2021.04.14   olvasottság: 2541x   szerző: csd   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Nehéz lenne csupán egy érvet találni arra, miért is szeretjük olyan sokan a Vissza a jövőbe trilógiát. Robert Zemeckis rendezésében minden ott van: kaland, humor és persze a megunhatatlan időutazás alapötlete. Nem volt egyszerű dolgunk, amikor összeállítottuk ezt a listát, de ha Doki és Marty kalandjai bejöttek, akkor ezeket a filmeket is imádni fogod!

A 10 legjobb film, amit látnod kell, ha Te is rajongsz a Vissza a jövőbe trilógiáért
#10

dráma | fantasy | vígjáték

David (Tobey Maguire) magányos és boldogtalan, többnyire kedvenc sorozatát nézi. Ez a sorozat a Pleasantville, egy régi fekete-fehér amerikai szappanopera. Egy napon egy fura... több»

Tobey Maguire és Reese Witherspoon főszereplésével a Pleasantville nem pusztán nosztalgiázás az ötvenes évek Amerikájáról.
#9

vígjáték

Ferris Bueller (Matthew Broderick) egyik nap úgy dönt, szerez egy igazán emlékezetes napot barátnőjének, Sloane-nak (Mia Sara) és barátjának, Cameronnak (Alan Ruck). Ehhez viszont... több»

Ferris Bueller csak egy emlékezetes napot szeretett volna szerezni a barátnőjének. Ehhez persze semmi másra nincs szükség, mint egy dögös kocsira. Ismerős a sztori?
#8

fantasy | misztikus | romantikus

Nyles (Andy Samberg) életét különös jelenség fordítja a feje tetejére: egy időhurok rabjává válva minden reggel ugyanarra a napra ébred, újra és újra elkíséri barátnőjét... több»

2020 egyik legemlékezetesebb produkciójáról beszélünk, amely az Idétlen időkig jól bevált receptjével dolgozik.
#7

akció | animáció | családi

Miló-t, az ifjú nyelvészt nemcsak tudományos szempontból érdekli Atlantisz, az elsüllyedt birodalom rejtélye. Nagyapja is szenvedélyesen kutatta az ókori csoda titkát, és... több»

A Disney hatalmasat dobbantott 2001-ben az Elveszett birodalommal. A számítógéppel készült és a kézzel rajzolt animáció látványvilágán ma sem fog az idő.
#6

animáció | családi | fantasy

Roger nyúl (Charles Fleischer) egy rajzfilmsztár a Firkanegyedből. Felesége, Jessica körül pletykák kapnak lábra, ezért Roger felbérel egy magándetektívet, hogy tisztázza az... több»

Robert Zemeckis nem tud hibázni, ezt pedig a Roger nyúllal is bizonyította, amely egy vérbeli noir egy hatalmas adag humorral fűszerezve. A "firkák" és az emberek világát aligha lehet megunni.
#5

akció | fantasy | vígjáték

A három egyetemi professzort, Dr. Verkmant, Dr. Stantzot és Dr. Spenglert váratlanul kirúgják. Valamiből élniük kell, ezért a parapszichológusok felcsapnak szellemirtónak... több»

Még az idén megjelenik a kultikus franchise harmadik része, előtte azonban érdemes az 1984-ben megjelent első résszel ráhangolódni erre a világra.
#4

kaland | sci-fi | vígjáték

Bill és Ted jó barátok és nagy fenegyerekek, akiket viszont az a veszély fenyeget, hogy megbuktatják őket történelemből. A segítség váratlan helyről érkezik, nevezetesen egy... több»

Alex Winter és Keanu Reeves párosa mindent visz a filmben, a már cím alapján is sejthető "zseniális kaland" pedig a Vissza a jövőbe koncepciója mellett is felveszi a kesztyűt.
#3

dráma

Jim céltalanul õdöng, majd összeütközésbe kerül a szüleivel is, a törvénnyel is. Buzz, egy fiatalokból álló banda vezére, próbatételre hívja ki Jimmyt, s ez Buzz... több»

Semmi sem jeleníti meg jobban az ötvenes évek tinédzser világát, amelybe Marty is belecsöppent a Vissza a jövőbe első részében. A Haragban a világgal főszerepében ráadásul nem más, mint a legendás James Dean látható.
#2

dráma | fantasy | romantikus

Tim Lake (Domhnall Gleeson) élete átlagosan alakul, mígnem 21 évesen megtudja apjától, hogy családja férfitagjai egy rendkívüli képességgel rendelkeznek: képesek az... több»

Időutazás egy kicsit másképp, ebből a filmből nem hiányozhat persze a romantika sem.
#1

fantasy | romantikus | vígjáték

Phil Connors (Bill Murray) egy magának való, mogorva, cinikus időjárás bemondó egy pittsburghi tévécsatornánál. Egyik nap azt a feladatot kapja, hogy utazzon el egy pennsylvaniai... több»

Kétségtelen: ha imádod az olyan filmeket, amelyben az "idő" mindent összekuszál, akkor Harold Ramis rendezését neked találták ki.