Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Puccini - Vukán: Bohémélet
#72181

zenés

Puccini Bohémélet című művét Vukán György hangszerelésében 2007. július 8-án a Visegrádi Palotában mutatták be.A fellépő művészek:Horgas Eszter fuvolaművész, Vukán György... több»

#72182

NA Skumaskot  (2016)

dráma | kaland | romantikus | rövidfilm | thriller

A történet az izlandi tundrán játszódik, miközben feltárul egy férfi összetört pszichéje. több»

Rendező: Jared Knecht

Szereplők: Madison Hatch, Megan Scott

Mozart és Salier
#72183

játékfilm

A Puskin műve alapján készült film két, egymással szöges ellentétben álló művészegyéniség különös párviadalát mutatja be, főszerepben a közelmúltban elhunyt Petri György... több»

#72184

NA The 24th  (1970)

dráma | történelmi

Az afroamerikaiakból álló 24-es gyalogosezred története és az 1917-es houstoni zavargások eseményei. több»

Horvátország
#72185

road movie

A film egyrészt kedvcsináló a horvátországi nyaraláshoz, másrészt jó tanácsokkal, ötletekkel szolgál azok számára, akik már elhatározták, hogy az Adriára mennek nyaralni. Egy-egy... több»

Szereplők: Megyeri János

Tanúvallomás
#72186

dráma | rövidfilm

Egy fiatal nő vallomást tesz a rendőrségen:"Nem akartam, hogy bántsa, nem akartam, hogy megölje.Mondtam otthon neki, hogy csináljon valamit, mert a hajléktalan csak bámul folyton. Minden... több»

Kristálybirodalom
#72187

fantasy

A Kristálybirodalom című filmben Ivan, az egyszerű muzsik beleszeret Tündérszép Jelenába, a cár egyetlen gyermekébe. Miután megvallja érzéseit a lánynak, az foghegyről válaszolgat... több»

Kollányiék almafája
#72188

dokumentum

Több foglalkozási ágban megszokott dolog a dinasztiák kialakulása. A filmes (televíziós) szakmában a Kollányi család az egyetlen, amelyben legalább három generáció tevékenykedik... több»

Rendező: Dékány István

Exitium – A pusztulás hangjai – Ritmusok V.
#72189

kísérleti film | rövidfilm

A film egy vízió: egy zeneszerző archív felvételeket néz és hallgat a pusztulás különböző formáiról, melyek zeneírásra ihletik. A szimfonikus zenekarral rögzített műnek sikere... több»

56 villanás
#72190

játékfilm | történelmi

Ha 1956 októberében 28 éves lennél, mi történne veled?Észrevennéd, hogy hová kell menned, mit kell tenned?Fegyvert is fognál a kezedbe? El tudnád érni, hogy a hirtelen támadt... több»

Elveszett őseink nyomában
#72191

dokumentum

Mi emberek szeretjük azt képzelni, hogy különlegesek vagyunk. Evolúciós szempontból az összes ősünk és közeli rokonunk kihalt. Az elmúlt évek felfedezései azonban megváltoztatták... több»

#72192

dráma | romantikus | rövidfilm | vígjáték

Wei úgy véli, hogy hagyománytisztelő anyja nehezen fogja elfogadni a barátját, de kiderül, hogy ő is bonyolultabb személyiség, mint ahogyan azt a lánya gondolta. több»

Magányos cédrus
#72193

filmetűd | rövidfilm

A film végén egy törött ágú cédrust látunk, amely egy viharra asszociáló vizuális fantáziát jelenít meg.

In Memoriam Bacsó Péter
#72194

dokumentum

Az összeállítással a közelmúltban elhunyt Bacsó Péter filmrendezőre emlékeznek barátai és kollégái, Udvaros Dorottya és Kállai Ferenc színművészek, Makk Károly rendező, Andor... több»

M. S. Mester: Passió
#72195

dokumentum

M. S. Mester művészete a középkori magyarországi késő gótikus festészet csúcsa, a történelmi Magyarország legszebb emléke. A mester egész életművéből hét tábla maradt ránk... több»

Rendező: Olasz Ferenc

#72196

NA 27 Matches  (2018)

dráma

Egy néhai orosz hazafi szexkereskedelemmel foglalkozó kis csapatot vezet, akik egy raktárban műkődnek. Két új embere Yuri és Ryan, akiket különféle szálak fűzik a maffiához. Yuri... több»

Örökség: Egy halász története
#72197

dokumentum

Mészáros Balázs és családja már több, mint kétszáz éve halászik a Tiszán. Ennek vet véget 2000-ben a folyót megmérgező ciánszennyeződés, ami 130 000 tonna halat öl meg a... több»

Rendező: Hegedüs Péter

Laló – Holló Imre 1944-ben készült rajzaival
#72198

dokumentum | életrajzi

A film hőse ’Laló’, Erdélyi Lajos Marosvásárhelyen született. A XX. század mindkét diktatúráját megélte, mindkettőt megszenvedte, szerencsére mindkettőt túlélte. Laló... több»

Lambretta − Egy olasz álom tündöklése és bukása
#72199

dokumentum

A Vespa mellett a Labretta volt a II. világháború utáni Olaszországban az újra megtalált életöröm szimbóluma. A távolságok csökkennek, az életritmus felgyorsul. Egy-egy kiruccanás... több»

#72200

dokumentum

A dokumentumfilm a daytoni külvárosi tömegközlekedés megjavításáért folytatott küzdelmet mutatja be.

Rendező: Jamaal Bell