Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Dobok a Mohawk mentén
#72221

Az amerikai függetlenségi háború idején az angol gyarmati közigazgatás indián harcosokat bérel fel a Mohawk-völgy lázadó telepeseinek leverésére. A telepesek közé tartozik... több»

#72222

horror | misztikus | romantikus | vígjáték

Egy feltörekvő színész amatőr nyomozóvá válik, amikor gyanítani kezdi, hogy az egyik barátja lehet a titokzatos sorozatgyilkos, a hálószobai mészáros. több»

#72223

NA Desszert  (1994)

életrajzi

A Desszert című intelligens beszélgetőműsorban Kepes András író-újságíró, riporter olyan ismert emberekkel beszélget a vacsora utáni desszert társaságában, akik a sport, a... több»

Szereplők: Kepes András

Karagöz
#72224

NA Karagöz  (1973)

Karagöz egy ősi török árnyjáték főhőse, hasonló a mi Vitéz Lászlónkhoz. Az ő kalandjai elevenednek meg a Körszínház színpadán.

#72225

NA Mila  (2017)

animáció | dráma | rövidfilm

A film az 1943-ban Trentoban történt bombázásra fókuszál, melynek középpontjába Milát, egy kislányt állít, így mutatja be milyen járulékos polgári veszteségekkel járt a... több»

Rendező: Cinzia Angelini

#72226

NA Ah, Amerika  (1982)

animáció

Filmio

Dokumentumfilm animációs jelenetekkel arról a tömeges magyar kivándorlásról az Egyesült Államokba, amely a 19. század végétől az első világháború kitöréséig tartott. A filmben... több»

Rendező: Orosz István

A38-as koncertek - Esclin Syndo
#72227

zenés

Az elektronika, a gitárzene és a jazz fúziója egy elbűvölő énekhanggal. A 2003-ban alakult Esclin Syndo zenéje pszeudo-intellektuális lo-fi, ahogyan azt a kritikusok nevezték. De... több»

Rendező: Sebők György

Holnaptól kezdve
#72228

animáció

- 1963. Budapest, IV. Magyar Rövidfilmszemle: II. díj- 1964. Pracujicich, oklevél- 1964. Bécs, oklevél

Rendező: Nepp József

Tüsszentés
#72229

A Dominó együttes pantomim játéka

Rendező: Molnár György

Szereplők: Köllő Miklós

A rézfaszú bagoly
#72230

rövidfilm

Egy falusi fiú napközben szokásos teendőit végzi, de éjjel ő a hírhedt rézfaszú bagoly. több»

Rendszáma ismeretlen
#72231

játékfilm

Egy szerencsétlen baleset folytán Péter , lottón nyert moszkvicsával elüti vágyai tárgyát, a fiatal vegyészmérnök hallgatót, Irént. A hősszerelmes helyzete nem egyszerű, hiszen nem... több»

Már csak cserép beszél
#72232

dokumentum

Portréfilm Kovács Margit keramikus művészről, aki hazai és nemzetközi elismertsége mellett, avagy annak ellenére is mérhetetlen szerénységgel csak fazekasként aposztrofálta magát. A... több»

Bartók 125 - Nagyszentmiklós
#72233

dokumentum

A Bartók-év precedens nélküli eseménye kétségtelenül Nagyszentmiklósnak, Bartók szülővárosának bekapcsolódása az emlékév eseményeibe. Szívszorító esemény volt, hogy 60... több»

Rendező: Gál Gabriella

A magyar Cellini
#72234

dokumentum

A film Szentpéteri József, a reformkor nagy magyar ötvösművészének életét és munkásságát mutatja be. Megismerjük legfontosabb műveit és a film szövegéből, - amelyet a rendező... több»

Rendező: Magyar Tamás

Egyszer volt a "Krakó"
#72235

dokumentum

Szarvason 50 évvel ezelőtt, 1956-ban alakult egy sportcsapat Krakó néven, azzal a céllal, hogy a sportoláson - elsősorban a labdarúgáson - kívül nevelő hatással legyen a városrész... több»

A Madarak koncertje a Vigadóban
#72236

zenés

A "Madarak" tulajdonképpen házibulizenekar. A rock and rolltól saját szerzeményekig jól táncolható zenével igazi "táncházzá" alakítják koncertjeiket. A 2004-ben a Vigadóban... több»

Rendező: Sebők György

Érmelléki barangolások
#72237

dokumentum

Amikor az idegen Észak-Biharba téved, mintha egy időutazás részesévé válna. Nem elég azonban az autó ablakán kipillantani, meg kell ismernie a csendes kis falvak múltját, azt az... több»

Rendező: Gerard Gui

Belovai István
#72238

dokumentum

Belovai István az előző rendszer idején hosszú évekig dolgozott a katonai hírszerzésnek külföldön. 1984-ben, londoni diplomáciai tartózkodása alatt tájékoztatta a CIA-t, hogy a... több»

Rendező: M. Szabó Imre

Szereplők: Belovai István

#72239

dokumentum

A megözvegyült idősödő Pereira egy „független” újság kulturális rovatszerkesztője kibújva csigaházából érzékeli a Salazar éra kezdeti éveiben a környező világ változásait. több»

Rendező: Tom Mustill

Szereplők: Mark Evans

Horvátország: Isztria, Porec, Pula, Rijeka, Rovinj (Istriai emlék)
#72240

road movie

Az Isztriai-félsziget középkori városai, tiszta tengere és üde tájai évente számos turistát vonz. Első meglepetésünk Zágrábban a Szent Márk tér, melynek közelében déli... több»

Rendező: Meronka Péter