkozik külföldön élő régi szerelmével, majd vidéken élő családját is meglátogatja,... több»

Vérvonal
#72535

NA Vérvonal  (1993)

dráma

MariIyn és Marianna árvák, intézetben élnek. Elválaszthatatlan barátnők lesznek. Megszöknek, hogy felkutassák Marilyn apját...

Amerikai nagybácsim
#72536

Janine népes kommunista családból származik, színésznõként akar kiszabadulni a család szorításából, törekvése azonban zátonyra fut, amint viszonyt létesít egy nõs emberrel, s... több»

Nagy János Trió
#72537

zenés

A Nagy János Trio 2000-ben alakult. A 2001. évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz... több»

Rendező: Sebők György

Mozgástanulmányok 1880-1980
#72538

kísérleti film

Felvételek meztelen nőkről és férfiakról, előbb Muybridge-től, aztán Bódytól. A figurák mozgása számítógéppel generált alapmozgásokká alakul.

Rendező: Bódy Gábor

#72539

thriller

Az amerikai és a brit kormáy egy néhai amerikai ügynököt küld Kaliforniába, ahol egy beépített embert kell megtalálnia. Andrew Miller az, aki ezt a lehetetlennek tűnő feladatot kapja.... több»

#72540

NA Hysteria  (2021)

thriller

Az erőszak egy teljes nemzet félelme, hiszen nem követheti más, csakis hisztéria. több»