Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Demjén 65
#72201

NA Demjén 65  (2011)

zenés

Demjén Ferenc énekes, szövegíró, zeneszerző 2011 decemberében nagy sikerű koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.Felcsendültek az elmúlt 40 év slágerei és az új... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

A cigány hold - egy cella képei
#72202

kísérleti film

1957 tavaszán egyik vidéki városunk börtönében közös vizsgálati cellába kerül három női gyanúsított: egy tanárnő, aki harcolt a forradalomban, egy fiatalkorú, gyermekgyilkos... több»

Csókolj meg, édes!
#72203

A filmrendező három filmíróval filmtémákról beszélget. Hogy "életszagú" legyen a tervezett mozidarab, úgy döntenek, hogy olvasói levelek nyomán indulnak el. Az első történet, a... több»

Gazdag szegények
#72204

játékfilm

Kapor Ádám kiöregedett váltóőr és élettársa előtt felcsillan a remény: végre bekerülhetnének a városi szegényházba. Már-már úgy látszik, beteljesedik életük nagy vágya, ám... több»

#72205

dráma

Négy évvel egy sikertelen bankrablási kísérlet után Florian és Julie újra találkoznak egy sztiptíz bárban. Az újra összeálló páros elő is rukkol egy új, fondorlatos tervvel. több»

Az ember lánya
#72206

dokumentum

Korunk egyik rabszolgaságáról, a prostitúcióról szól a film, amelyben egy fiatal lány sorsa tárul fel előttünk. Hogy a főszereplő inkognitóját megőrizhessék a film alkotói, arca... több»

#72207

NA Lady  (2017)

dráma | rövidfilm

Antonieta 1997. augusztus 31-én ünnepli a 11. születésnapját, de a család sokkal nagyobb figyelmet szentel Lady Diana halálának. több»

Baljós felhők között
#72208

dokumentum

Szerb Antal elbűvölő emberi és tudósportréját idézzük meg. A portréfilmben irodalmárok mutatják be azt a ritka jelenséget, hogy egy írót elsősorban irodalomtörténeti munkái... több»

Rendező: Bakos Katalin

Brigád
#72209

NA Brigád  (2013)

játékfilm | rövidfilm

Dublin, Irország, 2013. A kelet-európai vendégmunkásoknak brigádvezetőt kell választaniuk maguk közül. Úgy tűnik azonban, hogy semmi sem változott sem a társadalomban, sem az... több»

#72210

A "La Madrina" egy dokumentumfilm egy szeretett dél-bronxi matriarcháról és a Savage Skulls banda egykori "First Lady"-jéről, aki azért küzd, hogy hatalmon maradjon a gyorsan... több»

Rendező: Raquel Cepeda

Egérút
#72211

NA Egérút  (2001)

dráma | játékfilm

A főhős, Péter Simon negyven feletti író, akinek éppen most jelenik meg az első kötete, s noha kicsit későinek tűnik a debütálás - ő mégis úgy érzi, most végre abszolút a... több»

#72212

NA I Am Khama  (2019)

animáció

Egy zseniális afrikai király, akinek országát gyarmatosították az angolok 1895-ben, támadást indít Anglia ellen. Elég bátorsága van ahhoz, hogy megfenyegesse a gyarmatosító... több»

Gran Paradiso
#72213

dokumentum

Bágyi Ferenc 1945-ben született Budapesten. 1980 óta él Németországban, ahol a világ egyik legjobb természetfotósaként tartják számon. Megszállottja munkájának, nála nincs semmi... több»

Rendező: Pozsgai János

Az Út, amelynek lelke van - A Magyar Zarándokút
#72214

dokumentum

A film a Magyar Zarándokutat mutatja be, megfogalmazva az úton járás egyik alapgondolatát: a nyitottságot. Mindenkit szeretettel várnak vallástól, világnézettől, ideológiától,... több»

Rendező: Vörös Tamás

Jósvafői capriccio
#72215

dokumentum

Jósvafő elsősorban a Baradla-barlangról híres, amely a Világörökség része. Kisfaludy András filmje inkább a falu hétköznapjairól, az ott élő emberek közösséggé... több»

Rendező: Kisfaludy András

Az aszteroida-küldetés
#72216

dokumentum

A gyilkos aszteroidák a science fiction régi szereplői. Az Oroszország felett felrobbanó tűzgolyó emlékeztette a világot arra, hogy ez a fenyegetés valós. Mit tehetünk? több»

Húsvéti anzix
#72217

animáció

A film a nyulak és a tyúkok furcsa hierarchiájú társadalmában játszódik. Cselekményéből megtudhatjuk arra az izgalmas kérdésre a választ, hogy mi volt előbb: a tojás vagy a tyúk,... több»

Rendező: Weisz Béla

Matyó lakodalom
#72218

dokumentum

A matyó lakodalom régen a házasuló fiatal pár és családja számára életre szólóan fontos, ugyanakkor igen látványos esemény volt. A hagyományos viselet, a régmúlt időkből... több»

Rendező: Pap Pál

Tickety Toc - Strandolunk!
#72219

animáció

Eljött a strandolás ideje, Tik-Tak falva lakói a tengerpartra kirándulnak. Megszerel önfelfújó hajója azonban egy lakatlan szigetnél tönkremegy, így veszélybe kerül, hogy Tommy és... több»

Rendező: Jin-yong Kim

Egy különc úr naplója
#72220

animáció

A tónus nélküli, kontrasztos technikával megrajzolt figura, egy kisember, akit az uniformizáltság, az elidegenedés réme apró furfangokra, trükkökre ösztökél - hite szerint a... több»

Rendező: Háy Ágnes