Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Templomsorsok
#39341

dokumentum

Kárpátalján jelenleg hozzávetőlegesen 60 műemlék-fatemplom található ám valaha sokkal több ilyen díszes építménynek adott otthont e táj. Sokuk, köszönhetően a csak részben... több»

Rettegett óriáskígyók
#39342

dokumentum

Nagyok, izmosak, kitűnő a szaglásuk, és az áldozataikból szó szerint kipréselik az életet. A látványos film a leghatalmasabb és legrettegebb ma élő kígyók között számon tartott... több»

Feltámadás
#39343

játékfilm

A történet helyszíne Lyukóvölgy, egy nagyváros közelében fekvő település. A cselekmény télen játszódik. A főszereplő egy 50-es éveiben járó férfi (Nagypál Gábor), aki a film... több»

ManDoki Soulmates: Magyar képek
#39344

dokumentum

A Fonogram Életműdíjas és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett magyar zenész-producer októberben és novemberben Hamburgon, Münchenen, Dortmundon és Berlinen átívelően... több»

A tudat forradalma
#39345

dokumentum

A mindfulness meditáció kaotikus, teljesítmény-orientált világunkban a csend és szemlélődés kicsiny szigete, amely kevesebb stresszt, jobb koncentrációs készséget és jobb... több»

#39346

animáció

Egy csapat tudós megpróbál megtalálni egy olyan eszközt, amellyel a Földet békés és boldog bolygóvá tehetik. E célból Lucius Dumbot küldik el egy nagy utazásra.

HighLife
#39347

NA HighLife  (2016)

Bevállalós maradok a kamera előtt, még a cirkuszi kötélre is felkúszom a művész után, hogy megtudjam, megéri-e vállalni a veszélyt a sok pénzért ? mondja Kovács Dóra, az RTL... több»

#39348

dokumentum | zenés

Liszt Mayerling-je a Royal Ballet egyik klasszikus előadása, ami az Osztrák-Magyar Monarchia királyi udvarába kalauzolja el a nézőt.  több»

Rendező: Kenneth MacMillan

Karácsony előtt
#39349

játékfilm

A jómódú budai agglegény hazafelé tart a munkahelyi ünnepségről, az utcákon mindenki a karácsonyi rohanásban tülekedik. A csúcsforgalomból kivergődve a háza előtt egy különös... több»

A gyűrűsfarkú makik szigete
#39350

dokumentum

Madagaszkár élővilága évmilliók óta függetlenül fejlődik a külvilágtól, s ennek meg is van az eredménye: az itt élő mintegy negyedmillió faj 70%-a sehol máshol nem található... több»

OzoneUtazás: Szenegál
#39351

dokumentum

Szenegált látni kell. Ott van benne minden, ami az igazi Afrika. Az egykori francia gyarmat nem a méregdrága szafarik és az izolált szuperhotelek Afrikája, ahol a helyiekkel, csak mint... több»

#39352

akció | dokumentum | dráma | kaland

A történet öt halászról szól, akik próbálnak a munkájukból megélni a szigorodó törvényi feltételek, a magas költségek és az olcsóbb élelmiszerek versenye szorításában. több»

Rendező: Mischa Hedges

Gauguin – Vadember vagyok
#39353

dokumentum

A 19. század végének egyik legnagyobb festője Gauguin, akit csak halála után ismertek el. Kivételes tehetsége elképesztően tragikus sorssal párosult. Bár képességeit igen hamar... több»

#39354

dokumentum

Az OzoneNetwork stábja ezúttal egy igazán titokzatos országba, a mesés Albániába kalauzolja el a nézőket. Az 1990-es évekig némaságba burkolózó Albániáról szinte még ma sem... több»

#39355

dokumentum

A dokumentumfilm az ökológiai tudatosság kérdéskörét járja körül, a természet tiszteletét és védelmét állítja szembe az iparosítással és a materializmussal.

Rendező: Mohamed Hussain

Az igazság a szénhidrátról
#39356

dokumentum

Rengeteget hallhatunk arról, hogy a szénhidrátok kulcsfontosságúak vagy éppen veszélyes gyilkosok, melyek a gyulladásokkal, elhízással, cukorbetegséggel és szívbetegséggel hozhatók... több»

Bauxit expedíció
#39357

dokumentum

Varga Livius, a népszerű zenész, szenvedélyes pecás, amatőr természetbúvár és műsorvezető olyan utazásra indul, ami jobban hasonlít egy Mars küldetésre vagy Holdraszállásra, mint... több»

A Nagy-Küküllő útja - Életvonal Erdély tenyerén
#39358

dokumentum

A Székelyföldet átszelő Nagy-Küküllő 220 kilométeres szakaszán nem csak a természet változatos és sokszínű, hanem az emberi történelem is. Több nemzetiség történelme,... több»

Rendező: Jakab Ervin

Zenei portré Dubrovay Lászlóról
#39359

életrajzi

A kiváló zeneszerző, Dubrovay László több évtizeden át a Zeneakadémia tanára , a filmben néhány jelentős műve keletkezéstörténetébe is beavatja a nézőt. több»

Rendező: Kisfaludy András

#39360

NA Bed Bugs  (2016)

dráma | romantikus | rövidfilm | vígjáték

Egy nő visszaemlékszik egy elmúlt kapcsolatára, amikor kidob egy koszos matracot.