Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A Romanovok végnapjai
#72221

dokumentum

1918 júliusában tűz, kerozin és kénsav bevetésével a Jekatyerinburg közeli erdőben semmisítették meg az utolsó orosz cár, II. Miklós, felesége, gyermekei és utolsó hűséges... több»

Rosamunde Pilcher: Ismeretlen szív
#72222

dráma | romantikus

Elizabeth Lancaster, egy italgyár jogos örököse szívbetegségben szenved és hosszú hónapok óta donorra vár. Az élet úgy hozza, hogy találnak a nő számára megfelelő szívet és... több»

Destino/Végzet
#72223

életrajzi

Hajdú Eszter Romániában forgatta ezt a filmet. Megismerkedett egy különleges roma közösséggel, és annak a női vezetőjével, Luminita Cioba-val. A költő és írónő több nyelven... több»

Rendező: Hajdú Eszter

A nagybörzsönyi Szent István templom
#72224

dokumentum

Az Ipolyság szívében fekvő, egykor városi rangú Nagybörzsöny Szent István temploma a mai napig megőrizte 13. századi alakját. A fallal körülvett kis templom néhány évvel ezelőtt... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Molto Vivace - Ghymes és Úzgin Üver (Molto Vivace - Ghymes és Úzgin Üver)
#72225

zenés

A közép-európai világzenét és dzsesszt bemutató Molto Vivace széria márciusi fellépői a Ghymes, illetve az Úzgin Üver voltak. A Szarka testvérpár által húsz éve Nyitrán... több»

A he-he-hetvenes évek
#72226

rövidfilm | történelmi

A he-he-hetvenes évekAzóta sohasem félekAzóta szép felhőkön ugatAz örökre megbolydult tudatMeztelenek voltunk és holtakAz arcunkon mozdonyokat toltakEz volt a kádár romantikaAki itt... több»

Rendező: Jancsó Zoltán

Kulináris kalandozások a világ körül
#72227

dokumentum

Kári, csapati, tikki – az indiai ételeket világszerte ismerik és szeretik. Ízüket az alapanyagok széles választéka és a végtelen sokféle fűszer gazdagítja. Az indiai konyha nagyon... több»

Rendező: Basil Gelpke

Főszerepben a túzok
#72228

dokumentum

Magyarország legszebb madara a kipusztulás szélén. A XX. század hajnalán még 13.000 példányra becsült állomány mára alig 1.200 madárra apadt. Magyarország ennek ellenére még... több»

Bábafilm
#72229

NA Bábafilm  (1997)

dokumentum

Hat nyugdíjas bábaasszony a film szereplője. Erdély magyarlakta vidékein, többnyire orvos nélkül, nagyon mostoha körülmények között vezettek szüléseket, ápoltak betegeket.... több»

Rendező: Surányi Z. András

Szereplők: Deáky Zita

Portré Csókay András idegsebészről
#72230

életrajzi

Csókay András nem harcolt 1956-ban, bár a Forradalom meghatározta az életét. Nem csupán "túlélte" az elmúlt csaknem fél évszázadot, de valóban "nagy ember" lett belőle. Bár ő... több»

Szereplők: Csókay András

Az élő Rákóczi
#72231

dokumentum

Összeállításunk a 2003-as erdélyi Rákóczi megemlékezéseket örökíti meg, melyekből kiemelkedik Szatmárnémeti és környéke. Megismerhetjük Nagykárolyban a Károlyi emlékhelyeket,... több»

Halászó leopárdok
#72232

dokumentum

A nem mindennapi botwanai történetben egy leopárd mama, a két kölyke, valamint a türelmetlen hím életébe kapunk bepillantást Brad Bestelink vadonban felvett izgalmas felvételeivel. Ezek... több»

Hol nem volt '56
#72233

dokumentum

A fiatal francia rendezőnőt magyar férje miatt kezdte érdekelni az '56-os forradalom. Archív anyagokból összeállított dokumentumfilmje sajátos, külső nézőpontból mutatja be az... több»

Rendező: Julie Sándor

#72234

NA Hold Empty  (2016)

dráma

Antont kiteszik az otthonából. Az utcán sétálgatva találkozik az exe egyik barátjával, akivel összebarátkozik. több»

Scampolo
#72235

NA Scampolo  (2005)

dokumentum | életrajzi

Komár László és Faragó "Judy" vezetésével 1962-ben alakult a Scampolo együttes. A Földgép Vállalat KISZ zenekaraként sokáig biztonságban érezhették magukat, de egy idő után a... több»

Rendező: Kisfaludy András

Amikor a magyarok síelni mentek Finnországba
#72236

dokumentum | történelmi

1939-ben a Szovjetunió megtámadta Finnországot. Nemzetközi megmozdulást váltott ki az esemény, számos országból felszabadító különítmény ment Finnországba. Magyarországról 140... több»

Kalef - A Moszkva téri galeri
#72237

dokumentum

Buda legforgalmasabb központja a Moszkva tér. Az 50-es évek végétől a 68-69-ig ide járó fiatal gimnazisták és főiskolások, jampecek soha nem ejtették ki szájukon a Moszkva nevet.... több»

Mahler: I. szimfónia D-dúr
#72238

zenés

A szerző legnépszerűbb szimfóniáját egy romantikus költő, Jean Paul költeménye inspirálta. A négy tételt a vers tartalmának megfelelően komponálta a szerző. Az I. és a II. tétel... több»

Rendező: Veszprémi András

Veneto
#72239

NA Veneto  (2005)

dokumentum

Sokszínű és gazdag, mint egy kontinens. Tenger és hegyek, dombok, tavak, lagúnák, delta. Érintetlen természet és több-ezer éves kultúra. Bibione, Caorle, csodálatos tengerpartok,... több»

Rendező: Jaksi Kornél

#72240

NA M.M.P.R.  (1970)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy emberfeletti erővel rendelkező különleges különítmény tagjainak össze kell fogniuk, hogy megállítsák Lord Zeddet, mielőtt a zsarnok átvenné az uralmat az emberiség és a világ... több»