Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Engedjétek hozzám a kisdedeket!
#72541

dokumentum

Advent időszaka november 11-én, Szent Márton napján kezdődik. Ekkor a bűbájosság, a boszorkányság, a mulatságoktól távolmaradás - a disznótorokon is csak duda szól - volt a... több»

Rendező: Halmy György

#72542

NA Lo  (2016)

animáció | rövidfilm

A rövidfilm bemutatja, mit tehetünk, ha meg kell védenünk a házunkat.

Rendező: Ted Wiggin

Hóman Bálint
#72543

dokumentum

A magyar történetírás máig egyik legnagyobb teljesítménye az 1929 és 1933 között megjelent 7 kötetes Magyar Történet. A Magyar Történelmi Társulat 2001. évi konferenciájának... több»

Ízőrzők: Kéthely
#72544

dokumentum

Kéthely község Somogy megyében, a Marcali kistérségben. Műsorunkban a következő helyi ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg a nézők: Paradicsomos káposztaleves punyával (roma... több»

Rendező: Móczár István

Incredible Weddings
#72545

Az Elképesztő esküvők című sorozat olyan esküvőket, menyegzőket és lakodalmakat mutat be, melyek valamiként különlegesek és rendhagyóak. Annyira tökéletesek, hogy a néző már... több»

A hókirálynő bálja
#72546

családi

A gonosz Kőszáli Köpc fogságba ejtette az agg Óévet, hogy megállítsa az időt. Hőseink: Lilla, Döme és Bonifác megpróbálják kiszabadítani az öreget...

Képjegyzetek a várról
#72547

dokumentum

Segesvár múltja és történelme tárul fel a filmből egy idős már elhunyt fotográfus Perdy György visszaemlékezései, s Ausztráliában élő rokonaival folytatott levelezése alapján. A... több»

Rendező: Dudás László

I Believe in Freedom
#72548

dokumentum

Marlene és Nick Boyd, két misszionárius az Egyesült Államokból, akik annak szentelték életüket, hogy felvegyék harcot az emberkereskedelemmel szemben Tete és Mozambik között. Ez a... több»

Rendező: Daniel Waghorne

Szereplők: Marlene Boyd, Nick Boyd

Egy óra - három arc
#72549

játékfilm

Darvas Lili, a kiváló színésznő sikeres életutat járt be. A múlt század húszas éveiben kezdte pályáját a magyar színpadokon, majd Berlin és a Broadway következett. 1972-ben... több»

Peer Gynt
#72550

NA Peer Gynt  (1988)

játékfilm

Henrik Johan Ibsen, korai írói álnevén Brynjolf Bjarme Rómában élt egy évet. Alkotói kedve új életre kelt, s Krisztiániába visszatérve megírta drámai költeményét, a Peer... több»

Magyar Holocaust
#72551

dokumentum

1944 végén Tito hadserege roppant etnikai tisztogatást végzett a Vajdaságban. Több tízezer magyart öltek meg, a svábokat szinte mind egy szálig kitelepítették. Műsorunkban a... több»

Rendező: Mánfai Miklós

Sztálin halála - egy korszak vége
#72552

dokumentum

1953. március 5-én meghalt Joszif Sztálin. Amint ennek híre megjelent az újságokban, az ország minden részéből érkező több mint 1,5 millió gyászoló lepte el Moszkva utcáit, hogy... több»

Pepolino
#72553

NA Pepolino  (2001)

családi

Pepolino, a legendássá vált kalóz unokája nagyanyjával és kutyájával, Tappanccsal lakik egy városszéli világítótoronyban. Hildegrand, a csúf boszorkány megtudja, hogy a kincses... több»

Rendező: Uzsák János

#72554

NA Sign Space  (2016)

dokumentum

A film egy kiállítás fázisait követi nyomon, a kezdetektől a megnyitóig. több»

A Magyar Építészeti Múzeum
#72555

dokumentum

Sokan nem tudják, hogy Budapesten Építészeti Múzeum is van. A fiatal, de több ezer rajzzal, makettel, tervvel, fotóval rendelkező gyűjteményt mutatja be filmünk.

Rendező: Nagy T. Katalin

Ligúria - élet az ég és a tenger között
#72556

dokumentum

Ligúria egy hosszú, keskeny parti sáv a szőlőkkel beültetett hegyek tövében. A mediterrán napsütésben sütkérező pasztellszínű házak kertjeiben, a kellemes éghajlatnak... több»

Rendező: Kurt Mayer

Szereplők: Andrea Pasini, Barbara Saltarini

Történelmi kertek
#72557

dokumentum

A 18. század elején megindult kastélyépítés magával hozta a környezet átalakításának gondolatát is. Ez először az épületeket körülvevő kertek rendezésében jelentkezett.... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Exploding Heads
#72558

misztikus | thriller | vígjáték

Két kiöregedőnek számító fotómodell egy teljesen átlagos napja rémálommá változik, amikor egy maszkos pszichopata öt kihívás teljesítésére kényszeríti őket. A legnagyobb... több»

Variációk egy témára
#72559

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Mondja, Struccné
#72560

játékfilm

Mama három csemetéjével megy ki az állatkertbe, és természetesen mind a három lurkó más állatot akar megnézni. Ezért az Ügyeletes Varázsló siet az anyuka segítségére, aki... több»