Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Prenatal
#72241

NA Prenatal  (2016)

dráma | rövidfilm | sci-fi | thriller

Katie titokzatos módon teherbe esik, amiről úgy gondolja, hogy az angyalok voltak a felelősök. A nővére azonban el akarja adni őt egy fejvadásznak, mert az idegenek által elraboltnak véli.

Mélypont
#72242

NA Mélypont  (2003)

dráma | rövidfilm

Egy 12 éves lány elveszti szem elől barátnőjét hazafelé jövet a vidámparkból, egy metróállomáson. A film a MAFSZ-pályázat fődíját nyerte.

Rendező: Perrin György

Szereplők: Jazsó Rita, Perrin Júlia

Haydn: Philemon és Baucis magyarországi bemutató
#72243

zenés

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 2009 egyik nagysikerű előadása, Kovalik Balázs rendezésében és bevezetőjével.

Rendező: Nagy Katalin

Magic - A Queen Budapesten
#72244

zenés

Koncertfilm a Queen Népstadionbeli fellépéséről. Az egyes számok között láthatjuk az együttes tagjait "civilben" is: megérkezésüket a Dunán, szentendrei és budapesti sétáikat,... több»

Rendező: Zsombolyai János

Nyers világ
#72245

játékfilm

Ádám reklámszakember, épp a mentálhigiéné reklámkampányán dolgozik, de rövid úton egy drogüzlet kellős közepén találja magát. A dolgok összezavarodnak, Ádámnak és... több»

Koncert Papp László emlékére
#72246

zenés

Papp László háromszoros ökölvívó olimpiai és profi Európa-bajnok halálának ötödik évfordulója alkalmából ifj. Papp László és Nagy Imre 2008. október 17-én a Mátyás... több»

Rendező: Cserna Gábor

Zűr a köbön
#72247

életrajzi

Egy középkorú férfi elérkezik élete egy válságos korszakához, amikor váratlanul kiderül egy orvosi ellenőrzés során, hogy halálos beteg, és csak hónapjai vannak hátra. Családja... több»

#72248

dokumentum

Honnan származnak az állatok titokzatos ösztönei? Két magyar szerző amerikai könyvsikerének filmes adaptációja, látványos természetfilm-betétekkel. A veleszületett állati... több»

Pandamentők
#72249

dokumentum

A WWF elmúlt több, mint 50 éve alatt számos olyan párbeszéd született, mely különféle fajok megmentésére volt hívatott. Az óriáspanda története is egy ilyen sikertörténet,... több»

Sass Sylvia
#72250

NA Sass Sylvia  (2003)

életrajzi

Németh László írja naplójában: "Minden ember repülni vágyik, s mindenki azzal repül, amivel tud. Az én szárnyam a betű volt..." Sass Sylviát az ének röpíti már évtizedek óta. A... több»

Rendező: Sára Balázs

Orgonahangverseny Gyulafehérváron
#72251

zenés

A Gyulafehérvári Főegyházmegye millenniumi záróünnepségének egyik szép eseménye lesz Michele Sartori orgonakoncertje a székesegyházban. A műsorban részlet hangzik el Girolamo... több»

Rendező: Horváth Tamás

Gorbacsov
#72252

NA Gorbacsov  (1987)

dokumentum

Mihail Gorbacsov a XX. századi történelem egyik kulcsfigurája. Fontos szerepet játszott hazája politikai színterének átalakulásában, a hidegháború felszámolásában és egy új... több»

Az elvarázsolt orr
#72253

családi

Eredeti hang digitálisan Artúr király udvarában nagy ünnepségre készülnek, Diana hercegnőt szeretnék férjhez adni. Őfelsége, amióta elveszítette szeretett királynéját, kissé... több»

Tetemrehívás
#72254

rövidfilm

A múlt század elején Erdélyben, Kolozsváron sikeres filmgyártás virágzott. A Janovics Jenő vezette európai hírű stúdiót azonban még a kiteljesedése előtt elmosta az első... több»

Tamási Áron: Hullámzó vőlegény
#72255

Tamási Áron Hullámzó vőlegény című darabja egy festő és iparművész házasságának "meséje". A tehetséges ám szegény Bodrogi vásári portékákat gyárt, hogy megélhetését... több»

Avanti ragazzi di Buda
#72256

dokumentum

Avanti ragazzi di Buda/Előre budai srácok. Egy római labdarúgócsapat törzsszurkolói a magyar ötvenhatról énekelnek. Majdnem harminc éve. Dokumentumfilmünk Olaszországba invitál, és... több»

Donáth Ferenc (1913-1986)
#72257

dokumentum

Donáth Ferenc (1913-1986) alakját idézik pályatársai: Bozóky Éva, Csoóri Sándor, Donáth Borbála, Fazekas György, Haraszti Sándorné, Gróf Irén, Hegedűs B. András, Illyés Gyula,... több»

Rendező: Hanák Gábor

Virágvasárnap Bagdadban
#72258

dokumentum

2003 áprilisában a forgatócsoport az első nemzetközi segélyszállítmányt kísérte el Irakba. Útjuk során az ötmilliós metropoliszban, Bagdadban egy keresztény kaldeus gyülekezetre... több»

Rendező: Róbert László

Nadiya ünnepi kedvencei
#72259

Nadiya ünnepi kedvencei emlékezetessé teszik a nagy napot, akár asztal közepére helyezett tálról van szó, amelyből mindenki egyszerre kanalazhat, akár falatkákról vagy... több»

#72260

animáció | családi

A sebességfüggő, féktelen csapatok ezúttal két vadonatúj világban, a Víz és a Metro birodalmában döngetnek. A szupergyors pályák hajmeresztő kanyarjain vakmerő sebességgel... több»

Rendező: Andrew Duncan