Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Az inka lázadás csontvázai
#36381

dokumentum

Miként zajlottak az Inka Birodalom végnapjai? Hogyan, milyen fegyverekkel győzték le az őslakos indiánokat a hódító spanyolok? És milyen körülmények között esett az első lőtt seb... több»

Van feljebb
#36382

NA Van feljebb  (2019)

játékfilm

Két jelölt érkezik egy 26 emeletes irodaház földszinti recepciójára: a huszonéves Cintia (Kőszegi Mária) kiskosztümben, és a középkorú, testes János (Széles László) parókában,... több»

#36383

dráma

Egy vak művész felemelkedése és bukása, akinek rendkívüli adottsága van, hogy élethű portrékat készítsen pusztán emberi hangok után, és aki televízós hírességé válik. Egy... több»

Late Night Gaming
#36384

A számítógépes játékok térhódítása mostanra egyértelmű, világszerte nézők milliói követik nap mint nap online felületeken a játékokkal kapcsolatos adásokat. Legyen szó akár... több»

Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete
#36385

dokumentum

1927. szeptember 5-én kezdte meg működését a Klebelsberg Kuno szorgalmazására alapított Magyar Biológiai Kutatóintézet, az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének elődje. Az... több»

Rendező: Kántor Zoltán

A thai mentőakció
#36386

dokumentum

Thaiföld északi részén egy messzi barlangban rekedt iskolai focicsapat és a barlangi mentők szívszorító története, akiknek hihetetlen versenyt kellett futniuk az idővel. több»

Földünk titkos története
#36387

dokumentum

Földünk története 4,5 milliárd évvel ezelőtt kezdődött, és persze a folyamat ma is tart. Neves geológusok kalauzolnak végig a mai világunk legaktívabb földtani helyszínekre. több»

Amerika leghalálosabb cápái
#36388

dokumentum

Az USA partjait mosó vizekben 170-nél is több cápafaj él, ám ezeknek csak a töredékéről bizonyosodott be, hogy valaha emberre támadtak. Ezzel együtt nincs biztonságban az, aki itt a... több»

#36389

horror | musical | vígjáték

Egy nőnek elege lesz erőszakos férjéből, és megöli őt. Azonban elégedetlen azzal, ahogyan a férfi meghal, ezért egy feltámasztó klinika segítségével újra életri kelteti a... több»

V2: a nácik rakétája
#36390

dokumentum

Az első V2-es rakéta becsapódásával három férfi története kapcsolódik össze. Az angol Reginald Victor Jones az MI6-nek dolgozik, feladata, hogy megpróbálja kicselezni a náci... több»

Csajkovszkij: Csipkerózsika
#36391

zenés

Csajkovszkij klasszikus balettje a Brit Királyi Operaház előadásában. több»

Rendező: Marius Petipa

Szereplők: Marianela Nuñez

Déli-Georgia, a pingvinek városa
#36392

dokumentum

Az Antarktisztól nem messze magasodik egy hatalmas, hegyekkel teli sziget. A Déli-óceán viharainak kitett földdarab igen zord és barátságtalan, mégis minden évben sok millió pingvin... több»

Új ablak a világegyetemre
#36393

dokumentum

A gravitációs hullámok felfedezésének bejelentése 2016 egyik legnagyobb tudományos szenzációja. Einstein elméletét az atommag méretének tízezred részénél kisebb elmozdulásokat is... több»

Dinoszauruszok - A Föld urai
#36394

családi | kaland

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér... több»

Így készült: Rossz versek
#36395

szkeccsfilm

A történet szerint a 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás (Reisz Gábor) magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna... több»

Rendező: Reisz Gábor

Pompeii élő halottjai
#36396

dokumentum

A Pompeii-i áldozatok 1863-ban készített 86 gipszöntvénye közül számos állapota komolyan romlott az évek során. Giancarlo Napoli professzor vezeti a csapatot, ami felújítja a... több»

#36397

dráma

Francois vágyik egy Charlotte nevű nőre, de a vágya egyre sötétebbé és megszállottságba hajlóvá válik. Közben a néző tanúja lehet a két ember hazug és önpusztító életének is.

Madarak bolygója
#36398

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

A madarak – az állatvilágban szinte egyedülálló módon – mind a hét kontinensen megtalálták az életben maradás módját. Ehhez a bravúrhoz azonban hosszú evolúció és bámulatos... több»

#36399

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

A királyi család tagjai, a brit arisztokrácia és a nácik
#36400

dokumentum

A brit királyi család mindig a náci ellenállás jelképe volt, de ez a dokumentumfilm új anyagot kínál, ami a korabeli királyi család nemzetiszocializmus iránti szimpátiáját sugallja. több»