5 sztár, akiről soha nem hallottál, ha 2000 után születtél

Minden korszaknak és minden korosztálynak megvannak a maga sztárja, bálványai. És nem ritka, hogy egy fiatalabb korosztály számára azok a sztárok, akik a náluk idősebbek bálványai voltak, még csak nem is mondanak semmit. Most mutatunk öt olyan színészt és színésznőt, akik a mostani fiatalabb generáció számára valószínűleg teljesen ismeretlenek, pedig a mostani harmincasok vagy épp negyvenesek számára pont ők voltak az aktuális sztárok. Vagy nem, de az más kérdés.

#5
Charlie Korsmo

Charlie Korsmo

szül. 1978. 07. 20. (45 éves)
Fargo, Észak-Dakota, Egyesült Államok
Charlie Korsmo 1978. július 20-án született az Észak-Dakota állambeli Fargoban, az Egyesült Államokban. Deborah Ruf és John Korsmo gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesanyja pszichológus, míg édesapja a Szövetségi Lakásfinanszírozási Tanács elnöke volt. Korsmo Minneapolis külvárosában, Golden Valley-ben töltette a... több»
Több mint ígéretes karrier nézett ki neki, amikor gyermekként szerepet kapott a Hookban. Ám ezt követően nem igazán tudta megvetni a lábát Hollywoodban, végül 1998-ban a Buli az élet után (majdnem) végleg felhagyott a színészkedéssel. Helyette jogi egyetemet végzett és ügyvédi praxist indított. Húsz évvel később, 2018-ban mégis visszatért a kamerák elé az Ajtótlan börtönben című filmben.
#4
Phoebe Cates

Phoebe Cates

szül. 1963. 07. 16. (60 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Phoebe Belle Cates New York City-ben született 1963. július 16-án. Szülei Lily és Joseph Cates, családneve eredetileg Katz. Apja és anyai nagyanyja orosz zsidók, anyai nagyapja kínai-filippínó. Anyja Sanghajban született. Phoebe tanulmányait a Hewitt School-ban, a Professional Children School-ban és a Juilliard School-ban végezte, végül... több»
A Változó világban és a Szörnyecskékben ismerte meg a világ, majd jöttek még kisebb-nagyobb szerepek többnyire inkább hagyjuk vagy legfeljebb közepes szintű filmekben. Kevin Kline feleségeként végül felhagyott a színészkedéssel és egy New York-i butik tulajdonosaként üzleti karrierbe fogott.
#3
Richard Grieco

Richard Grieco

szül. 1965. 03. 23. (59 éves)
Watertown, New York, Egyesült Államok
Richard John Grieco Jr.1965. március 23-án született Waterntownban, New Yorkban Richard Grieco és Carolyn O'Really gyermekeként. Édesapja olasz, édesanyja ír származású. A család továbbköltözött a massachusettsi Franklinbe, ahol a tizenéves Grieco a lacrosse-t, az amerikai focit és a jégkorongot is kipróbálta. Mindhárom sportágban... több»
Az igazi egysikeres színész megtestesítője. Ő volt a főszereplője az 1991-es Spionfióka című kémvígjátéknak, amely mára egyfajta kultfilm státuszt ért el. Mégis Richard Grieco a jó kezdést (első filmjei egyike volt) nem tudta még jobb folytatással felülmúlni. Szinte egész karrierje során ZS-kategóriás filmekben szerepelt, de néha-néha befigyeltek olyan filmek is mint a Diszkópatkányok vagy a Durr, durr és csók.
#2
William Baldwin

William Baldwin

szül. 1963. 02. 21. (61 éves)
Massapequa, New York, U.S
William Joseph Baldwin 1963. február 21-én született Massapeguában, Long Island-en, New York államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Carol Newcomb, apja Alexander Rae Baldwing Jr. történelemtanár és az iskolai focicsapat edzője volt. Fivérei, Alec, Stephen és Daniel szintén színészek. Két nővére van, Beth és Jane.... több»
Sosem tudott olyan híressé válni mint testvérei, Alec Baldwin vagy Stephen Baldwin, de azét ő is szépen termelte a filmeket évtizedeken keresztül. A Született július negyedikén, a Lánglovagok és az Egyenesen át voltak az első sikerek, ám ezeket igazi mélyrepülés követte egészen a 2010-es évekig. Manapság jóval értékelhetőbb sorozatokban bukkan fel.
#1
Tia Carrere

Tia Carrere

szül. 1967. 01. 02. (57 éves)
Honolulu, Hawaii, Amerikai Egyesült Államok
Tia Carrere 1967. január 2-án született Honoluluban, Hawaiion. Ereiben kínai, spanyol, filippínói és hawaii vér folyik. Modellként kezdte, számos olyan világcég reklámjában szerepelt, mint a Pepsi, a United Airlines vagy a Chevrolet. Egzotikus megjelenésének köszönhette, hogy szerepet kapott General Hospital című televíziós... több»
Már A szupercsapatban és az Egy rém rendes családban is felbukkant, de híressé a Wayne világa tette. Majd jött a Két tűz között és az Osztály vigyázz!, de a leghíresebb alakítása - főleg hazánkban - az Elveszett ereklyék fosztogatói sorozat főszerepe volt. Tia Carrere a '90-es években megtestesítette a keleti szépség ideálját. Manapság alig hallani róla, többnyire könnyen felejthető szerepekben bukkan fel.