Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A lengyel légió
#71521

dokumentum

Az 1848-49-es szabadságharcban a magyarok mellett harcoló több ezer fős lengyel légió léte és tevékenysége alig ismert Magyarországon. Megszervezője, Józef Wysocki magyarul is... több»

Szereplők: Kovács István

Heten, mint a gonoszok
#71522

vígjáték

Az élet perifériáján élő gyerekek érvényesülni akarásáról készült zenés, revüszerű kalandos történet. Snuki és Muki ikertestvérek, az egyik a nagynéni örökségének... több»

Magyar szabadság
#71523

dokumentum

Él Finnországban egy férfi, aki máig őrzi az 1956-os magyar forradalom emlékét.

Rendező: Togay Jónás

Kalandok és figurák
#71524

játékfilm

Életünket kalandok színesíthetik és időnként különleges figurákba botlunk. Ilyen kalandokat és figurákat jelenít meg ez a tévéjáték, melynek során eljutunk a kis Jeanette... több»

Kapcsolj fénysebességre
#71525

dokumentum

A tudósok napjaink nagyenergiás magfizikai kísérleteiben nehéz atommagok összeütköztetésével az Univerzum első milliomod másodpercében uralkodó állapotokat kívánják újra... több»

Rendező: Erdőss Pál

Mae-mil-ggot, un-su-jo-eun-nal, geu-ri-go bom-bom
#71526

animáció

"Az út neve: élet" három koreai ember életét és sorsát meséli el, három különálló történetben. több»

Advent Csíkcsobotfalván és Munkácson
#71527

dokumentum

Antal Imre sokoldalú ember. Rajztanár diplomával rendelkezik, de legtöbben népzenészként ismerik. Családi zenekara mellett a csíkcsobotfalvi hagyományok felélesztésével is... több»

Rendező: Nagy Katalin, Mucsányi János

Szereplők: Antal Imre

Los Angeles 1984 - Egy bojkottált olimpia
#71528

dokumentum

1984-ben, ezen a napon kezdődtek Los Angelesben az olimpiai küzdelmek, ahol fényes magyar sikerek születhettek volna... Politikai okok miatt azonban Magyarország nem vett részt ezen a... több»

#71529

dokumentum

Az ikrek rejtélye című francia dokumentumfilm az ikerterhességek izgalmas világát igyekszik feltárni a néző előtt. Mind a mai napig valamilyen különös misztikus figyelemmel kíséri a... több»

Rendező: Nils Tavernier

Csak Nő és Férfi
#71530

akció | rövidfilm

A film főhőse egy lecsúszott rendőr. Züllött életet él, éjszakánként félhomályos, füstös kricsmikbe jár. Az egyetlen pozitív dolog életében egy prostituált, akit egy bárban... több»

Röpirat a magyar fotóművészet helyzetéről
#71531

dokumentum

Ötven éves jubileumát ünnepelte 2000-ben a Magyar Fotóművészek Szövetsége. A jubileum jó alkalom a mérlegkészítésre. Kardos Sándor filmje az ünneprontás szándéka nélkül a... több»

Rendező: Kardos Sándor

Visszaúton 2.
#71532

dokumentum

A film képviselte hazánkat az Európa Tanács és az Unesco média-konferenciáján, a Phare program keretében.

Rendező: Gerebics Sándor

Mi volt ez az egész?
#71533

dokumentum

A magyar film több alkotói nemzedékének képviselői a legendás Pécsi Filmszemlékre - ezzel együtt a magyar film történetének egyik legjelentősebb korszakára - emlékeznek. A... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

Világnak virága, virágnak világa - Erdélyi Zsuzsanna emlékére
#71534

animáció

A film tiszteleg Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató előtt, aki összegyűjtötte legősibb emlékeink közé tartozó szellemi kincsünket, az archaikus népi imádságokat. Az animáció által... több»

Égi élő igazság
#71535

dokumentum

Tudunk-e tanulni a Nemzetet megtartó dicső múltunkból? Tudjuk-e megőrizve, megtartva, újra alkotni mindazt, amit a történelmi Magyarország szerves történeti alkotmánya, hagyománya,... több»

Rendező: Jelenczki István

Lélekvándorlás
#71536

játékfilm

Egy színésznő, Bánsági Ildikó premierre készül. Reggel újra elalszik és visszaálmodja az esti előadás jeleneteit. Az első jelenetben Schratt Katalint játssza, Ferenc József... több»

Tegnapi és mai huszárok Párizsban (Tegnapi és mai huszárok Párizsban)
#71537

dokumentum

"Barangolok utcáidon, csodálatos, nagy és szent város, kit csókos vágyakkal akarok néhány mámoros hét óta megközelíteni. Barangolok, és azt akarom, hogy az enyém légy.Ó, Párizs,... több»

Regina Pacis
#71538

dokumentum

A moldvai csángók lélekszáma kb. háromszázezer, közülük úgy hatvanezren beszélik az archaikus magyar nyelvet. A Magyarországi Csángó Magyarok Szövetsége segítségével eddig 13... több»

Irodalom
#71539

NA Irodalom  (2008)

dráma | rövidfilm

Egy 20 éves író, induló irodalmi tehetség azzal tölti napjait, hogy otthon az írógépénél ülve lázasan keres egy novella témát. Egyszer csak kitalálja: egy kémről kéne írnia,... több»

#71540

dokumentum | krimi

Netflix

Ebben a megrázó dokumentumfilmben túlélők mesélnek arról, hogyan bántalmazta őket a La Luz del Mundo egyházi vezetők három generációja. több»