Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Az utolsó maszek
#72201

dokumentum

Több mint harminc esztendeje, hogy meghalt a XX. század magyar irodalmának egyik legjelesebb költője, Szilágyi Domokos. A film a költő tragikusan rövid életútját mutatja be. Rokonok,... több»

A völgy
#72202

NA A völgy  (2018)

krimi

Rijad és a barátja, Zaïd mindenüket hátrahagyva Lyonba, Svájcba mennek, hogy két luxusautót lopjanak a környéküket uraló gengszter, Chérif számára. Az utazás azonban nem egészen... több»

Kulcsár & Haverok
#72203

dokumentum | politikai

Tényleg hülyének néznek minket?Volt egyszer egy szegény, iskolázatlan fiú, aki legkisebb királyfi szeretett volna lenni. Azon töprengett, hogyan lehet lóvé és tudás nélkül gyors... több»

A Drakula dilemma
#72204

dokumentum

A rendszerváltás után megjelentek Erdélyben a külföldiek, akik a világon leghíresebb erdélyinek, Drakulának a nyomait keresték. A helybéliek értetlenül pislogtak, az életrevalóbbak... több»

Balkan Fanatik: Hungarikum
#72205

zenés

Szemet és fület gyönyörködtető frenetikus Balkan Fanatik buliban volt része annak, aki 2006. okt. 20-án pénteken ellátogatott a Petőfi Csarnokba, a Fonogram és Bezerédj-díjas zenekar... több»

Rendező: Sebők György

#72206

dokumentum

A rendhagyó előadás a cigány kultúra sokszínűségét mutatja be több mint száz közreműködővel, a zene-, tánc-, színház-, ének-, film- és képzőművészet összefűzésével. A... több»

Rendező: Seres Tamás

Molto Vivace - A Zbigniew Namyslowsky Quintet és a Nigun zenekar (Molto Vivace - A Zbigniew Namyslowsky Quintet és a Nigun zenekar)
#72207

zenés

A világhírű lengyel altszaxofonista és zeneszerző, Zbigniew Namyslowsky január 19-én lépett fel az A38 Hajó színpadán. A dzsessz varsói mestere blues, rock, valamint tradicionális... több»

Double Magic Tom
#72208

zenés

Ifj. Katona Tamás és Petendi Tamás 2004 év végén, pontosabban 2004. október 3-án hajnalban megalakította a Double Magic Tom nevű zenekart. A megalakulás szó kissé erős ugyan, mivel... több»

Rendező: Sebők György

Acélhang
#72209

NA Acélhang  (1997)

dokumentum

A film a Ganz-Mávag Acélhang kórusáról szól. A gyár már régóta nincs, de a kórus két éve ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját. Történelmi kollázs, pannó a múltról... több»

Rendező: Silló Sándor

Moszkváig hallatszik
#72210

dokumentum

A Szovjetunió sok bajt hozott Kárpátaljára, de az élet ott is élni akart, az emberek kénytelen-kelletlen beletörődtek a megváltoztathatatlanba és igyekeztek boldogulni. Sokan a... több»

Rendező: Erdélyi Péter

A Koltai napló 2001-2003
#72211

dokumentum | életrajzi

A Napfény íze és a Malena után Koltai Lajos "munkássága" úgy tűnik ismét európai vizekre tevődött át, melynek egyelőre utolsó, s talán legfontosabb fejezete a Sorstalanság lett.... több»

Polgár lányok
#72212

dokumentum

Polgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér, akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint... több»

Rendező: Yossi Aviram

Földünk melege - az ember melege
#72213

dokumentum

Hogyan kerülnek a Föld felszínére a különböző meleg vizek, amelyeket már az ókortól hasznosít az emberiség a fürdés mellett gyógyászati és energetikai célokra. Ezt mutatja be a... több»

Rendező: Dala István

Barangolások Krétán
#72214

dokumentum

A kisfilm bemutatja a minoszi kultúra emlékeit, a knosszoszi és a phaiszthoszi palotát, láthatunk egy hagyományos falusi temetkezést, s egy búcsújáró helyet. Megismerhetjük a sziget... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Palika leviszi a szemetet
#72215

kísérleti film

Palika elindul. Levinni a szemetet. Erika meg sír, Manyi néni Norbival zenét hallgat, Sanyika sörözget, cigizget délelőtt tizenegykor, Laci bácsi fülel, hátha?, Feriék meg csak... több»

A "Nemzeti klub"
#72216

dokumentum

Az új Nemzeti Színház egyik törekvése, hogy több legyen, mint színház. Ennek jegyében nagyszabású programsorozat indul idén Szeptemberben. 2 éven keresztül minden hónapban... több»

Rendező: Soós Péter

Peru vad királysága
#72217

dokumentum

Az Andok keleti lábánál elterülő Manu Bioszféra Rezervátumban mozgalmasan kezdődik a nap: amikor felszáll a köd a folyók felett, az erdő mélyén bőgőmajmok kiáltanak ébresztőt;... több»

1956 nyomában
#72218

dokumentum

1956. október 23-án a magyar nemzet felkelt, hogy kitörje magát a szovjet rezsim szorításából, melynek uralma egész Kelet-Európára (az ún. szovjet blokkra) rátelepedett a második... több»

Illényi Katica koncertje a Zeneakadémián
#72219

zenés

Ezen a koncerten egy 28 tagú vonósokkal és big banddel kiegészített nagyzenekar kíséri Illényi Katicát. Felcsendül többek között a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme,... több»

Szabad Ózd
#72220

NA Szabad Ózd  (2005)

dokumentum

1956-ban az ország 12 napig volt szabad, Ózdra azonban csak november 19-én vonultak be az orosz csapatok. Így ott majd egy hónapig a Munkástanács gyakorolta a hatalmat, szervezte a... több»

Rendező: Dékány István