Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A fény poétája
#72641

dokumentum

Az Eiffel-torony, Taj Mahal, Angkor, Luxor - csak néhány az emberiség legjelentősebb építészeti remekművei közül, amelyek magukon viselik a világhírű fényépítész, Alain Guilhot... több»

Rendező: Skultéti Róbert

Regatta
#72642

NA Regatta  (2007)

dokumentum

A film bemutatja a 2007-es müncheni evezős világbajnokság hangulatát, eseményeit a magyar versenyzők szemszögén keresztül, és bepillantást nyújt visszaemlékezések formájában a... több»

Rendező: Viski Sándor

Beans
#72643

NA Beans  (2016)

rövidfilm | vígjáték

A film narrátora visszaemlékszik azokra az időkre, amikor találkozott egy idős művésszel, és megismerkedett vele.

#72644

családi

Az Einstein zoknija című családi filmben Maya különösen nehéz házi feladatot kap fizikából. A lánynak sem barátja, sem lángész bátyja nem tud segíteni. A szuperokos tesóval... több»

Jazz koncert - Quartet B (H)
#72645

zenés

A Borbély Mihály vezette Quartet B a balkáni nép- és világzene, valamint a jazz és a kortárs zene ötvözetéből építi egészen különleges játékát.

Rendező: Skultéti Róbert

Mese az öt kis kínairól
#72646

A klasszikus kínai népmese szerint élt hajdan öt testvér. Mindegyiknek volt valamilyen különleges tulajdonsága az első ki tudta inni a tengert, a második értett az állatok nyelvén, a... több»

Vajda János: Karnyóné
#72647

zenés

Vajda János első operája a Barabbás. Negyedik operáját most mutatja be az Operaház, Mario és a varázsló, Leonce és Léna után a Csokonai-opera premier-előadása kerül nézőink elé.... több»

#72648

rövidfilm

A film kísérleti jellegű esszé a virtuális valóságról, a dolgok bámulása és az erőszak közötti kapcsolatról.

Rendező: Paolo Pedercini

Keresd árnyékában
#72649

dokumentum

A hajdani Felső Fehér megyei Keresd a Bethlen család egyik ágának évszázados otthona. A család mára szétszóródott Európában, de a restaurálás alatt álló kastély árnyékában... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Fény, árnyék, küzdelem (Fény, árnyék, küzdelem)
#72650

dokumentum

Az esélyegyenlőség és az elfogadás, a fogyatékossággal élő emberek, sportolók megismertetése a kisfilm készítőinek célja. A látássérültek dzsúdóversenyei ugyanolyan... több»

Cseh Hattyúk
#72651

dokumentum

A dokumentumfilm lenyűgöző történet a nők öregedéséről, táncáról és söréről. Horni Lhota egy kis falucska a csehországi Ostrava közelében, ahol a nyugdíjasok nők közül... több»

Meglepő Lengyelország
#72652

dokumentum

Elsősorban a kortárs, az utóbbi évtized Lengyelországának specifikumait, kulturális sajátosságait, akár kuriózumait emeli ki a két fő helyszínen, Krakkóban és Varsóban forgatott... több»

Rendező: Komár István

Ízőrzők: Szigliget
#72653

dokumentum

Az Ófalujáról, a várról, a Lengyel-kúriáról és az alkotóházként működő Eszterházy-kastélyáról ismert Szigliget a Balaton északi partján fekszik. A filmből jellegzetes... több»

Rendező: Móczár István

Sőn és grósz
#72654

játékfilm

"Punk-film, rock'n'rol-film, non professionnal - dokumentum-játékfilm, szamuráj-film a nyolcvanas évek Budapestjének pereméről, két szereplővel s egy Szuper 8-as kamerával leforgatva?"

Szereplők: Rinyu Andrea

#72655

akció | dráma | horror | krimi | thriller

Egy New York-i nyomozó a megváltást keresi a közelmúltban átélt traumái után... több»

Pillangó
#72656

NA Pillangó  (2003)

dráma | rövidfilm

Két ember, apa és fia, mindketten túl a hatvanon. Egy rozzant kacsa-autó. Egy uszoda.A film a 2003-as bukaresti DaKINO Fesztivál nagydíját nyerte

Magyarok Azúr-országban
#72657

dokumentum

A Duna TV idén is folytatja azt a hagyományt, hogy olyan francia-magyar helyszíneket keressen fel, és olyan sorsokat, embereket mutasson be, akik összekötő kapcsot jelentenek a két... több»

Rendező: Wonke Rezső

Szívekben égjen a láng...
#72658

dokumentum

Pozsonyban született, Bécsben és Budapesten tanult, életműve Erdélyben teljesedett ki. Ha valakire, akkor Fadrusz Jánosra igazán ráillik a Kárpát-medencei illetőség, a szó... több»

Rendező: Xantus Gábor

Rossz választás
#72659

rövidfilm | thriller

A fiatal nő és a házába betörő férfi találkozásának esete.

Mesebeli tavak
#72660

dokumentum

Németország északkeleti részén található Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartománya, mely mintegy 2000 tónak ad otthont, rendkívül egyedi és változatos élővilág kialakulását téve... több»