Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
A Csákányi
#72281

életrajzi

Csákányi László őszintén mesél gyerekkoráról, első színházi élmányeiről, pályájáról, gátlásairól, s nagy sikereiről. Közben felcsendül sok-sok kedves dal, operett, és... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

A Tisza
#72282

NA A Tisza  (2006)

dokumentum

Nincs még egy folyó, mely hol méltóságteljes, lassú kanyargásával, hol zabolátlan rohanásával oly mélyen beásta volna magát a magyar ember szívébe. Azt mondják: "Ki a Tisza vizét... több»

Rendező: Bakos Katalin

#72283

NA Plague  (2017)

dokumentum

Váratlanul és nagy tömegben élőlények jelennek meg egy helyen, ami súlyos károkat okoz.

Rendező: Koldo Almandoz

#72284

animáció | dokumentum | dráma

Rajzfilm néhány gyermekről, akik olyan betegségben szenvednek, hogy kénytelenek a napfénytől teljesen elszigetelten élni. A Camp Sundown nyári tábor egy olyan hely számukra, ahol éjjel... több»

The Trap
#72285

horror | krimi | thriller

Egy egykori fegyenc bosszút esköszik a gengszter rapper, és egyben néhai barátja ellen, aki 14 éve cserbenhagyta egy rablás során.  több»

#72286

vígjáték

Évekkel azután, hogy mindenkit menesztettek a vállalattól, Antunez nyugdíjba vonulása előtt elhatározza, hogy még egyszer utoljára összehozza a társaságot. több»

Holnaptól kezdve
#72287

animáció

- 1963. Budapest, IV. Magyar Rövidfilmszemle: II. díj- 1964. Pracujicich, oklevél- 1964. Bécs, oklevél

Rendező: Nepp József

Shine - Ragyogás
#72288

rövidfilm

"Ez a film gyermekkorom világának emlékeit idézi. Megmutatja a mágiát, gyermeki világom képeit. Búcsú az egykor álmodott mozitól, az én belső képzelt világomtól: kreatív... több»

A masculinum felé
#72289

rövidfilm

Ernő, a húszéves egyetemista nemrég szakított a barátnőjével, amiért az két éven át egyszer sem volt hajlandó lefeküdni vele. Főhősünk két hetet ad magának, hogy végre... több»

Rendező: Bodzsár Márk

Szereplők: Kovács Lehel, Sipos Vera

Light on Broken Glass
#72290

dráma | musical

Melody Harper karrierje a végéhez közelít, ám a színház éppen most készül feleleveníteni egy nagy Broadway klasszikust. Melody életében először bizonytalannak érzi magát. Attól... több»

Rendszáma ismeretlen
#72291

játékfilm

Egy szerencsétlen baleset folytán Péter , lottón nyert moszkvicsával elüti vágyai tárgyát, a fiatal vegyészmérnök hallgatót, Irént. A hősszerelmes helyzete nem egyszerű, hiszen nem... több»

Hetedik év
#72292

NA Hetedik év  (1982)

játékfilm

Az ötvenes években találkozik Korbuly Miklós mérnök a kétes előéletű Pirivel, akibe menthetetlenül beleszeret. Piri tőle telhetően alkalmazkodik az értelmiségi család... több»

Budapesti Búcsú 2006.
#72293

zenés

Műsor: - Bartók: Magyar képek (15')- Beethoven: VII. szimfónia (40').Vezényel: Fischer Iván.Harmadszor adjuk élő adásban a Fesztiválzenekar hangversenyét a Hősök terén a Budapesti... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A herencsényi mesemondó
#72294

dokumentum

2004-ben jelent meg Magyar Zoltán: A herencsényi mesemondó c. könyve. A most következő dokumentumfilmben a könyvben szereplő palócföldi hagyományőrzőt, Szandai Terézt mutatjuk be.

Rendező: Tari János

Engesztelő
#72295

NA Engesztelő  (1989)

dokumentum

1956. december 12-én Hargitay Lajos salgótarjáni mérnököt és Hadady Rudolf műszaki fordítót, a Salgótarjáni Acélgyár fegyveres őrségének parancsnokait a karhatalom emberei... több»

Rendező: Schiffer Pál

Dolina (Az érsek látogatása)
#72296

játékfilm

Bogdanski Dolina eldugott városka a Föld egy távoli szegletén, ahol a terror már átvette a hatalmat. Egykor jobb napokat látott, de most minden a pusztulás, a szegénység jegyeit viseli,... több»

A Farkasember
#72297

dokumentum

Három évtizede már annak, hogy Werner Freund együtt üvölt, alszik és él a farkasaival. Farkasai vadak, akár a szabad természetben, mivel Freund úr nem akarja, hogy ragadozói... több»

Rendező: Dala István

Zászlóbontók (Szeged, 1989)
#72298

dokumentum | történelmi

1989. március 15., Szeged. A nemzeti ünnepen a nemrégiben született egyesületi törvény folytán zászlót bontó új pártok nem kívánnak együtt ünnepelni az uralkotó Magyar... több»

Rendező: Zombori Katalin

Életmentőkre emlékeznek Ausztriában - "Aki egyetlen embert megment"
#72299

dokumentum

1944 nyarán több ezer magyar zsidó állampolgárt kényszermunkára deportáltak Ausztriába. Az embertelen körülmények között végzett rabszolgamunka mellett, a háború végéig a... több»

Rendező: Török Ilona

Szereplők: Kármán György

Hazafelé
#72300

NA Hazafelé  (2006)

játékfilm

A film egy Kodak-díjas forgatókönyv alapján készült. A történet az első világháború idején a szerelemről és a bosszúról szól. Az Ottomán Birodalom végnapjaiban banditák egy... több»

Rendező: Semir Aslanyürek