Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Gidófalvi áldozatok
#72161

dokumentum

"Szeptember huszonkettedikén hajnali négy órakor még sötét volt, amikor bennünket kizavartak az életből... De a nép már fel volt kelve, emlékszel, Sandi? Azt kiabálták: Hová... több»

Rendező: Dimény Zoltán

A félelem nevében
#72162

dokumentum

Boros Zoltán dokumentumfilmje a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem 1956-os hallgatóit szólaltaja meg, akik évfolyam-találkozóra gyűltek össze az anya-intézményben. A magyar forradalommal... több»

Rendező: Boros Zoltán

#72163

vígjáték

Philippe Bond humorista showműsora.

Rendező: Daniel Laurin

Szereplők: Philippe Bond

Krakkói randevú
#72164

dokumentum

A riportfilmben Wajda beszél pályájáról, munkamódszeréről, s a Pan Tadeusz című filmjének fogadtatásáról.

Capriccio
#72165

NA Capriccio  (1969)

rövidfilm

"...egy világ múlik el, pusztul el végérvényesen; voltaképpen mégis fölragyog, az időtlenségbe párolódik" - írta B. Nagy László a filmről, amely csakúgy, mint Huszárik valamennyi... több»

Rendező: Huszárik Zoltán

Novák Ferenc
#72166

életrajzi

"A néptáncban ott lüktet egy nép ősi szívverése... Egy nép tánca maga az embersors..." (Kodály). Aki csak egyszer megnézi a Honvéd Együttes valamely estjét, csak egy fél óra... több»

Rendező: Sára Balázs

Szereplők: Novák Ferenc

Rejtélyes ősi építészet
#72167

dokumentum

Az építészetnek a történelem során mindig is önmagán túlmutató jelentősége volt: minden civilizáció arra törekedett, hogy alkotásai erőt sugározzanak, és valamilyen üzenetet... több»

Misszió
#72168

NA Misszió  (2015)

dokumentum

A Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózatát a magyarországi történelmi egyházak hozták létre 2011-ben. A szakkollégiumok célja, hogy „…olyan roma identitásukat megőrző,... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Szeropozitív
#72169

dokumentum

Emberek, akiket megérintett a halál, az elmúlás szele. A film a Berlini AIDS Világkongresszussal párthuzamosan megrendezett művészeti kiállítás anyagát dolgozza fel. Az alkotók... több»

Rendező: Schmidt László

Szereplők: Takács Tamás

Szép magyar ének
#72171

dokumentum

"Első daloskönyvem, melynek a Szép magyar ének címet adtam, 2009-ben jelent meg. A kiadvány olyan sikert aratott, hogy az elsőt további három kiadás követte. Az eltelt néhány évben... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 5
#72172

-Gusztáv: Gusztáv a szakember Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Péter és Pál Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Az ezredév Rendező: Szoboszlay... több»

A Biblia eltemetett titkai
#72173

dokumentum

A Vörös-tenger szétválasztása a Biblia egyik legismertebb csodatétele – de vajon valóban megtörtént-e? A filmben Albert Lin tudós-felfedező a legmodernebb műholdas technológiával... több»

Váljunk el!
#72174

vígjáték

A Váljunk el! című tévéfilmben egy fiatal feleség két év házasság után új kalandra és egy kis izgalomra vágyik, ezért kapcsolatot létesít egy fiatal férfivel. Idősödő és... több»

Gyöngyházszín mozaik
#72175

életrajzi

Kevesen érzik meg untig ismert tárgyakban, helyzetekben a lírai lehetőséget. Lackfi János József Attila-díjas költő mintha csak rögzítené mindazt, amit maga körül lát, és a... több»

Rendező: Vizi Mária

Psycho-Pass Movie
#72176

NA Psycho-Pass Movie  (2015)

(2)

akció | animáció | sci-fi

Tsunemori felügyelőt egy szomszédos háború által övezett területre küldik, ahol kísérleteznek egy úgynevezett Sibyl System technológiával. Bíznak benne, hogy ez a rendszer segít... több»

Nyári szerelem
#72177

A vénkisasszonyos amerikai hölgy teljesen tapasztalatlan a szerelem terén, mellyel egy európai útja során találkozik elõször. Velencei tartózkodása idejére teljesen átengedi magát... több»

Piaf
#72178

NA Piaf  (2007)

A világon az egyik legnagyobb hatású énekesnõ, a sanzon királynõje és Franciaország nemzeti büszkesége volt Edith Piaf. Életét a legszörnyûbb drámák és a legfényesebb... több»

Korál – Amikor vége az utolsó dalnak is
#72179

dokumentum

A 40 éves Korál együttes jubileumi nagykoncertje a Papp László Budapest Sportarénában. több»

Illés koncert
#72180

zenés

A 60 perces összeállítás annak érdekében készült soron kívül, hogy az Illés együttes ily módon is kifejezze együttérzését és segítő szándékát az árvízkárosultak iránt. A... több»