Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Klaus Barbie felkutatása
#72221

dokumentum

Történelmi felvételek vetnek új fényt Klaus Barbie, a lyoni Gestapo 1943–44-es vezetőjének történetére, és feltárják a botrányos védelmet, amit a német és amerikai... több»

Erdei pillanatok
#72222

dokumentum

Ellesett pillanatképek az erdei állatok életéből.

Mondatlan múlt (Mondatlan múlt)
#72223

dokumentum

Vértessomlón a történelem meglehetősen összekuszálta az emberi és tulajdonviszonyokat. Az eredetileg svábok lakta kis települést ugyan nem érte el az 1946-os kitelepítés, de nagyon... több»

Nem vagyunk angyalok
#72224

játékfilm

A válóperes ügyvéd és tervezőmérnök házaspár második gyerekét várja, aminek az asszony főnöke nem örül, a bejárónő pedig felmond. A fiatalok azt akarják, hogy a tanárnő... több»

Nagy Gáspár: Késői hódolat
#72225

életrajzi

A Költői percek ezúttal Nagy Gáspár életművébe nyújt betekintést. Meghallgathatjuk a költő saját előadásában Késői hódolat című versét.

Rendező: Mérei Anna

#72226

NA Flexx  (2018)

akció | krimi | thriller

2014-ben járunk, amikor a CIA legelitebb egyége, a R.O.S.A. az egyik ügynökük, Troy Emerson után kutakodik. Úgy gondolják, hogy ő lehet Michelle Banks gyilkosa, akihez egykoron gyengéd... több»

Rejtélyes viszonyok
#72227

játékfilm

Erich Emmanuel Schmitte színdarabjának a Játékszínben készült televíziós felvételét láthatjuk Huszti Péter és Rátóti Zoltán előadásában. A kamaradráma egy titokzatos szerelmi... több»

#72228

dokumentum

A dokumentumfilm az ausztrál kontinensre repíti el nézőit, s a leghitelesebb tudományos vizsgálatok eredményei révén igyekszik bemutatni Ausztrália dinoszauruszok hagyta nyomait.

Teljes töredék
#72229

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Szigetváron, a vár mellett felállított millenniumi emlékmű keletkezésének történetét eleveníti fel.

Rendező: M. Nagy Richárd

Paul McCartney's - Kisses On The Bottom - Live Kisses
#72230

zenés

2012 februárjában került sor Paul McCartney stúdióalbumának, a "Kisses On The Bottom"-nak a felvételére. A helyszín a legendás hollywood-i Capitol stúdió volt. Az új albumán (két... több»

Vargabetű
#72231

NA Vargabetű  (2002)

dokumentum

Dokumentumportré három halmozottan hátrányos helyzetű fiatalról, akik a Varga László vezette Vargabetű Klub-műhely segítségével próbálnak szakítani pokoli gyermekkoruk... több»

Rendező: Kékesi Attila

#72232

NA Nirvana  (2016)

Egy egykori rockénekes találkozik egy régi bandataggal, aki egy zenei verseny zsűrijének a tagja. Az énekes egy tragédia után újra próbál színpadra lépni. több»

Rendező: Xiaodong Xie

Szereplők: Yong Qin, Bo Feng, Wei Cao

Illés Lajos emlékkoncert
#72233

dokumentum

Illés Lajos, az Illés együttes alapítója idén lenne 70 éves. A jubileum alkalmából nagyszabású életmű koncertet rendeztek a Papp László Budapest Sportarénában. A Kossuth-díjas... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

#72234

NA Bergman  (2017)

dráma | misztikus | rövidfilm

Egy összezavarodott ember válaszokat keres. több»

Költészet: József Attila (Költészet: József Attila)
#72235

A 26 éve dobozban heverő filmsorozat mára már film- és színháztörténeti különlegességgé vált. Latinovits Zoltán, Cserhalmi Anna, Jordán Tamás valamint a Sebő és a Kaláka... több»

Thrilla in Manila
#72236

dráma | életrajzi | sportfilm | történelmi

A film Muhammad Ali és Joe Frazier harmadik és egyben utolsó öszecsapását dolgozza fel, amelyre 1975-ben került sor. A meccs tétje a nehézsúlyú világbajnoki cím. Az összecsapásra a... több»

Rendező: Ang Lee

Szereplők: Mike Gassaway

A Molitor-ház
#72237

NA A Molitor-ház  (1976)

(1)

dráma

Bíró Lajos regényéből készült krimi, mely az első világháború idején játszódik a nagy múltú Molitor család otthonában.   több»

A regény ismerete nélkül is valamiért túlságosan kevésnek éreztem. Egy nagypolgári család meglehetősen zavaros viszonyai, ahol még a gyilkosságoktól sem riadnak vissza. A jellemek és az indítékok kidolgozatlanok voltak, a szereplők szinte élettelen bábként viselkedtek. A... több»
A "nagy" húsleves
#72238

játékfilm

Baloghné, az üzemi konyha dolgozója a mosogató peremén intim viszonyba kerül a munkanélküli Bán Ádámmal. Baloghné az esemény után - feltehetően tisztálkodási célzattal - belelép... több»

Hármasikrek
#72239

vígjáték

Julius és Vincent Benedict felfedezi, hogy van egy harmadik ikertestvérük.  több»

Hogy a fa tovább éljen...
#72240

dokumentum

Az iparszerű termelés következtében lassan feledésbe merülnek a hajdanán jó megélhetést biztosító mesterségek. Ezek a mesterek nemcsak biztos anyagi hátteret biztosítottak a... több»

Rendező: Szegezdi János