Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Túl ijesztő történet
#53121

Halloween estéjén Lola kitalál egy félelmetes történetet egy amulettről. Ám amikor belekezd a mesébe, a galambok áramszünetet csinálnak és ellopják az amulettet. Miközben Pat... több»

Armel 2019
#53123

NA Armel 2019  (2019)

zenés

Holten nemzetközi hírű operarendező a sajátos” északi stílusú” operaesztétika megalapozója, ezért a kuriózumra vágyó operarajongók számára kihagyhatatlan ez az előadás.... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Cápák: Gyorsak és harapósak
#53126

dokumentum

Úgy tűnik, a cápakutatók semmitől se riadnak vissza, ha kedvenceik jobb megismeréséről van szó. Míg Andy Casagrande a világ leggyorsabb cápafaja végsebességét igyekszik megmérni,... több»

#53127

dokumentum

A Kárpát-medence keleti szegletében, Székelyföldön történelmi hagyománya van az önrendelkezésnek. A határt őrző székely katonák falutörvényekben szabták meg az élet... több»

Rendező: Farkas György

Az Osbourne-család szellemjárta egyesülése
#53128

misztikus

Jack elviszi Ozzy-t, Sharont és Kelly-t az első paranormális nyomozásukra. Egy igazán félelmetes helyet választott - de vajon mindenki megússza egy darabban? több»

#53129

dokumentum

Egy érdekfeszítő dokumentumfilm arról, hogy az állatok és az élővilág hogyan volt képes alkalmazkodni a civilizáció által változó világunkhoz, legfőképpen a városi környezethez. több»

#53131

NA Basma  (2024)

dráma

Egy paranoid téveszmékben szenvedő férfi 26 éves lánya visszatér az Egyesült Államokból Szaúd-Arábiába, hogy segítsen apjának. Basma megpróbálja megmenteni őt az egyre inkább... több»

Akiket a háló megfogott – Hagyományos kisszerszámos halászat a Duna magyarországi alsó szakaszán
#53132

dokumentum

A hagyományos „kisszerszámos” halászat, a hal fogása saját készítésű szerszámokkal a Duna és mellékágain, árterületein. Évszázadokig annyi volt itt a hal, hogy őseink szinte... több»

Rendező: Kovacs Laszlo

#53133

dokumentum

„A művész feladata korunkban nem művek létrehozása, hanem az alkotási folyamat megteremtése.” (Nicolas Schöffer) A 60-as évek korszellemének markáns jellemzője volt az emberi... több»

Rendező: Gerebics Sándor

#53134

dokumentum

A hatalmas skandináv vidék mindig is lenyűgözte az embereket. A dokumentumfilm négy gyönyörű skandináv tájra kalauzol el minket. Magasan északon, a svéd Lappföld a hatalmas... több»

#53136

NA Wildflower  (2022)

A felnőtté válásról szóló film a születéstől az érettségiig követi Bea Johnsont, aki egy értelmi fogyatékos szülővel és egy olyan nagycsaláddal él, amely nem igazán tud... több»

#53137

dráma | romantikus

Egy fontos projekt közepén a rovarkutató Liv figyelmét a munkájáról ismét eltereli húgának, Smillának kaotikus élete, de ezúttal komoly következményekkel. több»

Rendező: Stefanie Sycholt

#53138

dokumentum

Ma szerzetesként a csendet a legnagyobb zaj közepette kell újra és újra megteremteni, a csendben pedig az Istennel való közelség egyszerre lehet kínzó és felszabadító. Ez a magányos... több»

Csendhez szokott szív - Úton Eperjes Károllyal
#53139

dokumentum

Filmio

Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész az Istent kereső ember útját járja végig, a film állomásain egy-egy kérdést felvetve keresi a választ arra, hogy a jelenkor embere hogyan... több»