Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Mázli (Mázli)
#72241

sci-fi | vígjáték

Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött... több»

#72242

dokumentum

Úgy tűnik, hogy tökéletesen kitakarítottuk a lakást - ám a repedésekben és a legeldugottabb helyeken aprócska szörnyek éldegélnek. Poratkák, zsizsikek és csótányok serege él... több»

Sobri a betyár
#72243

dráma

A film valóságos - történelmileg hiteles - a Bakony betyárja történetet ötvözi a legendával.1810-ben indít Sobri születésével, akit gyermekkora idején még Papp Jóskának... több»

Rendező: Novák Emil

A Drávaszög magyar szemmel
#72244

dokumentum

A Horvátországhoz tartozó Baranyai háromszögben 22000 magyar élt tíz évvel ezelőtt. A balkáni háború alatt többségük elmenekült, jelenleg 16-17000 magyar él a Drávaszögben. Az... több»

Rendező: Havas Péter

Panoráma - Ritmusok IV.
#72245

kísérleti film

Két nő, anya és lánya 16 év után találkoznak.Két történet.Két titok.Két elbeszélői mód.

El Nino - A Kisded
#72246

dráma | játékfilm

Egy fiatal fotográfus vidéken egy reklámplakáthoz készít felvételt a felkelő napról kollégái társaságában, miközben két fiatalember elindul a fővárosból, hogy kiraboljanak egy... több»

#72247

NA Blue Caveman  (2020)

(1)

fantasy | horror | sci-fi | vígjáték

Egy aszociális emberekből álló művészcsalád megpróbálja kideríteni, hogy közük van-e egy városi legendához.

A bosszúállók
#72248

dráma | játékfilm

Egy csapat tizenéves gyereknek elege lesz néhány iskolatársuk erőszakoskodásából és a felnőttek passzivitásából. Elhatározzák, hogy alapítanak egy szuperhősökből álló... több»

Angyalok és őrangyalok - Dávid Katalin művészettörténész portréja
#72249

életrajzi

Rendező-operatőr-vágó: Tóth Péter Pál Operatőr: Hídvégi Aszter Riporter: Sályi András Magyar Művészeti Akadémia, 2014 A szakrális ikonográfia nemzetközileg is elismert... több»

A Zagyva
#72250

NA A Zagyva  (2002)

dokumentum

A Zagyva folyó élővilágát és környezetét mutatja be a film, az eredettől a torkolatig.

Rendező: Bencsik György

Szent Pál nyomain Máltán
#72251

dokumentum

A misztikus sziget emberemlékezet óta sok-sok náció érdeklődésének középpontjában állt. Szent Pál Krisztus előtt 60-ban a véletlennek és egy hajótörésnek köszönhetően került... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Farkaslyuk
#72252

NA Farkaslyuk  (2010)

dokumentum

Az Ózd melletti Farkaslyuk község elszegényedett lakói a téli hideg elleni küzdelmükben más megoldást nem találván, a felszínhez közeli szenet kezdték el bányászni,... több»

#72253

NA Dandelion  (2017)

dráma | rövidfilm | sci-fi | thriller

A nem túl távoli jövőben egy női fogoly megpróbál elmenekülni egy titokzatos börtönből.

Budapest "Barlangfőváros"
#72254

dokumentum

A főváros alatt egész sor, több tízkilométernyi barlangrendszer húzódik. A jelentősebb barlangok - Gellérthegyi-, Pál-völgyi-, Vár-, Mátyáshegyi-, Szemlő-hegyi-barlang -... több»

Yantra
#72255

NA Yantra  (2008)

kísérleti film

A yantra alapvető alakzatai a négyszög, a kör, a háromszög és a pont, melyek mind szerves összefüggésben vannak egymással. A négyszög a külső anyagi realitás, a föld, az ember... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Kriát Shma
#72256

NA Kriát Shma  (1999)

táncfilm

A két táncos és egy énekes által előadott balett azt a tépelődést jeleníti meg, mely az ősi vallásos gondolkodás és a modern ateista magatartás között a személyen belül, de az... több»

Maya
#72257

NA Maya  (2010)

rövidfilm

A háromdimenziós technikával készült táncfilm témája a káprázat, az érzéki csalódás, azaz a tapasztalt világ illuzórikus volta, amely a tudatnak köszönhető. A születés... több»

Egy igaz ember
#72259

dokumentum

"Illés papi..." - sokan, még olyanok is, akik személyesen nem ismerik, gyakran így emlékeznek meg róla... Tanítványai számára pedig egyöntetűen ő a "Drága Papikám!" Egy zsidó... több»

Rendező: Edelényi János

Szereplők: Illés György

Patakok és barlangok völgyében
#72260

dokumentum

A közel négyszáz lelket számláló Jósvafő Észak-Magyarországon, egy hegyekkel övezett völgyben fekszik. A kristálytiszta patakokkal átszelt kis faluban a népi építészet szép... több»