Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
#51781

dokumentum

A dokumentumfilm-sorozat Tóth Péter Lóránt, a kuntszentmiklósi tanár és versvándor útját követi végig, ahogy a bori Radnóti-szobortól gyalogszerrel teszi meg az erőltetett menet... több»

Rendező: Herczeg Zsolt

#51782

dráma

A szíriai orvos, Rashid nehezen alkalmazkodik a kanadai élethez, miután öt évig a torontói Thorncliffe Parkban élt feleségével, Farah-val és fiával, Ammarral. több»

Kortanúk – '56 lángjának őrzője: Wittner Mária
#51783

dokumentum

Az életinterjúban Wittner Mária mesél gyermekkoráról, a forradalom előtti évekről, az októberi eseményekről, a siralomházban eltöltött 8 hónapról, majd életfogytiglanra... több»

#51784

NA Milarepa  (2024)

dráma | kaland | sci-fi

Egy posztapokaliptikus világ tárul elénk, miután a természet legyőzte a technológiát. A 12 éves kislányt, Milát apja meggyilkolása teszi tönkre. Mila útnak indul, hogy jóvátegye... több»

#51785

dokumentum

Száz éve most először Norvégiában egy temetkezési hajót fognak feltárni; teljes hozzáférésünknek köszönhetően nyomon követhetjük a rendkívül ritka régészeti feltárás minden... több»

Rendező: Pierre Stine

#51786

dokumentum

A dokumentumfilm a Románia erdőiben élő idős emberek nehéz mindennapjait és érdekfeszítő történetét mutatja be, akik világtól való elzártságuk miatt kénytelenek minden... több»

Új közjáték – Karnevál
#51789

Az Új Közjáték sorozat részeként a kísérleti filmetűdben Hamvas Béla: Karnevál című regénye részletének filmes feldolgozását láthatjuk. több»

Szereplők: Lukáts Andor

Cápák inváziója
#51790

dokumentum

Józan ésszel azt hihetnénk, hogy a cápák a tengerben élnek, és annak, aki fél tőlük, elég elkerülnie a strandokat. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű: a világ e téren is... több»

101. magyar népmese
#51792

dokumentum

Portréfilm Mikulás Ferencről, a Kecskemétfilm Stúdió alapítójáról, aki évtizedek óta töretlen hittel vezeti az ország legrégebben működő rajzfilmstúdióját. 50 év alatt több,... több»

Rendező: Novák Tamás

Twisted Sister
#51793

dráma

Úgy tűnik, Emilynek tökéletes élete van: van egy lánya, egy sikeres PR-cége, családi öröksége és egy erős házassága Kyle-lal. Ám minden darabokra hullik, amikor Lily megérkezik,... több»

#51794

animáció | kaland | vígjáték

#51798

dokumentum

Egy fáradhatatlan, saját útját járó, „pántokat feszegető” plébános, fegyházlelkész portréja. Papszenteléskor Butsy Lajos atya egy Ézsaiás idézetet választott jelmondatául:... több»

Rendező: Varga Ágota

#51800

NA 花千骨  (2024)

fantasy | romantikus