Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Önálarckép (Önálarckép)
#72641

Csontváry Panaszfalának vizuális analízise.

A püspök kertje
#72642

dokumentum | történelmi

Ravasz László a dunamelléki református egyház nagy hatású igehirdetője s nagy hatalmú püspöke volt 1921 és 1948 között. Beszédeire tódultak a hívők a Kálvin téri templomba.... több»

Rendező: Forgács Péter

Mítosz és valóság
#72643

dokumentum

A MüPa minden műfajt felölelő műsoráradatának kiemelkedő produkciója - most már évente - a Wagner-sorozat. A Parsifal előadásával kezdődött, majd a Ring két operájának... több»

A színész és a háború
#72644

dokumentum

A második világháború idején megosztottá vált a magyar színésztársadalom. A film elsősorban Jávor Pál, Karády Katalin és Szeleczky Zita életével foglalkozik, de Kiss Ferencről... több»

Rendező: Tényi István

Álom és szerelem: Inga Lindström: Milliomosnak tilos a csók
#72645

dráma | romantikus

Lina férjhez akar menni a sikeres vállalkozóhoz, Tomas Lindberghez. Az esküvő előtt azonban smsben azt a kérést kapja, hogy semmiképpen ne menjen férjhez. Az üzenet aláírása ennyi:... több»

Őfelsége szolgálatában
#72646

dokumentum

A Britannia-szerte ismert színésznő és egykori királyi alkalmazott, Penelope Keith a brit királyi otthonok színfalai mögé kalauzol minket. A legkülönlegesebb tisztségekkel... több»

Rajkók voltunk és vagyunk...
#72647

dokumentum

A riport-dokumentumfilmből megismerhetjük a Rajkó zenekar tagjait és a művészegyütteshez tartozó iskola életét. Betekinthetünk családok otthonaiba, elkísérhetjük a fiatalokat... több»

Rendező: Baróti Éva

Eksön (Eksön)
#72648

dokumentum

Gyerekek játéktermekben...Játék, kikapcsolódás, szenvedély, ösztönkiélés, sikerélmény-szerzés, vagy valami más? Esetleg rabság? Van-e szabadulás?Egy biztos: pénz kell hozzá,... több»

Aranyszőrű bárány
#72649

animáció

Hogyan lehet megnevettetni a fekete város szomorú királylányát? Legelőször is kell hozzá egy szegény pásztorfiú és egy aranyszőrű bárány. Majd egy lány, egy sütőlapát, egy pap,... több»

Rendező: Nagy Lajos

Találkozás Kodály Zoltánnal a Zeneakadémián
#72650

zenés

Bevezetőt mond: Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektoraKözreműködik:Angelica Leánykar - Vezényel: Gráf Zsuzsa,a Zeneakadémia Vegyeskara - vezényel: Erdei... több»

Hogy vagytok tük es...
#72651

dokumentum

1948-59 között a Moldvában élő csángó magyarok anyanyelvükön, magyarul tanulhattak. Több mint 100 településen működött ez idő tájt iskola, ahol magyarul tanítottak. Erről... több»

Keressük Dózsát
#72652

filmetűd

Egy sávokra vágott, több férfifejet ábrázoló grafika mozgásvariációinak rögzítése a film.

Rendező: Maurer Dóra

Hangyatérkép
#72653

játékfilm

Az emberiség saját történeteit ismétli szüntelen, egyenletes mormolással. Ugyanazok a történetek szállnak anyáról leányra, apáról fiúra; ugyanazokat a történeteket meséljük... több»

Egy francia falu titkos lakói
#72654

dokumentum

Létezik valahol egy bájos kis falu Franciaországban, melynek lakói nemcsak emberek, hanem apró állatok is. Otthagyva a természetet, ezek a pici lények beköltöztek a falu házaiba,... több»

...És ilyen Lili!
#72655

dokumentum

Benczédi Ilona (Lili) igazán jópofa csodabogár és nagyszerű szobrász. Mellesleg 60 éves és örökifjú. Kolozsvárról keveredett egy észak-svédországi városkába. A svédek annyira... több»

Rendező: Cselényi László

Szereplők: Benczédi Ilona

Lakodalom Varsányban
#72656

dokumentum

Egy lakodalom Varsányban: előbeszéd, templomi esküvő, ebéd, menyasszony- és menyecsketánc.

Rendező: Czigány Zoltán

Születésnap
#72657

rövidfilm | sci-fi

Egy pincér vacsorához terít. 7 gyermek ül az asztal körül. A pincér felszolgálja a vacsorát. Születésnapot ünnepelnek. A torta már sohasem érkezik meg. Honnan jöttek és hová... több»

Iránymutató függőónok - Portréfilm Turi Attila építészről
#72658

életrajzi

A portréfilmben az építész művészetéről mesél otthonában és a közösséget, az örökölt értékeket és a hagyományt tisztelő legjelentősebb alkotásai előtt. több»

Rendező: Gulyás János

Az eltűnt idő nyomában
#72659

dokumentum

Az 1956-os forradalom után egy katona a saját háza udvarán lévő kacsaól alá menekült és ott élt hat évig.

Elvesztegetjük vagy újrateremtjük, mit ránk hagytak elődeink?
#72660

dokumentum

A hely szellemét láthatóan hordozó építészeti örökség az ott lakóknak kötődést és önbecsülést kínál, valamit vonzza a látogatókat is. Ép ésszel kiben is ötlene fel, hogy... több»

Rendező: Duló Károly