Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
53
Vélemények
275
Képek
16
Videók

Vélemények: Szárnyas fejvadász 2049 (2017)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
elekm90   2020. 03. 03.

legújabb vélemény

Számítottam rá, hogy egy "Szárnyas fejvadász" folytatás túl magasra teszi a lécet és sajnos nem is ugrotta meg. Gondoltam talán Denis Villeneuve alkalmas lehet a feladatra, de messze elmarad az 1982-es Ridley Scott alkotástól. Tény, hogy gyönyörű a rendezés, a zenék illenek a film hangulatához, 1-1 jelenet még jó is, de történetben és úgy összegészében nem túl erős. 6/10

 
rainman   2018. 09. 07.

a nap véleménye

Nem vagyok nagy rajongója az eredeti filmnek sem, de azt értem miért válhatott klasszikussá; az atmoszféra, amit megteremtett, Vangelis hidegrázósan remek zenei aláfestésével. Nos a Balde Runner 2049 számomra csak a zenéjéről marad emlékezetes, Hans Zimmer hasonlóan nyomasztó és hangulatos zenét komponált, mint anno tette azt Vangelis. Minden másban azonban csalódnom kellett. A cselekmény igen vékonyka, ezzel kitölteni majd’ három órát, eléggé nagy hiba. Nem önmagában a lassúságával van baj, hanem azzal, hogy ez amolyan öncélú művészieskedés. Oké szépen van fényképezve, jól sikerültek a beállítások, de ez 2018-ban kevés lesz. Mind Ryan Gosling, mind pedig Harrison Ford színészi játéka számomra kevéske. Az egész film messze legjobban működő jelenetei a hologram/ember szerelmi szál! Összességében egy hatalmas csalódás. A Szárnyas fejvadász nem az én világom.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 24.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Mostanában sok film kapcsán kezdem így a véleményemet, de ezúttal sem tudom megállni: szóval az van, hogy nekem ez a film is amolyan „hát nem is tudom”… kategória. Egyrészt örülök, hogy a Szárnyas fejvadász folytatása nemcsak a szemre, hanem az agyra is kíván hatni, akárcsak az elődje, ám abban biztos vagyok, hogy hiába az elmélkedés, ezt a filmet sokkal feszesebben is meg lehetett volna alkotni. Időnként valóban azt éreztem, hogy ez a művészfilmekre hajazó attitűd az egész összképnek a rovására megy. Félreértés ne essék, szeretem, ha egy film gondolkodásra késztet, de a Szárnyas fejvadász 2049 az elnyújtott jeleneteivel inkább altatott, mintsem gondolkodtatott (teszem hozzá, hogy moziterem... több»

 
Deku   2017. 12. 08.

Kár érte igazán. Nagyon gyenge lett. Eléggé lehangoló, hogy ennyire érdektelen és szürke filmet össze lehet dobálni. Történetileg nem volt egy veszettül nagy munka ez épp csak egy átlagos szintet ütött meg nálam.

 
HETEDIK   2017. 10. 16.

Számítottam rá hogy unalmas és elnyújtott lesz, no de ennyire....cselekmény zéró, színészi játék zéró, végtelen üresjárat. Nem is értettem egy olyan zseniális klasszikushoz, mint ez egyáltalán minek kellett hozzányúlni....gyalázat. Villeneuve a Sicarion kívül eddig csak gyenge filmeket hozott össze!!!

 
indingo   2018. 03. 25.

Összességében nekem nincs bajom a hosszú filmekkel, ha az tartalmas. Na ez nem ilyen. Indokolatlanul elnyújtottak a jelenetek, amit nem is értek. Túl drága volt a díszlet ezért sokat akarják mutogatni? A történet unalmas nincs rá szebb szó és a látványban sincs semmi különleges.

 
HercegPeter   2019. 07. 16.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem az eredeti film nem tetszett. Ez már egy fokkal jobb volt. Persze érthető, hogy a látvány itt erősebb, de nekem most a történet is jobban bejött. Sokkal egyszerűbb és átláthatóbb. De persze ez sem akkora durranás, mint amennyire beharangozták. Kijelenthető, hogy ez a filmes univerzum nekem nem jött be. De a látvány és a kivitelezés elismerésre méltó.

 
Diesel   2018. 02. 12.

Végig élvezhető a film. Sokan írták hogy túl hosszú és unalmas. Rendkívül látványos és mind a mellett végig izgalmas is a történet. A színészi játék is szerintem 10/10-es. Ha ráérzel a mondanivalójára a film üzenetére akkor megérted. A film mondanivalója egyszerű hiába a nagy fejlődés az ember először a természetet aztán saját magát fogja elpusztítani. Beáldozunk mindent a nagy vállalatoknak amelyeknek már kormányok, országok feletti hatalma van. Istent játszunk Isten helyett - mondhatnám ezt is. Szerintem egy jól össze rakott igényes film!

 
Szilonka   2018. 04. 10.

Rengeteget kellett várni az új részre, de nem érte meg. Történetben nálam eléggé vontatott és maga a sztori is gyenge, csöpögős. Nem értem a készítőket.

 
XETH   2018. 03. 04.

A BR2049 egy igazi megosztó film lett, én pedig a pozitív oldalára kerültem. Hiába a több, mint 2,5 óra, végig lekötött és érdekelt, hogy miről szól ez a történet. Nehezen találom a szavakat, mert ennek a filmnek súlyos mondanivalója van. És valahol nagyon is a jelenbe vág. Tudom, hogy nagyon csapongóak a gondolataim, de ez egy mélyen elgondolkodtató film tud lenni, ha túllépünk azon, hogy ez egy hosszúra sikeredett nyomozós mozi. Denis Villeneuve-nek sikerült egy olyan filmet rendeznie, ami merőben más, mint a kultfilmmé vált Blade Runner, mégis teljesen tökéletesen kapcsolódik a régi mozihoz, méltó folytatása lett. Gyönyörű a képi világ, számomra a nonverbális és a verbális jelenetek tökéletes összhangot adnak, szerettem, amikor a zene hiányával nyomatékosítottak egy komoly jelenetet, jó volt, hogy amikor fel kellett frissíteni az emlékeimet a régi filmből, vagy egy, a jelenethez kapcsolódó korábbi történésről, a szereplő megtette helyettem. A színészek is mind - mind tökéletesen formálták a karaktereiket. Amikor úgy döntöttem, hogy csak megnézem ezt a filmet, nem gondoltam, hogy egy ilyen tökéletlenül tökéletes alkotást fogok majd látni. 5/5*

 
Norbert93   2019. 06. 07.

Lehet-e mesterséges az, ami születik ? (SPOILERES ÍRÁS)

Már a legelején is morális kérdéseket vet fel, de olyan formákban, amilyenre egyáltalán nem számítottam. Alapkonfliktusa, hogy egy új típusú replikáns ered egy természetes úton született replikáns nyomába. De felvetül benne az, ami bennem is: ha született, akkor van lelke, mivel nem célzottan tákolták össze mesterséges körülmények között. Külön kiemelendő "K" párkapcsolati légkört imitáló élete. A holografikus felesége már az elején megadja a film egyik morális konfliktusát, mielőtt az elkezdődne. Valóságosnak látszó, de mégis hamis érzelmeket látunk a hologramtól és a replikánstól is. Már itt elmosódik a mesterséges és a természetes értelem közötti határvonal. Harrison Ford pedig hál'istenn... több»

 
TomÁcs   2018. 04. 20.

Kicsit művészfilmnek szánt kizárólag a látványra ment film. A története egy kínszenvedés és csak 3x ugrottam neki. Nem értem a körülötte kialakult hipot.

 
hsanya182   2018. 01. 07.

Vegyesek az érzéseim. Szerintem vérbeli sci-fi, nagyon magával ragadó a hangulata, szerintem aki nem fogékony rá annak elég vontatott és lassúnak tűnhet, már a hossza miatt is kihívás. Szerintem aki szereti a sejtelmes, bizarr, misztikus filmeket nyugodtan nézze meg. Megfelelő hangulatban elég odaszegezi a tekintetet, remek a megvalósítás, szuper összerakott film, aki a pörgős filmeket szereti és nem értékeli a misztikumot lehet haláli unalmas lesz neki. Egyszóval remek lassú scifi, ez az új része sokkal jobban tetszett mint az 1982-es :)

 
VvV   2018. 11. 02.

Én nagyon elfáradtam mire a végére értem. Az első rész fényévekkel jobb. A története jellegtelen és szemnvedős.

 
Filmelemző   2018. 03. 23.

Iszonyúan unalmas rendezéssel, lassú tempóban elkészített, alacsony színvonalú film, meghatározhatatlan műfajban, szörnyen gyenge alakításokkal és nulla akcióval. Az menti meg a nézhetetlenségtől, hogy előzménye, az eredeti, 1982-es Szárnyas fejvadász (Harrison Forddal) egy sajátos nimbusszal ruházta fel a franchise -t, a maga különleges világával (mely annyira jól jelenik meg a 82-es verzióban, és amely annyira mesterkélt és művien idegesítő a 2017-es változatnál). Sajnos elrontotta Villeneuve, nem tudott a világ egyik legjobb rendezőjének, Ridley Scottnak a nyomába lépni. Nálam (nálunk) maximum 4 pontot ér. (Igazából még az is sok neki.)

 
Milanman   2017. 10. 11.

Letisztult, elgondolkodtató

Röviden úgy lehetne megfogalmazni, hogy a BR 2049 minden és még annál is sokkal több, mint amit egy rajongó várhat tőle. A 35 évvel ezelőtti első rész egy filmes (vagy annál is több) műfaj megalapozója volt, mindenre hatással volt, ami utána következett. A cyberpunk vizualitása, gondolatai, kérdésfelvetései filmen először itt jelentkeztek markánsan, hogy aztán egész generációkat varázsoljon el és ösztönözzön gondolkodásra. A 2049 egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem akarja erőltetetten túlszárnyalni az elődöt, nem akar ugyanúgy "megkérdőjelezhetetlen mérföldkővé" lenni, ám klasszisát tökéletesen bizonyítja, hogy így is lehet, hogy azzá válik. Villeneuve (a rendező), ahogy az "Arrivallal" már... több»

 
Hakker   2018. 02. 07.

Ez a film kb annyira volt érdekes, mint a fű növése. Művészfilmnek túl egyszerű, sci-fi nek túl unalmas. Túl nagy kihivás volt az első rész. Ezt látvánnyal probálták kompenzálni, de ez, mint nagyon sok esetben nem volt elég.

 
BoBamburg   2018. 01. 24.

Jó film, azt meg kell hagyni, de van benne valami ami miatt mégsem az igazi. Az első résznek nem vagyok rajongója (szeretem azt is, de azt se tartom a legnagyobb science fiction filmnek), így ennek is úgy ültem neki. Látvány világ és az most az valami csodálatos, de a történet annyira nem vert földhöz. Jó volt, szép volt, hosszú volt. Biztos megnézem még párszor, mert simán többször nézős.

 
Zsceeeka   2017. 12. 31.

Nagyon tetszett. Az atmoszféra a régi, a színészeknek jól áll a szerep, izgalmas, szóval szerintem jól el lett találva és egyáltalán nem kár, hogy elkészült. A díszletek fantasztikusak.

 
Timcsi   2019. 03. 31.

Nagyon hosszú és ehhez a játékidőhöz képest alig van cselekménye, mondanivalója. Sokszor belebóbiskoltam. Nem tetszett.

 
petraszab   2019. 05. 21.

Erre kellett ennyit várni? A története olyan jellegtelen, semmilyen, nem túl maradandó. Vagy lehet hogy az elődhöz hasonlítja az ember.

 
Kadik   2017. 11. 11.

Végre egy nem elcsépelt folytatás! Az 1. résznek méltó folytatása ez, igazán elgondolkodtató film. Olyan társadalom kritika, ami nem nagyon rámenős, mindenki érti, pedig egyszer sem hangzik el. Voltak "töltelék jelenetek" is, hogy az embernek legyen ideje feldolgozni a történéseket. Rengeteg fordulat, sok csavar van benne. Zseniális!

 
Kirana80   2017. 10. 11.

A film atmoszférája elképesztő volt. Minden pillanata lekötötte a figyelmem. A történet nem volt szájbarágós kellő tempóban csörgedezett, majd folydogált, tele fordulattal. Könnyekig meghatott. Csodálatos mű. A színészi játék és szereplőválasztások kimagaslóak, Ryan Gosling egyik legjobb alakítása. Minimum operatőri Oscar-díj illetné, de azon sem csodálkoznék, ha jó párat kapna. Az előző mű méltó folytatása, az én szememben jobb, de másabb is.

 
szucszoli   2018. 01. 21.

A film előtt megnéztem a Retroshock videót és bevallom nagyon jó benyomással álltam neki a filmnek, de ez az izgalmi állapot hamar átváltott egy szenvedéssé. Ez a film igazán semmiről nem tud engem, mint nézőt meggyőzni. Egy felszínt kapirgáló, feszültség nélküli alkotás, ami külsőségeiben egy meglehetősen jól megalkotott képi és hangulati világot jelenít meg, aminek a koncepciója csak papíron működik. Igazából a zene volt az egyetlen, ami kiemelkedően élvezetes, de sajnos annyira eltúlzott mértékben szól folyamatosan és megállás nélkül a háttérben, hogy az inkább elrontotta az élményt. Ráadásul ez az ócska szerelmi szál, meg ezek a csúcsmodell nők, akik megjelennek a női szerepekben? Nevetséges. Ezt nyomatják ezer éve minden rohadt hálivúdi tömegfilmben. Miért kéne úgy tennem, mintha ez egy eredeti megoldás lenne, miközben egy állati idegesítő és elcsépelt gesztus, amivel leterhelik az erőtlen filmek koncepcióit!? Egy percig nem tudtam senkivel sem komolyan azonosulni. Kiváló színészek jelentek meg, de nem ájultam el a teljesítményüktől. Tény és való: bármelyik Westworld epizód szana-szénné veri ezt a vérszegény hangulatfilmet. Sőt, hangulatfilmek terén is úgy érzem, hogy egyáltalán nem kiemelkedő, mivel túl nagyot próbál vállalni. Ott van ellenpéldának a Drive, vagy a Bronson, amik azért is olyan kiváló hangulatfilmek, mert egyedi a koncepciójuk.

 
edessszilvia   2017. 11. 03.

Nagyon szuper film, ezt elfogulatlanul és egyértelműen, határozottan állíthatom. nem láttam a korábbi részt, de így is nagyon tetszett, nagyszerű élmény.

 
Rendszergizda   2018. 03. 19.

Ennél filmnél minden adott volt, hogy egy remek filmet csináljanak, de ez nem így lett és én úgy gondolom, leginkább az miatt mert túlságosan túlgondolták a történetet és így egy unalmas, elnyújtott film lett az eredménye. :,(

 
veresszsoltika   2017. 10. 17.

Nagyon nagy film, ez az a kategória, amit 3D-ben , széles vásznon és eredeti nyelven érdemes megnézni. Nagyszerű, látványos jelenetek és kitűnő szereplőgárda.

 
BThomi   2018. 01. 19.

Egy feleslegesen hosszúra nyújtott scifi moslék. A történet számomra érthetetlen, és logikai bukfencekkel teli. Lehet ha sokszor megnézem, megértem. Ezért a díjazást és az IMDb értékelést sem értem. Elrabolta az időmet a film.

 
csokee38   2018. 03. 31.

Aki a felszínesebb, akciódús, látványos filmeket szerei annak nem ajánlom, aki viszont az elgondolkodtató, mondanivalóval ellátott, mélyebb sci-fiket szereti azoknak tetszeni fog. Nekem tetszett.

 
kozse48   2017. 10. 09.

Az első igen jó volt. Ez semmi. Szuper fényképezés, ostoba, érthetetlen, kommersz tartalom, ripacskodó színészi játék, erőltetett mozgás, semmi, egy kommersz giccs.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.