Chris Hemsworth filmmaraton: 15 film, amit MOST streamelhetsz a színésztől

Ha szereted Chris Hemsworth-öt, akkor ez a lista neked szól!

Összeválogattuk a színész jelenleg a streaming platformokon megtalálható filmjeit, amelyekből akár egy jó kis CH-maraton is összerakhatsz a hosszúhétvégén! 

Mivel kezdenéd? A Thor-filmekkel vagy a Bosszúállók-sorozattal? Esetleg az akciófilmjeiből tartanál egy hétvégi maratont?

Íme 15 izgalmas sztori, amiben egyik kedvenc ausztrálunk csillogtatja meg tehetségét!

#15

dokumentum | kaland

Disney+

A hosszabb és egészségesebb élet elérésének más módja: regenerálódás a sérülésekből, az erő maximalizálása, az ellenállóképesség növelése, a test sokkolása, az... több»

#14

80 Bosszúállók  (2012)

(223) (42)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső... több»

#13

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

Miután Thanos (Brolin) sikeresen végrehajtotta világmegsemmisítő tervét, a megmaradt Bosszúállók - köztük Vasember (Downey Jr.), Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és Thor (Hemsworth) - egy kétségbeesett küldetés keretében megpróbálják visszaforgatni az időt, hogy megmentsék az emberiséget. Bár a Marvel-folytatások valószínűleg a belátható jövőben is folytatódni fognak, a kritikusok úgy érezték, hogy a Bosszúállók: Végjáték méltó búcsút jelentett a hosszú évtizedes franchise első évtizedének. "A Végjáték kínálja a lezárás valódi érzését kínálja." - írta Vicky Roach a The Daily Telegraphnak - "És ez nem kis teljesítmény."
#12

77 Thor: Ragnarök  (2017)

(62) (42)

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a... több»

A harmadik Thor kalandbanThor (Hemsworth) megpróbálja megmenteni Asgardot, amikor féltestvére, Hela (Cate Blanchett) megtámadja az otthonát. Hamarosan azonban egy idegen bolygón találja magát régi barátjával, Hulkkal (Mark Ruffalo). A ragyogó színekkel, kreatív díszletekkel és új, őrült narratív görbületekkel teli Thor: Ragnarök a Marvel-franchise frissítő részének számított. "Taika Waititi tiszteletlen humorának köszönhetően a filmet elragadóan pimasz hangvételűvé teszi" - számolt be Murtada Elfadl a Sundays With Cate podcastjában.
#11

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

Ahogy a hősök szétválnak, hogy elérjék küldetésüket, Thor (Hemsworth) a Galaxis Őrzőivel találja magát. A kritikusok el voltak ájulva a Bosszúállók: Végtelen háborúban felvetett nagy tétektől, és sokan dicsérték a jól kijátszott cliffhangert. "Ez a blockbuster, ami vad kíváncsiságot hagy maga után a folytatásra, még akkor is, ha nem vagy Bosszúállók fanatikus" - írta Caryn James a BBC-nek.
#10

71 Thor  (2011)

(66) (91)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Asghar birodalmában végre beköszöntött a béke, az uralkodó fia, Thor azonban alkalmatlan a trón elfoglalására. Bár a harcok során bizonyította rátermettségét, arroganciája... több»

Hemsworth debütáló Marvel-filmjében Thor, Odin fia és a kilenc birodalom védelmezője volt. Miután arroganciája felesleges háborúba sodorja otthonukat, Asgardot, apja (Anthony Hopkins) leküldi őt a Földre, hogy megtanulja a leckét alázatból. Bár a Thornak volt néhány narratív botlása, a kritikusok úgy érezték, hogy a film erős bevezetés volt mind Hemsworth, mind a címszereplő karaktere számára a Marvel Moziverzumban (MCU)."Az itt megalapozott komoly aspektusok a végére a feje tetejére állnak, de a szerethető, naiv asgardi erőművész megalapozásával hatásos debütálás" - írta Colby Bryant filmkritikus.
#9

78 Bosszúállók: Ultron kora  (2015)

(122) (25)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első... több»

Tony Stark (Robert Downey Jr.) megpróbál létrehozni egy olyan számítógépes rendszert, amely megvédi a bolygót a bajtól, de az Ultron nevű mesterséges intelligencia (James Spader hangján) hamarosan rosszindulatúvá válik. Válaszul Tonynak és Bosszúállóknak, köztük Thornak (Hemsworth) le kell szerelniük azt, ami a védelmükre lett volna hivatott. A Marvel-folytatás talán nem nyerte meg a nézőket, de a kritikusok egyetértettek abban, hogy a Bosszúállók: Ultron kora a rajongók számára is jól teljesített. "A franchise rajongói elégedettek lesznek, de akik kívülről nézik a képregénykultúrát, azok az órájukra nézhetnek" - írta Cary Darling a Fort Worth Star-Telegram számára.
#8

dráma | krimi | misztikus | thriller

Disney+

Hét idegen találkozik a sötét múltú El Royale nevű hotelben. Mind a hét vendég maga mögött szeretné hagyni rázós múltját, és mindegyikük számára meg is adatik a... több»

Egy útszéli motelben elszabadul az őrület: Emily Summerspring (Dakota Johnson) megpróbálja megmenteni nővérét (Cailee Spaeny) a szektavezér Billy Lee-től (Hemsworth), egy katolikus pap (Jeff Bridges) rejtett pénz után kutat, és egy jazzénekesnő (Cynthia Erivo) kerül a dráma közepébe. Bár gyönyörűen volt megfilmesítve és megrendezve, a film mégis nehezen kapta meg a kritikusok teljes körű elismerését: "Bár öröm nézni, ahogy minden összeillik, a filmből mintha valami hiányozna" - írta Katie Walsh a Tribune News Service számára - "Minden puzzle-darab simán összeáll [de] hiányzik belőle az igazi tartalom. Csupa esztétikum, semmi bátorság."
#7

54 Szellemirtók  (2016)

(38) (6)

akció | fantasy | sci-fi | vígjáték

Manhattanben szellemjárás van, a dolog kezd elfajulni, prfikra van szükség. Össze is verődik egy ütős csapat, Erin Gilbert (Kristen Wiig) és Abby Yates (Melissa McCarthy) a... több»

A 2016-os Szellemirtók rebootban Abby Yates fizikus (Melissa McCarthy) bevonja Jilliant (Kate McKinnon), Erint (Kristen Wiig) és Pattyt (Leslie Jones) egy nagyszabású paranormális nyomozásba, miután rosszindulatú szellemek bukkannak fel New Yorkban. Hemsworth mellékszerepet kapott Kevin, a hűséges, de buta asszisztensük szerepében. A film nem kapott egyöntetű dicséretet a kritikusoktól, és a legtöbben elismerték, hogy a rebootnak nehéz volt kilépnie az eredeti árnyékából. Allen Adams így írt a The Maine Edge című lapban: "Nem olyan jó film, mint az eredeti, de nem szégyen, ha nem éri el egy klasszikus szintjét. Ez még mindig egy szórakoztató és vicces film, amiben rengeteg minden benne van, különösen a vadul tehetséges színészek, akik elég nyilvánvalóan jól érzik magukat."
#6

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»

A Thor-filmek negyedik részében a Mennydörgés Istenének (Hemsworth) szuperhős-nyugdíjazása rövidre sikerül, amikor Gorr, az Istenek Mészárosa (Christian Bale) belép a színre. A régóta várt MCU-film vegyes kritikákat kapott. Anupama Chopra így írt róla: "Egy gyengéd szerelmi történet, egy szolid gonosztevő, egy kecskék által húzott űrhajó - Taika Waititi sok mindent belepakolt az MCU legújabb darabjába. Sajnos ez nem elég."
#5

akció

Netflix

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

A világjáró akciófilmben a világtól elrugaszkodott zsoldost, Tyler Rake-et (Hemsworth) Nik Khan (Golshifteh Farahani) rángatja bele a veszélyes munkába, aki egy indiai bűnbanda fiát próbálja megmenteni.  A tökéletlen, de izgalmas film egy mozis blockbuster minden kellékével rendelkezett, annak ellenére, hogy közvetlenül a Netflixen jelent meg. "Kár, hogy ez az igazi közönségkedvenc nem fog tömegek előtt bemutatkozni, de péntek esti, popcornos nappali szórakozásként még mindig működik" - írta Richard Roper a Chicago Sun-Times számára.
#4

71 Thor: Sötét világ  (2013)

(76) (19)

akció | kaland

Disney+

A Földet és a Kilenc Birodalmat titokzatos ellenség fenyegeti, aki a dimenziókapuk megnyílása után sötétséget akar hozni az egész világegyetemre. Malekith hatalmával Odin és... több»

A Thor: A sötét világ című filmben Thor (Hemsworth) feladata az univerzum egyensúlyának helyreállítása, mivel a sötét elf Malekith, az átkozott (Christopher Eccleston) egy halálos elemet, az étert használja. A humor beillesztése a kritikusok szemében mindenképpen feldobta a filmet, de a Marvel egyik közepes folytatásaként fogadták. "A Marvel Comics egyik legmaradandóbb franchise-ának vadul egyenetlen, de szórakoztató folytatása" - írta Bruce Diones a The New Yorkerben.
#3

78 A tenger szívében  (2015)

(26) (5)

akció | dráma | életrajzi | kaland | történelmi

1820-ban egy bálnavadász hajó legénységének egy óriási ámbráscettel kell szembenéznie. A hajó zátonyra fut, a legénység tagjainak pedig több ezer mérföldre otthonuktól meg... több»

Az 1800-as években játszódó és igaz történeten alapuló film az író Herman Melville (Ben Whishaw) történetét követi, aki egy Thomas Nickerson nevű kabinos fiú (Tom Holland) szemszögéből ismeri meg egy bálnavadász legénység figyelemre méltó hőstetteit. Hemsworth főszerepet kapott a filmben Owen Chase-ként, a bálnavadászhajó első tisztjeként. A kritikusok nem tudták elvitatni, hogy a Tenger szívében megvoltak egy nagyszerű film összetevői, de szerintük a kivitelezéskor hiányzott belőle az izgalom és a feszültség. "A hatalmas, bálna méretű probléma az, hogy [Ron] Howard nem tudja eldönteni, hogy ez egy sötét, felnőtteknek szóló film, vagy egy sodró lendületű, derűs történet" - írta Charlotte O'Sullivan a londoni Evening Standardnak.
#2

55 A pók feje  (2022)

(18) (2)

akció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

A közeljövőben elítéltek jelentkezhetnek orvosi kísérletekre mint tesztalanyok, hogy lerövidítsék letöltendő éveiket. Egy közülük olyan gyógyszert kap, ami a szerelemhez... több»

A pók fejében Steve Abnesti (Hemsworth) egy kísérleti fegyházat vezet, ahol a raboknak tudatmódosító szereket adnak be. Egészen addig, amíg az alanyok, Jeff (Miles Teller) és Lizzy (Jurnee Smollett) vissza nem utasítják a kísérleteket. A kritikusok többsége szerint a cselekmény nem volt megfelelő. James Luxford így számolt be a BBC-nek: "Bár (Teller) és Hemsworth kémiája nagyon jól mutat a vásznon, de egy tisztességes cselekmény vagy forgatókönyv nélkül csak ennyit lehet tenni".
#1

akció | dráma | fantasy | kaland

A Vadász és a Jégkirálynő filmtartalom: Mielőtt Ravennát legyőzte volna Hófehér, a boszorkány testvére, Freya a vadon mélyén épített jégpalotában élt, ahol erős... több»

A Hófehérke és a vadász (2012) folytatásában Freya jégkirálynő (Emily Blunt) feltámasztja húgát, Ravennát (Charlize Theron), hogy ismét elfoglalja az Elvarázsolt erdőt. Ám a Vadász (Hemsworth) feltámad, hogy keresztbe tegyen nekik.  Az agyzsibbasztó akcióval és alulírt karakterekkel túltelített A vadász: Winter's War nem nyűgözte le a kritikusokat. "Legalább most már van válaszunk arra a kérdésre, hogy ki a legunalmasabb franchise mind közül?"- írta Adam Graham a The Detroit Newsnak.