Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A "Nemzeti klub"
#69081

dokumentum

Az új Nemzeti Színház egyik törekvése, hogy több legyen, mint színház. Ennek jegyében nagyszabású programsorozat indul idén Szeptemberben. 2 éven keresztül minden hónapban... több»

Rendező: Soós Péter

Peru vad királysága
#69082

dokumentum

Az Andok keleti lábánál elterülő Manu Bioszféra Rezervátumban mozgalmasan kezdődik a nap: amikor felszáll a köd a folyók felett, az erdő mélyén bőgőmajmok kiáltanak ébresztőt;... több»

#69083

dráma | fantasy | rövidfilm | sci-fi

Ez a rövidfilm egy meglepő történetet mutat be egy kislány belső világáról, aki túlélte egy világméretű apokalipszist. több»

Illényi Katica koncertje a Zeneakadémián
#69084

zenés

Ezen a koncerten egy 28 tagú vonósokkal és big banddel kiegészített nagyzenekar kíséri Illényi Katicát. Felcsendül többek között a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme,... több»

#69085

NA Traces  (2016)

dokumentum | rövidfilm

A történetben egy demens nő emlékszik vissza gyerekkorára. több»

Szabad Ózd
#69086

NA Szabad Ózd  (2005)

dokumentum

1956-ban az ország 12 napig volt szabad, Ózdra azonban csak november 19-én vonultak be az orosz csapatok. Így ott majd egy hónapig a Munkástanács gyakorolta a hatalmat, szervezte a... több»

Rendező: Dékány István

#69087

dráma | misztikus | thriller

Michael Tabb nyomozó St. Louis minden szegletét ismeri, egy sorozatgyilkos azonban rendkívül komoly kihívás elé állítja. A nyomozónak sejtelme sincs arról, ki lehet az elkövető,... több»

Az ismeretlen /?/ zongorista koncertje a Thália Színházban I.
#69088

dokumentum

Az ismeretlen zongoristával másodszorra találkozik a Duna Televízió közönsége. A koncerten többek között Gershwin, Keith Jarrett, Alan Silvestri és Chopin műveit hallhatjuk.

Rendező: Antók Csaba

Ki vagyok én neked
#69089

dokumentum

A film néhány olyan ember élettörténetét vázolja fel, akiknek a szűkebb családjában Alzheimer-kóros beteg él, akinek a gondozását - munkájukon, családjuk ellátásán túl - fel... több»

Munkácsy Krisztus trilógiája
#69090

dokumentum

A debreceni Déri Múzeumban látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája, három hatalmas vászon, az 1881-es Krisztus Pilátus előtt, az 1884-es Golgota és az 1896-ban készült Ecce... több»

Rendező: Vida Mihály

Virágnak virága
#69091

dokumentum

Virágom, virágom - így szólította a legény a leányt, akit megszeretett és feleségül választott. És valóban, a leány a menyasszonyi ruhájában olyan, mint egy különleges, egzotikus... több»

Rendező: Neuberger Gizella

Untot
#69092

NA Untot  (1970)

1944-ben egy hóvihar idején egy elit katonai egység az ellenséges vonalak mögött, Lengyelország hegyei közt kísérletet tesz arra, hogy megsemmisítse a nácik titkos fegyvergyárát. A... több»

Déja vu
#69093

NA Déja vu  (2003)

rövidfilm

MAFSZ-pályázat 2003, különdíj.

Rendező: Vas Vilmos

Szereplők: Hegyi Dóra

Méhek tánca
#69094

játékfilm

A pályáját filozófiatanárként kezdő, jelenleg biztosítási ügynökként dolgozó Kiskovács Mihályt rövid idő alatt számos intenzív élmény éri. Megtudja, hogy a munkahelyéről... több»

Simon Károly ipari formatervező arcképe
#69095

életrajzi

Simon Károly az ipari formatervezés kevesek által ismert titkairól, módszereiről, a legkülönbözőbb termékek műszaki és formai minőségének szétválaszthatatlanságáról mesél. több»

Bajazzók
#69096

NA Bajazzók  (1979)

zenés

Vándorkomédiások érkeznek egy kis calabriai faluba. Egyikük, Tonio szerelmes Neddába, az együttes vezetőjének, Caniónak a feleségébe. Az asszony viszont a fiatal Sylviót szereti,... több»

Ukránok, pelikánok, lipovánok - A Duna-delta világa
#69097

dokumentum

A Duna-delta már nem az a civilizációtól elzárt mocsárvilág, aminek Jókai a múlt században leírta, de a Közép-Európából érkezőknek ma is távoli és titokzatos. Elég, ha... több»

Rendező: Kocsis Tibor

#69098

dráma | horror | western

A történet egy nőre koncentrál, aki próbál megszökni a vámpírok markából, illetve a modern társadalomban megbirkózni egy ősik átok okozta megpróbáltatásokkal. több»

Édes kettes
#69099

dráma | rövidfilm

Nő és férfi. Az örök páros. Mellettük, körülöttük azonban mindig ott egy láthatatlan harmadik szereplő. Ez néha szerelem, néha barátság, néha vonzalom. Máskor gyűlölet,... több»

Rendező: Kovács Tibor

Szereplők: Dolmány Attila, Karádi Bori

Pilinszky János - Gyerekek és katonák
#69100

játékfilm

"És reggel úgy ébredtünk a háborúra mint magára a rendre, mintha a torkolattüzekkel az örök béke közeledne a világra. Személyében az ismeretlen vált ismerőssé, a veszély... több»