Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Dixi
#72501

NA Dixi  (2003)

életrajzi | játékfilm

"Ha a világegyetem egyetlen lyuk volna, azon keresztül jutva az újjászületés új síkján nem a mennyország, hanem az új izgalmak várnak rám." „Önök fantasztikus műsort látnak,... több»

Mindenütt idegen
#72502

dokumentum

A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület nyolc éve nyaraltat menekült gyerekeket Magyarországon. A stáb a kőszegi üdülés idején látogatta meg a gyerekcsoportot, s közülük... több»

Rendező: Katona Zsuzsa

Portré Kerényi József építészről
#72503

életrajzi

Kerényi József (1939-2016) kiemelkedő szerepet töltött be Kecskemét városfejlesztési koncepciójának a környezet organikus egységét figyelembe vevő, s az egyes épületek... több»

Rendező: Osskó Judit

Virrasztás
#72504

NA Virrasztás  (1997)

rövidfilm

"Egy férfi a háborús emlékeiről beszél autóvezetés közben, eleinte nem tudjuk, hová megy, aztán kiderül, hogy haza a feleségéhez, aki hamarosan szülni fog. Megérkezik a... több»

#72505

NA A Dark Foe  (1970)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

Egy FBI ügynököt húga elrablása miatt szüntelenül gyötör a múlt. A férfi fóbiája a félelemtől tovább erősödik, amikor rövidesen szembe kell néznie a nő elrablójával. több»

Fiúk a házból
#72506

dráma | rövidfilm

Meskó Zsolt 1956-ra helyezte legújabb kisfilmjének történéseit. A fiúk a házból tipikus nyolcadik kerületi golyólyuggatta bérházkörnyezetben forog, a hitelesség kedvéért... több»

Valentin nap
#72507

A film Los Angeles-i párok és szinglik szerelmi életének fordulópontjait mutatja be, melyekre természetesen a szerelmesek nagy napján kerül sor. Ennyi sztár egész biztosan még nem... több»

Puccini - Vukán: Bohémélet
#72508

zenés

Puccini Bohémélet című művét Vukán György hangszerelésében 2007. július 8-án a Visegrádi Palotában mutatták be.A fellépő művészek:Horgas Eszter fuvolaművész, Vukán György... több»

Tanúvallomás
#72509

dráma | rövidfilm

Egy fiatal nő vallomást tesz a rendőrségen:"Nem akartam, hogy bántsa, nem akartam, hogy megölje.Mondtam otthon neki, hogy csináljon valamit, mert a hajléktalan csak bámul folyton. Minden... több»

#72510

dráma | krimi | rövidfilm | thriller

Egy nő telefonon veri át az áldozatait, elnyeri a bizalmukat, majd adatokat csal ki tőlük.

Rendező: Daniel Duane

Szereplők: Christina Carabajal

König Róbert műhelyében
#72511

életrajzi

Dokumentumfilmünk König Róbert grafikusművész életútjáról és művészetéről szól. König Róbert a kultúrák, mítoszok és mitológiák határmezsgyéjén vagy keresztezési... több»

Exitium – A pusztulás hangjai – Ritmusok V.
#72512

kísérleti film | rövidfilm

A film egy vízió: egy zeneszerző archív felvételeket néz és hallgat a pusztulás különböző formáiról, melyek zeneírásra ihletik. A szimfonikus zenekarral rögzített műnek sikere... több»

A sötétség virágai
#72513

életrajzi

Lakatos István az Újhold költője volt. A nyolcvanas években Nemes Nagy Ágnessel és Lengyel Balázzsal együtt ő indította útjára az Újhold Évkönyvek sorozatát. Egyik legjelentősebb... több»

Rendező: Iván Pál

56 villanás
#72514

játékfilm | történelmi

Ha 1956 októberében 28 éves lennél, mi történne veled?Észrevennéd, hogy hová kell menned, mit kell tenned?Fegyvert is fognál a kezedbe? El tudnád érni, hogy a hirtelen támadt... több»

#72515

NA An Outrage  (2016)

dokumentum | rövidfilm | történelmi

A dokumentumfilm az Egyesült Államok déli részein történt lincselések történetét és örökségét állítja fókuszba.

#72516

horror

Natalie Paxton súlyosan megsérül, ám nem ez a legnagyobb furcsaság abban, ami vele történt. A nő életed ad egy gyermeknek, annak ellenére, hogy nem volt várandós. Ennélfogva pedig... több»

Magyar Cukrászok és Szakácsok Luxemburgban
#72517

dokumentum

Itt rendezik meg négyévente a Gasztronómiai Világbajnokságot, ahol 32 ország közel 900 versenyzővel képviseltette magát.

Rendező: Vida Sándor

In Memoriam Bacsó Péter
#72518

dokumentum

Az összeállítással a közelmúltban elhunyt Bacsó Péter filmrendezőre emlékeznek barátai és kollégái, Udvaros Dorottya és Kállai Ferenc színművészek, Makk Károly rendező, Andor... több»

NEM
#72519

NA NEM  (1987)

rövidfilm

A groteszk hangvételű film hőse egy fiatal fiú, aki beleszeret egy fotómodellbe. Mivel még csak fényképen látta, elhatározza, hogy a föld alól is előkeríti a lányt.

Így készült a Bolygónk, a Föld II.
#72520

A werkfilm a népszerű sorozat kulisszatitkait mutatja be. több»