Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Magasfeszültség
#69201

játékfilm | rövidfilm

Egy Alföldi falu határában idegenül léteznek egymás mellett a high-tech üzem dolgozói és a közeli cigányputri lakói. Pedig mindkét közösség elektromossággal foglalkozik. Az egyik... több»

#69202

NA Galamsey  (2017)

dráma | rövidfilm

A rövidfilm illegálisan dolgozó afrikai aranybányászokat mutat be. több»

Extázis tíztől hétig
#69203

rövidfilm | zenés

"Kossuth-díjat Palotai Zsoltnak!" - követelte a közönség 1997-ben a Szigeten, a Tilos Rádió sátra előtt. Palotai Zsolt a Tilos az Á-ban kezdte lemezlovas pályafutását, de mára... több»

Ország és irodalom
#69204

A frankfurti könyvvásáron nemcsak a magyar könyvkiadás, hanem az egész magyar kultúra megmérettetik. Hogy megmutassák a "nagyvilágnak" a magyar világot, nagyjainkat és mindennapi... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

#69205

zenés

A film az Exaltasamba nevű brazil zenei formáció egyik zenei albumának koncertjét tartalmazza.

Fenségesen élni - Ferencz István építőművész
#69206

életrajzi

A portréfilmben megismerhetjük Ferencz István vízhez, természethez fűződő, életre szóló kapcsolatának jelentőségét és az épített környezeti értékek iránti mély tisztelettel... több»

Rendező: Bonta Zoltán

Mese az ágrólszakadt igricről
#69207

családi

Tersánszky meséje ott kezdődik, ahol a mesék általában befejeződni szoktak:az igric elnyerte a királylány kezét és a fele királyságát. Igen ám, de a zord királyatyának szigorú... több»

Fizetek, főúr! - kávéházi történet
#69208

dokumentum

A néhai hangulatos kávéházak nyomába ered műsorunk, azt kutatva, hogy a XXI. század modern embere igényt tart-e egy finom haboskávé melletti beszélgetésre; továbbá mi a titka annak,... több»

Rendező: Makó Andrea

#69209

dokumentum

Romulus Whitaker, a neves kígyókutató és természetvédő ezúttal a sárkányokról szóló legendák nyomába ered. Kalandos nyomozása során találkozik a rettegett komodói sárkánnyal,... több»

Tinka
#69210

NA Tinka  (1999)

életrajzi

Dr. Martin György (1932-1983) néptánc- és népzenekutató posthumus portéja. Az európai néptánckutatás Bartókjaként számontartott tudósra és brilliáns táncosra özvegye,... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Jancsó Adrienne
#69211

életrajzi

Jancsó Adrienne a népművészet világából merítette erejét, abból a világból, ahol még együtt él a vers és dallam, és ez az egység a közvetlen kifejezés szolgálatában áll. Az... több»

Rendező: Bakos Katalin

Szereplők: Jancsó Adrienne

Természeti világ – hópárducok
#69212

dokumentum

Dokumentumfilm Pakisztán hópárducairól; a két éve készülő dokumentumfilm az eddigi legrészletesebb felvételeket tartalmazza erről a nehezen megtalálható macskáról. több»

#69213

NA The Sandman  (2018)

horror

Nathan egy fiatal diák, aki nem tud szabadulni gyermekkori traumájától, melyet a Sandmannek nevezett sorozatgyilkossal való, kis híján végzetes találkozása eredményezett. Nathan... több»

Rendező: Dario Argento

Szereplők: Iggy Pop

El paisaje está vacío y el vacío es paisaje
#69214

rövidfilm

A rövidfilmben a természeti látképek összekapcsolódnak az andoki kultúra misztikus aspektusaival. több»

Rendező: Carla Andrade

Tűzgömbök
#69215

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»

#69216

családi | dokumentum

A Vezúv hamuja által konzervált pompeii csontvázak kétezer éves titkokat őriznek. Pontosan hogyan haltak meg ezek az emberek? De ami még fontosabb: hogyan éltek? A filmben bemutatott... több»

Vad India: A dzsungel királyai
#69217

dokumentum

India egy lenyűgözően sokszínű ország, ahol a Föld lakosságának mintegy ötöde tömörül. És ahol annyi a különleges és csodálatos állatfaj, mint kevés másik helyen a világon. több»

Apa - Egy hit naplója
#69218

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»

Kossuth őrvárosa
#69219

dokumentum

Kossuth Lajos politikai pályájának legsikeresebb szakasza az 1849-ben Debrecenben töltött néhány hónap. A szabadságharc bukása után az emigrációba kényszerült kormányzó mindig... több»

Rendező: Filep Tibor

Tudós kutyák: Az X faktor
#69220

dokumentum

A kutyák ma már nem kizárólag szánt húznak, házat őriznek vagy nyájakat terelnek, az egészségügyben is lehet rájuk számítani: többek közt fel tudják ismerni a rákos betegeket,... több»